1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Muntligt klar för dansk klubb – men istället väntar GIF-match för Isac Lidberg: ”Det var nära”

3 min läsning

Isac Lidberg var otroligt nära en flytt till Lyngby. FOTO: Jens Carlsson

Gefle IF gör sig redo för säsongens andra träningsmatch. GIF Sundsvall väntar under lördagen men för Isac Lidberg hade läget kunnat vara helt annorlunda. – Det var egentligen helt klart, säger skyttekungen som var nära en försäljning för ett tag sedan.

Danmark och Lyngby, det var väldigt nära att det skulle bli Isac Lidbergs nya vardag. Klubben placerar sig på näst sista plats i den danska högstaligan och var egentligen helt överens med GIF-anfallaren när allt plötsligt sprack – något som Fotbolldirekt var först att rapportera om.

– Det var nära, egentligen helt klart. Jag hade accepterat alla villkor. Det är lite tråkigt att det inte gick, men det finns inte mycket att göra, säger han när 1882-Bloggen när honom under fredagsförmiddagen.

Vad var det som hände?

– Jag fick ett samtal dagen innan avresan dit och fick veta att en av deras försvarsspelare hade skadat sig, vilket gjorde att man var tvungna att lägga pengarna på en ersättare till honom.

Isac Lidberg har varit den stora snackisen efter fjolårssäsongen. 22-åringen stod för 19 mål på 23 starter och har varit en spelare som helt klart varit intressant för flertalet andra klubbar.

LÄS OCKSÅ: Enorma skadebekymmer förra året – Eriksson om vägen tillbaka: ”Kan göra många saker”

Den här händelsen är dock den som varit närmast en övergång och det är tydligt att huvudpersonen är påverkad av händelsen, även om fokuset ändå ligger på det som går att påverka.

– Man får ta det som det kommer och för vad det är. Jag tror att allting har en mening, även om det känns trist. Det går inte att komma mycket närmre än övergång än det här. Jag har lärt mig att det ska mycket till för att en övergång ska gå igenom. Mitt fokus ligger på Gefle IF och det känns bra.

LÄS OCKSÅ: Väntad förlust för Gefle IF – föll stort mot allsvenska motståndet: ”Ett av landets bästa lag”

Isac Lidberg blir kvar på Gavlevallen, åtminstone ett tag till.
FOTO: Jens Carlsson

Istället för en flytt till grannlandet förblir anfallaren därför en GIF-spelare, som gör sig redo för årets andra träningsmatch. GIF Sundsvall står för motståndet när GIF under morgondagen åker upp till Nordichallen.

– Det ska bli roligt att spela igen. Förhoppningsvis kan vi ta revansch på oss själva efter den senaste matchen. Sundsvall är ett bra lag, säger Lidberg som är kritisk mot det egna laget efter förra helgens match mot IK Sirius:

– Det var ingen bra match, varken offensivt eller defensivt. Egentligen fanns det knappt något bra. Vi var dåliga på det mesta under matchen. Problem med det egna spelet och problem med inläggen defensivt.

Säsongsinledningen är väldigt tuff för er, med tre inledande matcher mot bättre motstånd – vad vill du se av ditt lag?

– Jag tycker bara att det är roligt med tuffa matcher. Men vi behöver få med oss bättre resultat. Flera andra lag lyckas spela bra och få med sig bra resultat från sådana matcher, men vi har fallit stort flera gånger. Vi måste brösta upp oss och våga spela.

Träningsveckan har återigen påverkats av vintervädret. På grund av snöfallet tvingades GIF träna inomhus på Sörby IP under onsdagen, när man annars hade tänkt spela på större plan. Dessutom har truppen haft sjukdomsproblem, där Tim Markström och Tshutshu Tshakasua inte kommer att komma till spel – däremot andremålvakten William Lindkvist.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Nordichallen

Tid: 15.00

TV: Sportexpressen Play och Gefle Dagblad

William Lindkvist är tillbaka från sjukdom, men Tim Markström saknas igen.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x