1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

SIF-ledning med 20 minuter kvar – men sedan rasade allt: ”En kort period sänker oss”

3 min läsning

Det blev en väntad SIF-förlust, även om man hade ett läge att skrälla mot IFK Göteborg. FOTO: Mikael/Elin Nord

Sandvikens IF inledde årets cupspel med en tuff match mot IFK Göteborg, men kopplade grepp med en 3-1-ledning under den andra halvlekens inledning. Men därefter fallerade allt och matchen slutade med en väntad förlust. – Vi tar med oss insatsen, att vi kan mäta oss mot dem, säger SIF-målskytten Ahmed Bonnah till Cmore.

Nyförvärvet har visat målskyttskunskaper sedan ankomsten till Sandvikens IF och hade gjort mål under båda sina matcher med laget. Bonnah var även den som gav Sandviken ledningen under den andra halvlekens första minut.

Den första halvleken slutade 1-1 efter att Naeem Mohammed rullat in ledningsmålet efter en fin löpning av Martin Springfeldt, men Pontus Wernblom nickat in kvitteringen på hörna.

– Vi gör en bra match och arbetar väldigt bra. Vi har inte bollen mycket men gör det ändå bra och visar upp ett försvarsspel som är väldigt solid, säger Bonnah till Cmore.

Relaterat: Cupspelet inleds tufft – Jernberg om matchen mot IFK Göteborg: ”Väldigt inspirerande och motiverande”

Naeem Mohammed kunde med sin andra fullträff för dagen utöka SIF:s ledning till 3-1 efter knappa 50 spelade minuter. En ställning som såg ut att ta Sandviken till en enorm skräll.

Ahmed Bonnah har inlett SIF-tiden med tre mål på tre matcher.
FOTO: Mikael/Elin Nord

Men direkt efter målet var det ett annat IFK Göteborg som tog över spelet mer och mer. Storklubben gjorde gjorde mellan minut 67 och 75 hela tre mål och vände matchen.

– Vi pratade om det efter båda våra mål, att hålla tätt och vara fokuserade hela matchen. Vi får kolla på målen igen, men det känns ganska billiga, slarviga och ofokuserade från vår sida, säger Bonnah till Cmore efter matchen.

LÄS OCKSÅ: Rekryterades som assisterande men blev huvudtränare – Martin Falk om rollen, truppbygget och förändringsarbetet: ”Det blir stora skillnader”

Ahmed Bonnah skulle sedan få ett oerhört bra läge på övertiden, men bollen studsade några decimeter utanför den vänstra stolpen. Sandviken skulle aldrig komma närmre än det och förlorade.

– Vi får ta med oss insatsen, som överlag är bra. Trots att vi möter ett allsvenskt lag som spelar två serier över oss gör vi en bra match. Vi tar med oss insatsen, att vi kan mäta oss mot dem, avslutar Ahmed Bonnah till intervjun med Cmore.

Sandvikens IF placerar sig med dagens förlust på näst sista plats, eftersom att GIF Sundsvall förlorade med fler mål. Nästa helg väntar hemmamatch mot IFK Norrköping och därefter en bortamatch mot GIF Sundsvall när gruppspelet avslutas.

MATCHFAKTA:

Målen: 1–0 (27) Naeem Mohammed, 1–1 (37) Pontus Wernbloom, 2–1 (46) Ahmed Bonnah, 3–1 (49) Naeem Mohammed, 3–2 (67) Alexander Jallow, 3–3 (73) Robin Söder och 3–4 (75) Carl Johansson

Domare: Glenn Nyberg

Publik: 8

Tvåmålskytt var vad Naeem Mohammed blev mot IFK Göteborg.
FOTO: Mikael/Elin Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x