1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Cupspelet inleds tufft – Jernberg om matchen mot IFK Göteborg: ”Väldigt inspirerande och motiverande”

4 min läsning

Ett riktigt test väntar André Jernberg och Sandvikens IF under lördagseftermiddagen. FOTO: Mikael Nord

Hittills har man hunnit spela fyra träningsmatcher, med blandade resultat. Under morgondagen inleds försäsongens stora händelse för Sandvikens IF, när man ställs inför tävlingsmatcher. Först ut, IFK Göteborg. – En av landets största klubbar, säger André Jernberg.

Försäsongspremiären slutade med 1-1 mot IK Brage, därefter har det blivit förlust mot Dalkurd FF (0-2) och vinster mot Hudiksvalls FF (2-1) och IK Sirius U21-lag (3-1). Relativt väntade resultat, inte några överraskningar åt något utav hållen.

Men det är nu som Sandvikens IF ställs inför försäsongens ljusglimt. Träningsmatcherna byts för tillfället ut mot tävlingsmatcher. Svenska Cupens gruppspel drar igång och för SIF-herrarna innebär det matcher mot IFK Göteborg, IFK Norrköping och GIF Sundsvall.

– Det kommer bli tre väldigt tuffa matcher, mot två stycken allsvenska lag och ett som kommer satsa hårt för att ta sig tillbaka dit. Men det kommer ge oss väldigt mycket, att se vad som krävs mot bättre lag, säger André Jernberg.

Jernberg är ett av flera nyförvärv inför årets säsong. Efter flera säsonger med Carlstad United blev den omtalade ihopslagningen med Karlstad BK förra säsongen långt ifrån ett lyft. Något som gjorde flytten lätt att göra.

MISSA INTE: Rekryterades som assisterande men blev huvudtränare – Martin Falk om rollen, truppbygget och förändringsarbetet: ”Det blir stora skillnader”

26-åringen har gjort sig känd som en viktig spelare för sina tidigare lag, där kaptensbindeln tillhört honom. Ledaregenskaperna är något han vill ta med sig även till Sandviken, men även kvalitéerna på fotbollsplanen.

– Jag vill föra spelet, styra tempot och ge mina medspelare bra situationer. Passningsspelet och att spela konstruktivt är några av mina styrkor. Jag har även gjort en hel del säsonger på den här nivån och vet vad som krävs. Jag hoppas att det ska hjälpa laget den här säsongen.

Hur skulle du beskriva den första tiden med Sandvikens IF?

– Den har varit väldigt bra, över förväntan faktiskt. Jag har varit kritisk till SIF genom åren, med deras spelsätt och liknande. Men man får en annan bild av klubben när man är här. Det är en förening som har koll på saker. Laget är också bra, vilket gjort att det gått fort att anpassa sig.

André Jernberg är en av alla nya SIF-spelare den här säsongen.
FOTO: Elin Nord

Nya tränare och flera nya spelare – det känns som att de kommer vara ett nytt SIF den här säsongen?

– Vi håller på att skapa ett helt nytt spelsätt för den här föreningen. Jag är ganska van med det här sättet att spela, men för många är det helt nytt. Men alla försöker verkligen bli bättre och det märks att vi utvecklas bra.

– Träningsmatcherna har inte gett några fantastiska resultat, men vi har blivit bättre och bättre hela tiden, vilket är det viktigaste. Det är fortfarande tidigt på försäsongen och resultaten har ingen stor betydelse. Det viktiga är att vi tar steg och det har vi gjort under hela försäsongen.

Efter flertalet matcher mot lag på en liknande nivå som Sandviken, ställs man för första gången inför ett riktigt prov. IFK Göteborg har haft några tyngre säsonger, men är fortsatt en riktig storklubb. Under morgondagen gästar man Jernvallen och det kommer verkligen bli en SIF-utmaning.

– Det är en av landets största klubbar och har en hel del profiler. Deras tränarbyte har gett dem ett lite annat spelsätt, där defensiven är lite mer prioriterad. Samtidigt finns det väldigt bra spets uppåt. Det kommer bli en tuff match men väldigt motiverande och inspirerande, säger Jernberg.

LÄS OCKSÅ: Spelschemat spikat – här är derbydatumen att boka in

Cupäventyret förra året slutade med två förluster mot Mjällby AIF och Dalkurd FF, men en riktigt skrällseger mot Djurgårdens IF inför fulla läktare. Det är målet för André Jernberg och hans lag även denna gång, men mot IFK Göteborg och långt ifrån lika välbesökta läktare.

– 90 minuter ska spelas och målet är såklart att plocka tre poäng, men det kommer bli tufft. Nyckeln kommer bli att våga spela vårt spel och spela aggressivt. Men det kommer även vara viktigt för oss att kunna stänga deras kontringslägen och inte springa bort oss. Vi har pratat om att bara kliva ut och köra. Det kommer utveckla oss att spela vårt spel mot bra lag.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Jernvallen

Tid: 13.00

TV: Cmore

Sandvikens IF hoppas kunna skrälla igen, denna gång mot IFK Göteborg
FOTO: Elin Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x