1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Seger mot nykomlingen för den spikade GIF-truppen: ”Den är helt klar”

3 min läsning

Gefle IF besegrade Hudiksvalls FF trots tveksamt spel. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Gefle IF var bättre under hela matchen, men hade svårt att öppna upp Hudiksvalls FF som var väldigt försvarsinriktat. Det blev nyförvärven Leo Englund och Pontus Jonsson som till slut löste segern för GIF, som är färdiga med truppbygget. – Det blir inga fler spelare, säger Mikael Bengtsson.

Det var efter missräkningen mot Assyriska FF som GIF-tränaren Mikael Bengtsson valde att inte spela någon match förra helgen. Istället blev det träningar, grupparbeten och målsättningsarbeten med laget. Dessutom fylldes truppen med fjolårsspelarna Sebastian Friman och Amadou Kalabane.

Av den anledningen var det ett laddat GIF-lag som tog emot Hudiksvalls FF under lördagseftermiddagen. Det var även Gefle som direkt kopplade greppet om matchen och som redan efter några enstaka minuter hade nätat genom Isac Lidberg, något som dock dömdes bort på grund av hands.

Det var bra och roligt med match, men inte den bästa från oss. Det finns saker som måste bli mycket bättre, även om det här var ett klart framsteg. Det var ingen bra match mot Assyriska, säger Mikael Bengtsson.

Bengtsson fick dock först kolla på hur Cihan Sener kunde springa slalom mellan GIF-försvaret och sätta ledningsmålet. Därför var det nog tur att Leo Englund bara minuterna efteråt kunde kvittera. Detta med ett säkert avslut från nära håll.

LÄS OCKSÅ: Gefle med ny kanonmatch när Jonsson gjorde imponerande debut: ”Kändes bättre och bättre”

Målet blev dock det sista under den första halvleken. 45 minuter där Linus Sahlin stukade foten, vilket troligen håller honom borta ett antal veckor. Gefle IF fick upp farten med byten under den andra halvlekens början. Pontus Jonsson kunde även skjuta 2-1-ledningen till Gefle genom ett hårt skott, efter Albin Lohikangas fina framspelning.

Pontus har sina offensiva spetsegenskaper och kommer vara viktig. Han imponerade under provspelet och har fortsatt göra det. Han blir en bra länk mellan våra innermittfältare och kanterna. Han kan utmana och driva bollen med hög hastighet. Det blir intressant att fortsätta följa honom.

GIF-backen Linus Sahlin fick halta av planen med en stukad fot.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

Hur går dina tankar efter dagens match?

Vi gör en bättre match idag, men inte fantastisk. Det finns saker som gick mycket bättre idag. Samtidigt finns det detaljer som behöver bli mycket bättre. Det är alldeles för stor skillnad mellan högsta- och lägstanivån. Vi är det klart bättre laget och borde vunnit med ännu mer.

Det blir skillnad att möta Östersund och Hudiksvall, men det får inte påverka inställningen. Det blev också mycket bättre idag. Vi har mer påkopplade och koncentrerade. Östersund, Sirius och Sundsvall driver sina matcher och är intresserade av alla matchskeden. Hudiksvall kom hit och försvarade under 90 minuter och kontrade. Det är svårt att göra den omställningen, men det blev bättre idag. Vi hade svårt mot försvarsinriktade lag förra året och det är viktigt att träna på att möta dem.

MISSA INTE: Har hyllats under försäsongen – Sahlin om den ovana positionen: ”Spelar helst inte där”

Förlängningarna med Sebastian Friman och Amadou Kalabane gör att GIF-truppen blivit väldigt bred och har konkurrens på egentligen alla positioner. Supportrarna har önskat en offensiv mittfältare, men det är inget som kommer att ske. Mikael Bengtsson menar att truppen är spikad:

Den här helt klar. Det blir inga fler spelare. Transferfönstret har varit bra och truppen har två fler spelare än förra året. Vi har förlängt med viktiga spelare och värvat intressanta spelare. Jag är extremt nöjd med truppen.

MATCHFAKTA:

Gefle IF Hudiksvalls FF

Målen: 0-1 (16) Cihan Sener, 1-1 (18) Leo Englund och 2-1 () Pontus Jonsson

Domare: Erik Mattsson

Publik: 0

Leo Englund gjorde sitta andra GIF-mål den här försäsongen.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x