1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Englund tremålsskytt när Gefle krossade seriekonkurrenten – hyllar anfallskollegan: ”Roligt att spela med honom”

4 min läsning

Leo Englund fortsätter att imponera under försäsongen. FOTO: Jens Carlsson

Gefle IF har haft svårt mot sina seriekollegor under försäsongen. Men mot IFK Luleå blev det aldrig något snack om saken. Leo Englund och Isac Lidberg gjorde att GIF-ledningen var klar till halvtidsvilan och skapade ännu mer respekt inför seriespelet. Vi arbetar tillsammans och kompletterar varandra bra, säger Englund.

Försäsongens utmaning har varit matcher mot seriekonkurrenter. 3-4-förlusten mot Assyriska FF gjorde GIF-tränaren Mikael Bengtsson besviken och även om det blev seger mot Hudiksvalls FF var inte insatsen särskilt bländande. Därför var söndagseftermiddagens match mot IFK Luleå lite extra intressant.

LÄS OCKSÅ: Nästa träningsmatch, nästa seriekonkurrent – Gefle vill vända negativa trenden: ”Ska ställa höga krav”

Men det fanns aldrig några tveksamheter. Gefle IF kopplade direkt greppet och styrde med ett stort bollinnehav. Leo Englund var säker från straffpunkten och gav sitt lag ledningen efter dryga tio minuters spel. Minuterna efter hann målkungen även utöka ledningen innan Isac Lidberg också kunde bli målskytt och fixa 3-0-ledningen till halvtid.

Våra första 45 minuter är väldigt bra. Vi är noga och har tålamod, vilket gör att det blir kontrollerat. Uppspelningsfasen sitter väldigt bra och det görs bra avvägningar när man ska avancera eller hålla bollen. Vi har tränat mycket på det och det märks idag, säger Englund.

Hur gick dialogen med Isac Lidberg vid straffsituationen?

Det har inte varit någon större dialog och det är ingen stor sak. Vi är två målfarliga spelare som har stor respekt för varandra. Jag tog straffen idag, men det kommer nog bli väldigt olika vilka som tar dem. Det var skönt att den satt, det kändes bra.

Isac Lidberg och Leo Englund har stått för ett intressant samarbete under försäsongen. Den ena var skyttekung för Gefle och den andra för Sandviken, men kommer båda bära GIF-tröjan den här säsongen. Samtliga mål under den första halvleken gjordes av duon, som bara verkar bli bättre och bättre.

Pontus Jonsson ser ut att bli väldigt viktig för Gefle IF den här säsongen.
FOTO: Jens Carlsson

Den andra halvleken blev betydligt mer avslagen. Pontus Jonsson stod för ytterligare en bra insats och snurrade upp hela motståndarbacklinjen innan han avslutade med ett skott som Leo Englund kunde näta efter en räddning. Hattrickskytten utgick med ungefär 25 minuter kvar av matchen och inhoppande Tshutshu Tshakasua skulle även han hinna med att näta, med en distinkt straff.

MISSA INTE: Gefle IF med skönt ekonomiskt resultat – endast litet underskott: ”Alla har arbetat väldigt bra”

Det kändes bra, kroppen blir lättare och lättare. Det har varit hårt träning under försäsongen och benen har varit tunga. Idag kändes det lättare och formen blir bättre för varje dag. Det var skönt att göra några mål, säger Englund som även hyllar sin anfallskollega:

Isac är en väldigt bra fotbollsspelare med många olika kvalitéer. Det är roligt att spela med honom och vårt samarbete känns bra. Vi pratar mycket och försöker hitta sätt att bli ännu bättre. Vi arbetar tillsammans och kompletterar varandra bra. Det känns väldigt intressant att spela med honom den här säsongen.

5-0 mot seriekollegan, hur skönt känns det?

Det är viktigt att kunna skapa chanser mot defensivt inriktade motståndare. Vi gör det bra och öppnar verkligen upp ytorna, trots många spelare på deras planhalva. Vi spelar strukturerar och har ett bra tålamod. Vi skapar flera fina målchanser och hade kunnat göra ännu fler mål. Målen är viktiga för självförtroendet och det tar vi med oss idag.

GIF-målet vaktades av William Lindkvist som fick spela efter att Tim Markström haft den platsen flera matcher. 20-åringen höll nollan, men stod för några svajiga ingripanden under den första halvleken. Saknades gjorde Linus Sahlin (stukad fot), Erik Granat (baksida lår) och Nisse Eriksson (knäskada), men annars var samtliga med och var tillgängliga.

MATCHFAKTA:

Gefle IF – IFK Luleå

Målen: 1-0 (12, straff) Leo Englund, 2-0 (20) Leo Englund, 3-0 (26) Isac Lidberg, 4-0 (52) Leo Englund och 5-0 (89) Tshutshu Tshakasua

Domare: Mohamed Nablsi

Publik: 0

Linus Sahlin klev av skadad senast, men verkar vara på bättringsvägen.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x