1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Viktiga förlängningen – kulturbäraren förblir GIF-trogen: ”Ruggigt taggad”

2 min läsning

Ebba Gavlén är en av ett fåtal spelare som tillhört Gefle IF under flera säsonger. Det blir åtminstone ytterligare en säsong till. Det står nämligen klart att mittfältaren förlänger kontraktet. – Det känns lika bra som alla andra gånger, säger Gavlén till klubbens hemsida.

Hon spelade samtliga matcher under 2020, som annars var en tung säsong. Hon står även noterad för majoriteten av matcherna under 2018 och 2019.

Ebba Gavlén är en av Gefle IF:s allra trognaste spelare och bar kaptensbindeln under flertalet matcher förra säsongen. Under onsdagskvällen blev det även klart att parterna kommit överens om en fortsättning.

LÄS OCKSÅ: Väljer bort Elitettan för en GIF-återkomst – Tilda Keisu om att vara tillbaka: ”Ligger nära hjärtat”

– Det känns lika bra som alla andra gånger! Är ruggigt taggad inför denna säsong, säger hon till GIF:s hemsida och fortsätter med att berätta om sina egna mål inför årets säsong:

– Ett personligt mål är att hålla min lårskada i schack. Hade struligt med den förra året och det vill jag verkligen slippa. Annars vill jag prestera det bästa jag kan på varje match och bidra med det till laget.

Bortsett från sina fotbollsmässiga kvalitéer är hon även en viktig pusselbit utanför planen. Flera nyförvärv har tillkommit och mittfältaren ser positivt på den trupp som har satts ihop.

– Känslan i truppen är jättebra, superhärliga tjejer och bra fotbollsspelare allihopa. Gruppdynamiken är något jag värdesätter högt och det vinner man matcher på, säger hon till klubbens hemsida.

MISSA INTE: Maja Hansson lämnar SIF för GIF – men först väntar USA: ”Jag tar fyra månader först”

GIF-coachen Jonas Andersson är även han nöjd med förlängningen och menar att Gavlén är en spelare som ”gör det där lilla extra på planen”.

– Mycket glädjande att Ebba fortsätter sin resa tillsammans med Gefle IF. Kapten och given i startelvan under den gångna säsongen, har stått för en hög lägstanivå och jämnhet i sin prestation match efter match. Ebba gör det där lilla extra på planen, arbetar otroligt hårt och är lojal mot laget, samtidigt som hon är ett föredöme utanför planen. Till 2021 är det här en spelare som publik och motståndare bör fästa ögonen på lite extra, säger han till hemsidan.

Ebba Gavlén har under 2018, 2019 och 2020 spelat totalt 51 matcher för GIF, det har dock inte blivit några mål för den defensivt inriktade mittfältaren.

Ebba Gavlén förblir en GIF-spelare även under 2021.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x