1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Norrköping blev för tuffa – körde över SIF under andra halvlek: ”Orkar inte hela vägen”

3 min läsning

Emil Molin och Sandvikens IF förlorade klart och väntat mot IFK Norrköping. FOTO: Mikael/Elin Nord

Det blev aldrig någon skräll, utan en klar SIF-förlust efter en sämre andra halvlek. IFK Norrköping gick ifrån efter fyra mål vid andra halvlek, vilket innebär att Sandvikens IF:s cupäventyr stannar vid tre matcher. – Det är nyttiga matcher att spela, säger Emil Molin.

Mittbacken har tagit ett större ansvar efter att Olof Mård saknats på grund av skada. Molin var en av tre backar som Martin Falk valde att spela med, när man ställde upp med en 3-5-2-uppställning mot IFK Norrköping.

LÄS OCKSÅ: Nära storskräll senast – Sandviken gör sig redo för nästa tuffa match: ”En av året guldfavoriter”

Uppställningen liknade dock mer en 5-3-2 under stora delar av matchen när IFK Norrköping tryckte på uppåt. SIF-laget gjorde visserligen en bra första halvlek, där man stod upp bra mot det allsvenska topplaget och faktiskt hade med sig ett likaläge inför den andra halvleken.

– Vi gör det bra och tar starta ansvar. Det var roligt att se alla göra det vi kommit överens om att göra. Vi är minst lika bra som dem under försa halvlek. Vi pressar bra och gör det svårt för dem att spela sitt spel, säger Molin.

Hur gick snacket inför den andra halvleken?

– Att fortsätta göra det som vi gjorde bra under första halvlek. Vi pratade även om att sätta igång det egna spelet bättre ifrån egen målvakt. Norrköping stod högt vid våra insparkar och gjorde det svårt för oss.

– Det blir dock inte riktigt som önskat, tyvärr. Norrköping har ett högre tempo och är ruggigt snabba med sina offensiva spelare. Passningarna sitter på fötterna och det är väldigt svårt att försvara sig emot. Norrköping gör det bättre och vår koncentration blir inte lika bra.

Ahmed Bonnah har varit stekhet sedan han blev klar för Sandvikens IF.
FOTO: Mikael/Elin Nord

Motståndaren tog ledningen direkt under andra halvlek och efter det var det egentligen aldrig något snack om saken. Ahmed Bonnah gjorde ännu en bra match och ännu ett SIF-mål, men det hjälpte inte. Norrköping sprang iväg och vann matchen med klara 4-1.

– Vi orkar inte hela vägen och klarar inte deras tempohöjning. Det är tråkigt att det blir fyra insläppta igen. Jag tycker inte att det speglar matchbilden. Vi gör en bra första halvlek, men inte över 90 minuter.

LÄS OCKSÅ: SIF-ledning med 20 minuter kvar – men sedan rasade allt: ”En kort period sänker oss”

Sandvikens IF är med dagens förlust utslagna ur årets cupspel, men har en match kvar att spela. Nästa helg gästar man GIF Sundsvall, som var nära att besegra IFK Göteborg, men tappade segern på övertid. Därefter väntar några träningsmatcher innan det är dags för seriespelet.

– Det blir också en inspirerande match. Sundsvall är ett väletablerat lag som kommer tillhöra toppen av Superettan den här säsongen. Det kommer bli minst lika tufft och en match där vi verkligen får arbeta med vårt egna spel. Det är nyttiga matcher att spela, avslutar Emil Molin.

MATCHFAKTA:

Målen: 0–1 (48) Samuel Adegbenro, 0–2 (54) Viktor Agardius, 0–3 (70) Maic Sema, 1–3 (77) Ahmed Bonnah, 1–4 (85) Sead Haksabanovic

Domare: Farouk Nehdi

Publik: 8

Tobias Johansson fick släppa fyra bollar förbi sig även denna gång.
FOTO: Mikael/Elin Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x