1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Har hyllats under försäsongen – Sahlin om den ovana positionen: ”Spelar helst inte där”

3 min läsning

Hudiksvalls FF blir nästa utmaning för Gefle IF och Linus Sahlin. FOTO: Hugo Ådvall

Mittback var det som Linus Sahlin var förberedd att spela när Gefle IF värvade honom inför årets säsong. Försäsongen går mot sitt slut men hittills är det inte där 23-åringen har spelat mest, utan istället som högerback. Det var inte tanken, säger han och ser fram emot morgondagens match.

Gefle IF:s försäsong har varit bra och laget har under flera matcher imponerat. Den enda riktiga missräkningen kom därför mot nykomlingen Assyriska FF, som slutade med förlust efter en svängig match. Mikael Bengtsson var inte alls glad och menade att hans lag haft fel inställning.

Det var något som inte fungerade, svårt att veta orsaken. Försäsonger blir alltid lika märkliga och allt brukar kunna hända. Det var tråkigt att det inte fungerade. Tidigare hade motståndet varit bättre klubbar och det ger mycket energi och motivation. Men förra matchen borde varit bättre ändå, säger Linus Sahlin som inte fick spela någon match förra helgen:

Det blev träning, grupparbeten och målsättningsarbeten. Det är inte saker som görs varje vecka och det var roligt att göra saker tillsammans även utanför planen. Det är viktigt att diskutera olika förväntningar och skapa gemensamma målsättningar.

MISSA INTE: Efter misslyckandet senast – ingen match för GIF till helgen: ”Jag är inte nöjd med hur det såg ut”

GIF-truppen har blivit ännu större och verkar mer eller mindre vara spikad. Amadou Kalabane kontrakterades under fredagseftermiddagen efter några månaders provspel. Sebastian Friman fick göra detsamma för ett antal dagar sedan, vilket även det var ganska väntat.

Amadou Kalabane kommer spela för Gefle IF även under denna säsong.
FOTO: Jens Carlsson

Högerbackspositionen saknar dock sin uppenbara startspelare. Tshutshu Tshakasua och Nisse Nilsson fick ansvara för kanten under förra året. Linus Sahlin värvades som mittback, men har varit den som tagit platsen under försäsongen. Han har hyllats ordentligt för sina insatser, men trivs inte helt.

Det var inte tanken och ingen överenskommelse. Jag var inställt för att spela mittback. Jag har bara spelat centralt, men även som mittfältare, under min karriär. Det har varit väldigt ovant, men gått bra. Jag spelar där det behövs, men helst inte där, säger han.

LÄS OCKSÅ: SILLY-SEASON 2020/2021: ”Senaste nytt om Gefle IF”

Efter den spellediga helgen blir det under lördagen dags för Gefle att spela match, även denna gång ställs man mot nykomlingar. Hudiksvalls FF gästar och blir en viktig värdemätare för laget med en knapp månad till seriestart.

Vi har pratat och tränat om bitar som förhoppningsvis ska visa sig. Kontringar är något som tränats mycket den här veckan, men hur mycket som kommer komma under matchen beror väldigt mycket på matchbilden. Det ska bli roligt att spela match igen.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Gavlevallen

Tid: 12.30

TV: Sportexpressen Play och Gefle Dagblad

Mikael Bengtsson var inte alls nöjd med sitt eget lag efter den senaste matchen.
FOTO: Hugo Ådvall

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x