1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Lohikangas tillbaka när GIF skrällde och besegrade Sundsvall: ”Visste vad som skulle göras”

4 min läsning

Albin Lohikangas gjorde sin första match för året. FOTO: Jens Carlsson

Förra helgen föll man tungt mot IK Sirius och hade ingen chans. Idag var det ett helt nytt Gefle IF som efter mål av Leo Englund och Ibrahim Alhassan kunde besegra GIF Sundsvall och vinna årets första match. Vi gjorde fler ändringar efter senaste matchen, säger Albin Lohikangas.

Det blev en ordentlig 5-0-förlust mot IK Sirius förra helgen, där man aldrig fick till det egna spelet. Sebastian Sandlund var inte helt nöjd efteråt och Isac Lidberg kritiserade det egna lagets insats och menade att man hade det tungt att få med sig resultat mot bättre lag.

När man under lördagseftermiddagen begav sig upp till Nordichallen för att möta GIF Sundsvall, var det inte många som trodde på laget. Men redan från start var Gefle IF ordentligt med och spelade bra. Vid halvtidsvilan var också ledningen där genom Leo Englund, som gjorde sitt första GIF-mål efter att Isac Lidberg stressat motståndarmålvakten som slarvade.

LÄS OCKSÅ: Enorma skadebekymmer förra året – Eriksson om vägen tillbaka: ”Kan göra många saker”

– Den var väldigt bra, direkt från start. Vi ville ta revansch på oss efter matchen senast. Vi gjorde flera ändringar efter senaste matchen och hade andra utgångspositioner som gjorde att vi klarade av pressen bättre. Vi visste vad som skulle göras, säger Albin Lohikangas som vara tillbaka på planen efter en skada:

– Jag har längtat efter att vara tillbaka och det var väldigt roligt. Det var tråkigt att missa förra helgens match. Jag har haft problem med en baksida och haft lite känningar, det var inte värt att riskera något.

Det var ett laddat möte, med tanke på att många inom lagen kände varandra hur märktes det av?

– Alla som har koppling till GIF Sundsvall var väldigt taggade och var beredda att göra allt för att vinna. Det gjorde att vi andra också blev tvungna att tända till lite mer. Vi gick alla in lite hårdare.

Den andra halvleken blev även den bra ifrån GIF det äldre, som är 21 år äldre än dagens motståndare. Visserligen var det GIF Sundsvall som under stunder hade spelet på offensiv planhalva, men utan att skapa något.

Första målet med GIF-tröjan, det gjorde Leo Englund under lördagen.
FOTO: Jens Carlsson

Istället kunde matchen spelas av på ett kontrollerat sätt. Till och med på ett sätt som innebar ännu ett nätrassel. Isac Lidberg skapade två farliga lägen, varav ett stolpskott, men det var inhoppande Ibrahim Alhassan som kunde spika igen matchen med ett friläge.

– Vi gör en bra match med tanke på att vi möter ett bra lag. Försvarsspelet sitter bra och vi släpper inte till några riktiga farligheter. Samtidigt gör vi det bra med bollen och lyckas få till ett eget spel, det fungerade inte lika bra förra matchen.

Hur mycket betyder det att få göra mål och vinna mot ett motstånd som spelar en serie högre upp?

– Det är roligt att vi får med oss lite mål, skönt att få igång det. Idag har vi massor av lägen och hade kunnat göra fler. Vi visar att det gäller att vara påslagen mot dessa lag, men att det går att vinna. Det ska dock kommas ihåg att det bara var en träningsmatch.

MISSA INTE: Muntligt klar för dansk klubb – men istället väntar GIF-match för Isac Lidberg: ”Det var nära”

Mot slutet av matchen handlade nästan allt om byten, där båda lagen slängde in flertalet ungdomsspelare. Mikael Bengtsson kastade bland annat in Emil Pedersen, Theodor Hansemon och Torre Rafael ifrån P19-laget.

Gefle IF har en hel träningsvecka framför sig, med en förhoppning att kunna träna på Gavlevallen, något som inte kunnat gå hela den här veckan på grund av snön. Om en vecka är det nämligen dags för säsongens första hemmamatch mot allsvenska Östersunds FK.

MATCHFAKTA:

GIF Sundsvall Gefle IF

Målen: 0-1 (32) Leo Englund och 0-2 (85) Ibrahim Alhassan

Domare:

Publik:

Gefle IF tog en fin skalp när GIF Sundsvall besegrades med 2-0.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x