1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Nytt allsvenskt motstånd väntar GIF – som haft möte angående snöskottningen: ”Tog lång tid”

4 min läsning

Mikael Bengtsson är inte nöjd med hur skottningen av Gavlevallen har fungerat hittills. FOTO: Jens Carlsson

IK Sirius och GIF Sundsvall har redan gett två tuffa matcher. Gefle IF gör sig redo för försäsongens tredje match och även denna gång mot tufft motstånd, när Östersunds FK åker söderut. – Det är ett medvetet val att match tufft från start, säger GIF-coachen Mikael Bengtsson.

Matchen blir årets första på Gavlevallen, efter två inledande bortamatcher. Arenans underlag har dock varit mer vit än grön den senaste tiden, något som fick Mikael Bengtsson att ryta ifrån tidigare under veckan, vilket Gefle Dagblad skrev om.

Kritiken ledde fram till att Gefle IF och Gävle Kommun träffades på ett möte för några dagar sedan. Bengtsson berättar följande om vad som togs upp, när 1882-Bloggen når honom:

– Snöfallen har påverkat oss väldigt mycket, eftersom vi inte kunnat träna som vi önskat. Jag har en förståelse för att man kan behöva flytta vissa träningar till inomhushallen, men inte hela tiden. Vi vill kunna träna på olika matchsituationer och för det krävs en större yta.

– Vi hade ett möte och det tog lång tid, troligen en timme. Det handlade om att få en förståelse för varandras uppgifter. Vi diskuterade och försökte skapa andra rutiner för hur det ska fungera. Vi får se om det ger något.

Det återstår att se om Gavlevallen hålls snöfritt när det under morgondagen är dags för årets första match. Östersunds FK är nästa motståndare för GIF och det tredje raka som spelar högre upp.

Man har hittills spelat mot IK Sirius, som slutade med en klar förlust. Men även mot GIF Sundsvall som man för en knapp vecka sedan besegrade med 2-0 på ett överraskande vis.

– Båda matcherna har, utifrån vart vi befunnit oss, varit bra. Första matchen var tuff, men gav oss mycket och var grunden till att det såg bättre ut senast. Det har varit två bra matcher för oss.

Är det medvetet att spela mot tuffa motstånd under inledningen?

– Ja, det finns nog olika tankar och strategier kring det men min syn är att det är bra. Under matcherna prövas vi ordentligt och det ger oss en tydlig bild på vad vi klarar och måste förbättra. Därav är det bra att få dessa matcher tidigt.

Prognoserna visar inte på någon nederbörd innan lördagens match.
FOTO: Jens Carlsson

Ni har spelat med en 4-4-2-likande formation, stämmer det och hur går tankarna kring det?

– Det går nog att se det som 4-4-2, 4-2-3-1 och 4-3-3, det beror på vilka situationer. Det är inget strikt 4-4-2 men stundtals kan det nog likna den formationen. Vi spelar för att få spelare till våra viktiga ytor och siffrorna spelar ingen roll. Målsättningen är att vi ska vara väldigt flexibla.

Hur går tankarna inför morgondagens match?

– Östersund har varit iväg på ett läger och har spelat ett antal träningsmatcher. Efter den här matchen väntar det cupspel för dem och därför kommer det säkert bli väldigt tufft för oss. Det blir en utmaning för oss och förhoppningsvis utvecklande.

Efter lite skadekänningar under inledningen av försäsongen har GIF-truppen återhämtat sig bra. Inför helgens match är det bara Nils Eriksson som inte tränar för fullt. Dessutom har man skrivit kontrakt med två nya spelare.

MISSA INTE: SILLY-SEASON 2020/2021: ”Senaste nytt om Gefle IF”

Theodor Hansemon flyttas upp från U19-laget med ett tvåårskontrakt och den tidigare IK Brage-spelaren Pontus Jonsson värvas in efter en tids provspel, med ett kontrakt som sträcker sig över 2021.

– Två intressanta spelare som kommer att tillföra mycket till hela laget. Theodor har tränat med oss under länge och har gjort det bra. Pontus är en duktig offensiv spelare som har en intressant ålder som gör att han fortfarande kan utvecklas mycket, säger Mikael Bengtsson.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Gavlevallen

Tid: 13.00

TV: Gefle Dagblad

Pontus Jonsson är GIF:s senaste nyförvärv som gör truppen 19+2.
FOTO: Gefle IF

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x