1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Gefle förbereder inför seriestart – men skyttekungen med kryptiska hintar kring framtiden: ”Det finns alternativ”

4 min läsning

Hur länge stannar Isac Lidberg som spelare för Gefle IF? FOTO: Jens Carlsson

Det har varit ständiga spekulationer och rykten kring Isac Lidberg efter fjolårssäsongen. Om det är över med sex dagar till seriestart och bara två till transferfönstrets stängning? Nej, faktum är att GIF-skyttekungen är mer kryptisk än tidigare. – Jag kan inte säga mycket, något blir nog klart inom några veckor, säger Lidberg.

Inte ens veckan återstår innan Gefle IF:s herrlag inleder årets seriespel och Gavlevallens temperatur har ökat. Under måndagsträningen fanns det mycket energi och även flertalet vinnarskallar när träningen avslutades med smålagsspel. Försäsongen har snart passerat och Gefle har spelat sju träningsmatcher, varav fyra inneburit segrar.

– Försäsongen har varit bra, även fast resultaten och prestationerna har varit lite blandade. Vi har stundtals visat att det finns bra kvalité och spelat riktigt bra. Vi behöver hålla den nivån under säsongen och undvika några större svackor, säger Lidberg som kommit igång ordentligt den sista tiden.

Det blev totalt 19 mål och 23 starter förra året, vilket gjorde honom till GIF:s viktigaste spelare och skytteligafyra. Han har även fortsatt imponera under försäsongen, inte minst sista matcherna. Genrepet mot IK Brage slutade med 3-2-seger, efter att Lidberg blivit tvåmålsskytt. Det har även blivit fullträffar mot Assyriska FF och IFK Luleå.

LÄS OCKSÅ: Muntligt klar för dansk klubb – men istället väntar GIF-match för Isac Lidberg: ”Det var nära”

Många var dock helt säkra att 22-åringen skulle lämna redan efter fjolårssäsongen. Spekulationerna har varit många, men några egentliga sanningar har aldrig funnits. Visserligen var övergången till Danmark och Lyngby BK egentligen klar när den bröts, men det har också varit det enda som blivit allmänt känt. Huvudpersonen erkänner dock att vintern varit intensiv, med både spekulationer men även riktiga alternativ:

– Det har varit mycket, utan tvekan. Jag har försökt att fokusera och träna bra för att utvecklas. Men det har varit intensivt och funnits mycket tankar. Det var riktigt nära ett tillfälle och man var redo för flytten. Det har funnits några olika möjligheter. Jag har släppt det och har fokuset här. Det känns skönt att det blir lugnare.

Transferfönstret stänger under natten mellan onsdag och torsdag, blir du kvar här?

– Ja, i alla fall ett tag till, säger han med ett hemlighetsfullt leende och utvecklar:

– Jag kan inte säga mycket, något blir nog klart inom någon vecka. Det finns alternativ, men ingenting har blivit klart. Jag kommer att inleda säsongen med Gefle, men fortsättningen blir intressant. Det händer saker och kommer hända.

Isac Lidberg med bollen under fjolårsmatchen mot IFK Berga.
FOTO: Jens Carlsson

Hur går dina egna tankar, vilken nivå skulle dina kvalitéer hålla för?

– Man vill alltid spela högt upp, det vill alla fotbollsspelare. Jag skulle klara högre nivåer, men vilken blir nog klart inom några veckor. Jag finns tillgänglig för seriestarten och kommer starta säsongen här. Vad som händer efter kommer bli tydligare. Det känns bra och intressant. Troligen blir det bra för alla.

Transferfönstret stänger före seriestarten, vilket innebär att Isac Lidberg bara skulle kunna lämna Gefle IF under sommaruppehållet eftersom kontraktet bara gäller den här säsongen. Mycket talar därför för att anfallaren spelar halva säsongen med Gefle och lämna under sommaruppehållet, när även sommarfönstret har öppet under dryga månaden. GIF-coachen Mikael Bengtsson är inte lika kryptisk när 1882-Bloggen när honom under måndagskvällen:

– Man ska fundera över vad det faktiskt innebär. Det har varit mycket spekulationer kring Isac under hela försäsongen och det har funnits klubbar som kontaktat oss. Egentligen har det bara varit en övergång som varit riktigt nära. Isac kommer spela för Gefle IF den här säsongen. Det finns intresse för honom, vilket känns väldigt naturligt.

– Fortsätter han att prestera känns en övergång inte orimlig. Det blev tydligt när Axel Norén såldes till Falkenberg under förra sommaren. Vi vill utveckla spelare och skulle Isac säljas högre upp hade det blivit ännu ett kvitto på att vi gör saker rätt. Men han inleder säsongen med oss och sommaren känns hetast för en eventuell övergång, säger han.

MISSA INTE: Gefle IF med stort styrkebesked – segrade mot IK Brage efter tre spelmål: ”Kändes som en seriematch”

Isac Lidberg ser hur som helst fram emot årets säsong, oavsett vilken framtid det blir. Han menar att fortsättningen med Gefle IF inte varit något negativt för honom och att ambitionerna har blivit ännu högre inför denna säsong. Försäsongsresultaten har visat att högstanivån finns där och skyttekungen har höga förhoppningar:

– Jag trivs väldigt fint och det känns bra att spela här. Det har inte varit negativt att behöva stanna, även fast övergången var nära. Vi har blivit mycket bättre den här säsongen, men det kan även motståndarna blivit. Försäsongsresultat går aldrig att kolla för mycket. Vi ska helt klart tillhöra toppen den här säsongen.

Han har imponerat stort även under försäsongen, här mot Hudiksvalls FF.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x