1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Nästa träningsmatch, nästa seriekonkurrent – Gefle vill vända negativa trenden: ”Ska ställa höga krav”

3 min läsning

Sebastian Sandlund ser fram emot matchen mot hans tidigare klubb. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Gefle IF inledde årets säsong med tre tuffa matcher, som alla slutade med fina insatser. Därefter man man spelat mot seriekollegorna Assyriska FF och Hudiksvalls IF, vilket inte har varit lika roliga matcher. Imorgon tar man emot IFK Luleå för att vända trenden. Det blir en revansch för oss, säger Sebastian Sandlund.

IK Sirius, GIF Sundsvall och Östersunds FK det var GIF:s tuffa säsongsinledning. Två förluster och 2-0-seger mot Sundsvall blev resultaten, efter fina insatser. Assyriska FF slutade med en svängig 3-4-förlust som GIF-tränaren Mikael Bengtsson inte alls gillade. Hudiksvalls FF besegrades förra helgen, men även det efter tveksamt spel.

Det har varit lite tveksamma matcher. Prestationen var inte tillräcklig förra helgen, trots att det blev seger. Det är en styrka att vinna matcher även om spelet inte är bra, men det håller inte. Vi ska ställa höga krav inom truppen och förhoppningsvis blir det bättre, säger Sandlund.

Varför har insatserna blivit bättre mot seriekonkurrenter?

Förväntningarna inför matcherna varierar mycket under försäsongen, eftersom motstånden varierar. Det ska inte behöva vara det, men mycket sitter mentalt. Matcher mot lagen högre upp blir helt andra. Alla vet vilket arbete som kommer krävas och det finns ingen press. Det blir andra förutsättningar mot våra konkurrenter och det är något som behöver bli bättre.

Under söndagseftermiddagen blir det därför intressant när IFK Luleå kommer att gästa Gavlevallen, som också kommer att vara seriekollega den här säsongen. Matchen blir därför extra intressant för GIF-kaptenen som spelat flertalet säsonger med klubben.

MISSA INTE: Gefle IF med skönt ekonomiskt resultat – endast litet underskott: ”Alla har arbetat väldigt bra”

Gefle IF vann mot Hudiksvalls FF förra helgen, trots tveksam insats.
FOTO: Jens Carlsson

4-1-seger och 1-1 blev resultaten mot Luleå förra året, som höll sig kvar efter en bättre höst. Sebastian Sandlund har inte den bästa kollen på sitt tidigare lag, men menar att det varit lite turbulent efter säsongen. Han tror därför att det kommer vara ett annat IFK Luleå den här försäsongsmatchen.

Det kommer vara lite annorlunda att möta dem. Det är roligt att spela mot sina kompisar och det ska bli roligt att träffa alla imorgon. Det har varit lite turbulent efter säsongen och det har blivit ett nytt tränarpar. Jag tror att det kommer bli en match mot ett starkt kollektiv. Troligen blir det ett annat lag den här säsongen.

Tre veckor till seriestart, hur märks det?

Det märks överallt och hela tiden. Alla vill visa framfötterna och att man vill vara med när seriespelet startar. Det kommer närmare, vilket känns väldigt skönt. Den här försäsongen har gått fort, betydligt fortare än förra året. Man vill spela matcher som gäller något och det är inte långt kvar. Vi har kommit långt och känns redo inför starten. Grunden var bättre den här säsongen. Många spelare har förlängt och detaljerna kunde starta tidigare.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Gavlevallen

Tid: 15.00

TV: Sportexpressen och Gefle Dagblad

Linus Sahlin saknas på grund av en stukad fot.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x