1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Gefle med ny kanonmatch när Jonsson gjorde imponerande debut: ”Kändes bättre och bättre”

3 min läsning

Gefle IF gjorde en ny bra match när man spelade mot Östersunds FK. FOTO: Jens Carlsson (gammal bild)

Förra helgen besegrade man GIF Sundsvall med en bra insats. När det allsvenska laget Östersunds FK gästade ett fortsatt snöproblematiskt Gavlevallen stod man för ännu en bra prestation och föll med uddamålet. Vi visar att vi har fortsatt tagit steg framåt, säger Pontus Jonsson som gjorde sin första match som GIF-spelare.

Men det var länge osäkert om matchen skulle kunna spelas. Gavlevallen har haft stora problem med snön och kylan det här året, något som fick Gefle IF att kalla till möte med Gävle Kommun om snöskottningen. Med bara minuter kvar till matchstart åkte två traktorer runt på planen och när matchen drog igång var den med en förkortad bredd, där koner fick placeras längs den ena långsidan.

Det var dock inget som påverkade Gefle på något märkbart sätt. Laget kom ut med en tydlig idé och byggde vidare på den lyckade matchen senast. Trots att det skiljer två serier mellan lagen spelade GIF på sitt eget vis och gjorde det på ett väldigt bra sätt.

– Det är en väldigt bra match ifrån vår sida. Vi visar att vi har fortsatt tagit steg framåt och utvecklats mycket. Idag spelar vi mot ett väldigt bra lag, men står upp otroligt bra och spelar egentligen lika bra som dem, säger Pontus Jonsson.

LÄS OCKSÅ: Nytt allsvenskt motstånd väntar GIF – som haft möte angående snöskottningen: ”Tog lång tid”

Den tidigare IK Brage-spelaren skrev på för GIF igår och gjorde under lördagseftermiddagen sin första riktiga match för klubben. 19-åringen byttes in efter en bra första halvlek där Östersund tagit ledningen efter en riktig tabbe av Sebastian Sandlund, men där GIF haft en stolpträff av Isac Lidberg.

Det övertygande hemmaspelet skulle fortsätta även under den andra halvleken. Pontus Jonsson spelade själv alla 45 minuterna och imponerade stort under dessa. Nyförvärvet tog för sig direkt och visade upp en styrka, teknik och kvickhet ute på sin vänsterkant.

– Jag är hyfsat nöjd, det har inte blivit någon träning på en hel vecka och det var lite pingislungor första minuterna. Det kändes bättre och bättre med tiden. Det var roligt att få spela matchen och att vi gjorde det bra.

Mikael Bengtsson var mycket nöjd med sitt lags insats.
FOTO: Jens Carlsson

Hur känns det att vara klar för GIF?

– Det känns väldigt bra och matchen idag visade att mitt beslut var rätt. Jag trivs väldigt bra med staden, klubben och laget. Provspelet har varit bra men det känns bättre att vara en del av laget. Jag kan köra på riktigt nu.

Hur skulle du beskriva dig som fotbollsspelare?

– Jag skulle nog se mig som en snabb, teknisk och kreativ spelare som försöker arbeta hårt på planen. Jag gillar att skapa lägen för mig och laget. Jag gillar den ytterpositionen som det blev idag, den passade mig bra.

Vilka är dina intryck av Gefle IF, vilket klubb har du kommit till?

– Jag har kommit till en väldigt bra klubb på den här nivån. Spelar vi som idag och får 2-3 månader till på oss kommer det här kunna bli riktigt bra. Jag tror verkligen att vi kommer vara med och utmana det här året.

Chansmässigt är det ett närmast under att Gefle inte noterades in på målprotokollet. Laget skapade massvis av lägen, vid båda halvlekarna. Ibrahim Alhassan byttes in och var pigg, men brända något läge som fick GIF-bänken att hoppa och studsa vid sidan av planen.

MISSA INTE: SILLY-SEASON 2020/2021: ”Senaste nytt om Gefle IF”

Nästa helg väntar en träningsmatch för Gefle IF mot Assyriska FF, istället för den match mot Ytterhogdals IK som var inplanerad. Med tanke på rådande restriktioner har lag ifrån ”tvåan” inte tillåtelsen att spela träningsmatcher, vilket gör att man byter motstånd.

MATCHFAKTA:

Målen: 0–1 (27) Blair Turgott

Domare:

Publik: 0

Pontus Jonsson stod för en väldigt övertygande debut.
FOTO: Kent Björk

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x