1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Cupspelets sista match för ett redan avsågat Sandviken – vill avsluta med seger: ”Har alla möjligheter”

3 min läsning

Martin Springfeldt och Sandvikens IF vill avsluta cupspelet med en seger. FOTO: Mikael/Elin Nord

Sandvikens IF har genomfört bra delar mot IFK Göteborg och IFK Norrköping, men inte lyckats hålla under hela matcherna. Det är målet när cupspelet avslutas mot GIF Sundsvall under söndagskvällen. Det hade varit roligt att vinna, säger Martin Springfeldt.

Han är ett av flera SIF-nyförvärv inför den här säsongen. 2020 blev det hela elva fullträffar från yttermittfältspositionen, detta för Karlslunds IF som förlorade kvalspelet och degraderades. Sandvikens IF var därför intresserade av 25-åringen, som skrev kontrakt med rödvästarna.

Det har bara varit bra, även om träningarna blev påverkade av vädret under första veckorna. Det har blivit bättre och bättre. Jag trivs väldigt bra. Jag kommer från mindre klubbar och det här är en annan nivå sett till organisation. Det finns ett annat intresse här, säger Springfeldt.

Vilka är dina spetsegenskaper vad ska du bidra med?

Jag vill bidra med egenskaperna som behövs. Mina starkaste kvalitéer har varit snabbheten och djupledsspelet. Jag har stått för mycket poäng, även om min position ofta har varit wingback. Jag vill vara ett offensivt hot.

Martin Springfeldt har varit ett offensivt hot vid flera försäsongsmatcher. Högt upp på högerkanten har han varit lika löpstark som förra året och bidragit med både skott och passningar. Han har fått speltid mot IFK Göteborg och IFK Norrköping, två matcher som slutat med förlust.

LÄS OCKSÅ: Norrköping blev för tuffa – körde över SIF under andra halvlek: ”Orkar inte hela vägen”

SIF-coachen Martin Falk har bara månaden kvar till seriestarten.
FOTO: Mikael/Elin Nord

Den första var dock nära att bli en riktig skrällseger, men där SIF tappade sin ledning till förlust under andra halvlek. IFK Norrköping blev flera nummer för stort och besegrade Sandviken med klara 4-1, vilket gjorde att chanserna till avancemang försvann helt och hållet.

Två matcher mot stora klubbar, som varit roliga att spela. Det har varit inspirerande matcher. Vi har verkligen försökt att spela vårt spel, trots motståndet. Det har varit klasskillnad under stunder, men samtidigt har vi mätt oss mot dem. Det har varit roliga och lärorika matcher.

Hur påverkar förlusterna, känns det bättre med tanke på motstånden?

Det blev surt att förlora mot Göteborg, med tanke på ledningen som rasade. Norrköping hade några nivåer till och blev för tuffa. Därför blev den förlusten mer väntad. Det är aldrig roligt att förlora, men det var inte någon som trodde att cupspelet skulle sluta med tre segrar för oss.

Sandvikens IF har inga chanser till avancemang efter sina två förluster. Norrköping har det bästa laget, med två segrar. Göteborg har dock chans, med sina fyra poäng. GIF Sundsvall har inga möjligheter att gå vidare och morgondagens match har därför ingen större betydelse för något av lagen.

Sundsvall kommer troligen tillhöra toppen av Superettan det här året och blir ingen lätt match. Samtidigt blir det intressant att möta dem. Vi spelade bra mot Göteborg, som spelar högre upp. Det hade varit roligt att vinna och har alla möjligheter. Vi ska fortsätta med vårt och göra allt som går.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Nordichallen

Tid: 17.00

TV: Cmore

Martin Springfeldt har varit ett bra tillskott för Sandvikens IF.
FOTO: Mikael/Elin Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x