1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Efter misslyckandet senast – ingen match för GIF till helgen: ”Jag är inte nöjd med hur det såg ut”

3 min läsning

Gefle IF:s inbokade träningsmatch mot Kvarnsvedens IK är inställd. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Efter tre bra matcher blev förra helgens förlustmatch mot seriekonkurrenten Assyriska FF årets första misslyckande. Mikael Bengtsson menar att det berodde på en sämre inställning. Plötsligt hamnade fokuset inte längre på prestationen, säger GIF-tränaren.

En väntad förlust mot IK Sirius.

Skrällseger med 2-0 mot GIF Sundsvall.

En hedersam förlust mot Östersunds FK efter mängder av målchanser.

Tre matcher, mot tre bra motstånd och med relativt bra resultat. Det var försäsongen innan förra helgen. Ettan-nykomlingen Assyriska FF gästade Gavlevallen och besegrade GIF med 4-3 efter en svängig match och plötsligt var mycket av det positiva som byggts upp, inte alls lika tydligt längre.

Försäsongen har egentligen gått som önskat. Sirius gav oss en tuff start som gjorde att vi direkt fick se vad som behövde blir bättre. Vi ändrar en del och går tillbaka till grunderna mot Sundsvall, vilket ger en seger. Vi tar ytterligare några steg till ÖFK-matchen och gör en ännu bättre match, även om vi åker på en förlust, summerar Bengtsson som inte är lika nöjd med den senaste matchen:

Det blev en stor utmaning att klara av förväntningarna inför förra matchen. Vi möter en seriekonkurrent och resultat blir mycket viktigare. Plötsligt hamnade fokuset inte längre på prestationen. Hur många poäng kunde man vinna? Inga! Trots det var resultatet det allra viktigaste. Vi lärde oss mycket efter den matchen. Jag är inte nöjd med hur det såg ut, men inte heller med inställningen. Vi kan inte lämna över ansvaret får vår egen prestation till motståndarna, det måste vi ansvara för själva. Vi kan inte anpassa nivån för vilket lag vi möter.

LÄS OCKSÅ: Träningsmatcherna uteblir –oklar framtid för Gefle: ”Stora skillnader mellan match och träning”

Det är något som Gefle har pratat mycket om den här veckan, inställningsfrågan. Det blir inte heller någon match till helgen, men inte på grund av den sämre insatsen senast. Kvarnsvedens IK var nämligen motståndet som var inbokat, men på grund av att laget inte tillhör landets tre högsta serier tillåts man inte spela matcher.

Det blir ingen träningsmatch den här helgen, men målsättningsarbete inför året.
FOTO: Jens Carlsson

Problemet fick man även inför förra helgens match, där man egentligen skulle spelat mot Ytterhogdals IK, men hittade ett nytt motstånd. Den här gången har man dock inte sökt efter ett nytt lag, utan väljer att istället satsa tiden på andra saker.

Vi ska sammanfatta våra fyra matcher som hunnit spelats och kolla igenom dem. Det kommer bli intressant att se och att diskutera med spelarna. Vi kommer även att passa på att arbeta med gruppen. Att lära känna varandra ännu bättre och skapa en bra gruppdynamik. Därefter kommer det även läggas lite riktlinjer och målsättningar för året.

Pontus Jonsson och Theodor Hansemon har anslutit till laget är truppen klar eller kan fler spelare värvas in?

Det kan dyka upp fler spelare, men det vi har är bra. Vi har ingen panik och stressar inte fram en värvning. Vi kan med lugn kolla på läget och ta säkra beslut. Det som eventuellt ska värvas är en spelare som direkt konkurrerar om en startplats.

Gefle IF:s trupp består av 19+2 och har en snittålder på ungefär 22,7 år. Nästa helg väntar match mot seriekonkurrenten Hudiksvalls FF, därefter IFK Luleå som också är en seriekollega. Efter dessa matcher möter man IK Brage och planerar att spela ett genrep den 27/3, före seriestarten den 5/4.

Mikael Bengtsson är inte alls nöjd med sitt lags insats och inställning senast.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x