1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Gefle IF med stort styrkebesked – segrade mot IK Brage efter tre spelmål: ”Kändes som en seriematch”

4 min läsning

Gefle IF stod för ett styrkebesked när IK Brage besegrades under genrepet. FOTO: Jens Carlsson

Troligen var det Gefle IF:s sista träningsmatch innan seriestarten. Det eventuella genrepet innebar åtminstone ett stort styrkebesked. IK Brage besegrade med 3-2, efter att man haft ledningen under stora delar och därmed även vann rättvist. – Vi bygger något riktigt intressant, säger en optimistisk Tim Markström.

12 dagar återstår till seriestarten mot IFK Luleå, ett motstånd man krossade under förra helgens träningsmatch. Onsdagseftermiddagens match mot IK Brage var därför troligtvis det stora genrepet inför allvaret. Man har ingen ytterligare träningsmatch inbokad, men har inte stängt dörren helt för match den kommande helgen.

Men frågan blir om det verkligen behövs efter dagens match. Gefle inledde starkt och hotade Brage som den här säsongen väntas tillhöra Superettans övre halva. Domnarvsvallens tomma läktare fick därför även beskåda ett välförtjänt ledningsmål för Gefle IF, genom fjolårets skyttekung Isac Lidberg som nickade bollen efter några studsar.

– Vi inleder riktigt starkt och kör verkligen direkt. Våra första 20-25 minuter håller bra nivå, vilket gör att ledningsmålet också kommer. Det var roligt att spela, farten var hög och det smällde ordentligt. Det kändes som en seriematch och den känslan har man saknat, säger Markström.

LÄS OCKSÅ: Kanske sista träningsmatchen – Pontus Jonsson spelsugen mot tidigare laget: ”Det ska bli roligt att komma tillbaka”

GIF-målvakten kunde dock inte göra något när Robin Sellin oerhört elegant frisparkskvitterade. Gefle skulle dock återta ledningen innan halvtidsvilan och även denna gång med ett spelmål. Leo Englund kunde enkelt näta efter Albin Lohikangas fina framspelning. Englund som även gjorde hattrick mot IFK Luleå, har varit het under hela försäsongen.

Pontus Jonsson fortsätter att imponera, denna gång med assist mot sitt tidigare lag.
FOTO: Jens Carlsson

Den första halvleken var Gefle IF:s, vilket även slutade med ledning. Den andra halvleken blev mer delad efter att IK Brage tryck framåt mot matchens sista halvtimme. Isac Lidberg kunde dock utöka GIF-ledningen till 3-1 efter ett väldigt fint passningsspel kring mittplan och där Pontus Jonsson slog den eleganta assisten innan Lidberg rundade motståndarmålvakten och rullade in bollen.

– Den andra halvleken förstörs lite när det blir många byten. Det blir lite svårt för dem att komma igång och för oss att fortsätta spela. Vi ger över initiativet och blir passiva och defensiva. Det blir nog lite eftersom det står 3-1 och man vill vinna matchen. Jag känner dock att det defensiva arbetet under slutet fungerar bra. Det är viktigt och känns skönt.

Genrepsseger mot ett lag högre upp, hur skönt känns det att sluta med det?

– Det är alltid skönt att inleda seriespelet efter segrar. Det här blev en bra värdemätare och vinsten stärker självförtroendet. Vi räknar med att detta var den sista matchen innan seriestarten och det känns bra att sluta med den här matchen. Vi gör det riktigt bra under stora delar idag.

Imponerande prestation och starkt seger – hur bra kommer Gefle IF att vara den här säsongen?

– Försäsongen kommer aldrig att vara riktigt intressant. Fokuset kommer alltid vara seriespelet och det har inte startat. Vi startade något bra under förra hösten och producerade mycket. Vi bygger något riktigt intressant. Den här säsongen finns det mer erfarenhet och större bredd. Vi kommer vara bättre den här säsongen, säger Markström som längtar till seriestarten mot IFK Luleå:

– Det ska bli riktigt skönt att köra igång. Försäsongen har varit nyttig för oss och gett mycket. Det har varit lite märkligt med spelare som varit sjuka, vilket har inneburit inställda träningar och karantän. Men det har varit lärorikt och viktigt sett till det fotbollsmässiga. Vi har mycket glädje inom truppen och känner oss redo att starta säsongen. Det kommer vara ett annat IFK Luleå som blir premiärmotståndaren. Vi känner oss förberedda för det och vet vad som väntar.

MATCHFAKTA:

Målen: 0-1 (16) Isac Lidberg, 1-1 (26) Robin Sellin, 1-2 (38) Leo Englund, 1-3 (59) Isac Lidberg och 2-3 (71) Anton Lundin

Domare: Erik Mattsson

Publik: 0

Tim Markström vill inte nämna målsättningen för säsongen, men tror starkt på sitt lag.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x