1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Nära storskräll senast – Sandviken gör sig redo för nästa tuffa match: ”En av året guldfavoriter”

3 min läsning

Sandvikens IF var nära en skräll mot IFK Göteborg, men förlorade förra året. FOTO: Mikael/Elin Nord

IFK Norrköping gästar och väntar Sandvikens IF under morgondagen. Förra helgen var man nära att skrälla mot IFK Göteborg, men tappade en 3-1-ledning den sista halvtimmen. Vi fick mycket att ta med oss efter den matchen, säger Martin Falk.

Det blev en dramatisk inledande match av årets cupspel för Sandvikens IF förra helgen. Med bara en halvtimme kvar av matchen hade man skaffat sig en 3-1-ledning mot IFK Göteborg, som dock vände allt och vann med 4-3.

Det är alltid surt och tufft när man tappar ledningar. Direkt efteråt var det inte roligt. Vi gör en bra match under 60 minuter, men är inte tillräckligt bra när det ska avgöras. Vi får lära oss av det, säger Falk som annars är nöjd med stora delar av sitt lags insats:

Prestationen är väldigt bra under två tredjedelar av matchen, vilket ger oss ledningen mot ett allsvenskt lag. Det var en inspirerande match och det blev en annan stämning när det var tävlingsmatch. Vi fick mycket att ta med oss efter den matchen. Det var en bra match av och för oss.

LÄS OCKSÅ: SIF-ledning med 20 minuter kvar – men sedan rasade allt: ”En kort period sänker oss”

Med den matchen bakom sig väntar nästa tuffa match för under söndagen. IFK Norrköping, som vann mot GIF Sundsvall med 2-0 förra helgen, gästar Jernvallen och blir en svår nöt att knäcka för Martin Falk och Sandviken.

Det väntar ännu en tuff match för Martin Falk, denna gång mot IFK Göteborg.
FOTO: Mikael/Elin Nord

Norrköping inledde fjolårets säsong mycket starkt och ledde den högsta serien första omgångarna. Därefter tappade man mycket och slutade på sjätteplatsen. Troligtvis blir det en tuffare SIF-match än förra helgens.

Det är en av årets guldfavoriter, med en riktigt bra offensiv. För oss blir det nog en ännu tuffare match, men vi ska göra allt vi kan och spela vårt eget spel. Vi ska inte lägga oss och dö redan innan matchen och bara kontra, utan verkligen försöka spela. Självförtroendet är bra efter förra matchen.

Vad kommer bli viktigt för att kunna göra en bra match?

Förmodligen möter vi ett ännu bättre lag och det kommer krävas mer. Vi kommer behöva hantera alla 90 minuter och inte sluta spela. Det är ett bra offensivt lag och vi behöver klara av deras press. Vår egen struktur kommer bli viktig och att hitta ytorna. Det kommer bli en väldigt tuff match.

Det återstår fortfarande någon enstaka pusselbit innan truppbygget och färdigt. En offensiv spelare är vad som ska värvas, men enligt Martin Falk kommer värvningen att dröja även om man har dialog med flera.

Rekommenderat: Rekryterades som assisterande men blev huvudtränare – Martin Falk om rollen, truppbygget och förändringsarbetet: ”Det blir stora skillnader”

Däremot ser redan befintliga SIF-spelare ut att vara tillbaka efter skador. Emil Bellander är tillgänglig för matchtruppen och Olof Mård kan också vara det, även om läget är mer oklart. Marcus Hägg saknas dock fortsatt.

Emil Bellander skulle kunnat spela redan förra helgen, men blev sjuk. Han är tillbaka och aktuell för matchtruppen. Olof Mård är lite oklar, men kan vara tillgänglig. Marcus Hägg saknas fortfarande och det finns några till som kan ställas åt sidan, men behöver testas innan matchen, säger Falk.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Jernvallen

Tid: 13.00

TV: Cmore

Ahmed Bonnah gjorde mål senast och är en het SIF-spelare.
FOTO: Mikael/Elin Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x