1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

SIF-seger mot Sundsvall när cupäventyret avslutades – ger optimism för framtiden: ”Känns väldigt hoppfullt”

3 min läsning

Sandvikens IF avslutade årets cupäventyr med seger. FOTO: Mikael/Elin Nord

Sandvikens IF var redan utslaget men spelade riktigt bra när man skrällsegrade mot GIF Sundsvall under söndagskvällen. Danilo Al-Saed var stekhet med assist och mål, vilket banade vägen för segern. – Riktigt skönt, konstaterar SIF-målvakten Tobias Johansson.

Matchen innebar egentligen ingenting. Sandvikens IF var utslaget efter två förluster. GIF Sundsvall var också utslagna, efter två matcher utan seger. Förutsättningarna var enkla, förloraren skulle sluta sist men vinnaren kunde inte avancera vidare.

Sundsvall var det lag som inledde klart bäst och tog även ledningen efter endast fem minuter, detta genom en fint slagen frispark. Sandviken växte dock med tiden och efter att Christoffer Aspgren kvitterat kunde även Danilo Al-Saed och Naeem Mohammed göra att SIF-ledningen blev 3-1 när det var dags för halvtidsvila.

– Den totala insatsen är väldigt bra. Vi spelar vårt eget spel och blir bara bättre och bättre. Det var en tuff match, men insatsen är bra. Defensivt gör alla verkligen arbetet som krävs. Det blev inte många farliga lägen mot oss, säger Johansson som är väldigt nöjd med sitt lags insats.

LÄS OCKSÅ: Cupspelets sista match för ett redan avsågat Sandviken – vill avsluta med seger: ”Har alla möjligheter”

Den andra halvleken innebar dock ett tydligt övertag för motståndaren som faktiskt skapade ett antal kvalificerade lägen. Det skulle dock dröja till den 79:e minuten innan reduceringen skulle komma och efter den var tiden inte tillräcklig för ytterligare ett mål.

Tobias Johansson har tagit förstaplatsen som SIF-målvakt under försäsongen.
FOTO: Mikael/Elin Nord

Efter två stycken förluster mot IFK Göteborg och IFK Norrköping får därför Sandvikens IF avsluta årets cupäventyr med en stark seger. Förlusterna har varit väntade, men trots det menar SIF-målvakten att det känns skönt att avsluta med en seger för förlusterna:

Vi vet vilka krafter som finns om allt stämmer. Det känns riktigt skönt att vinna den här matchen. Vi har stundtals gjort det riktigt bra tidigare, men inte hållit över hela matcherna. Därför känns det bra att avsluta med vinst.

Hur mycket har cupspelet betytt för era förberedelser?

Det har varit som förra året, väldigt bra möjligheter till tuffa matcher. Vi har haft tre bra och tuffa matcher mot tre väldigt bra lag. Tempot, fysiken och allt annat som dessa lag har. Det blir häftiga matcher för många som inte känt på nivån tidigare. Allt blir viktigt att ta med till framtida matcher.

Många pratar om ett nytt Sandvikens IF med nya tränare och flertalet nya spelare, vilken är den största skillnaden?

Den största förändringen blir flexibiliteten, som verkligen har utvecklats. Vi kan spela på många olika sätt och är inte lika fasta vid ett spelsätt. Grundtanken är att styra matcherna med bollinnehav. Samtidigt behövs det ibland lite mer direkta anfall och det fungerar också bra, vi är mer flexibla.

En knapp månad återstår till seriestart, vilka ambitioner har ni?

Förra säsongen gick det inte hela vägen, även om det var nära på slutet. Ambitionen är att vara med och slåss för en uppflyttning. Förhoppningsvis kan vi göra en säsong utan några större svackor. Det är mycket nytt för oss och det blir en utmaning. Vi har några träningsveckor och träningsmatcher kvar och det finns fortfarande mycket kvar att göra, men mycket sitter.

MATCHFAKTA:

GIF Sundsvall Sandvikens IF

Målen: 1–0 (5) Dennis Olsson, 1–1 (15) Christoffer Aspgren, 1–2 (35) Danilo Al-Saed, 1–3 (38) Naeem Mohammed och 2–3 (79) Daniel Stensson

Domare: Enzo Vesprini

Publik: 0

Det blev ännu ett mål för Naeem Mohammed när GIF Sundsvall besegrades.
FOTO: Mikael/Elin Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x