1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Utgick skadad senast – kämpar mot klockan för att hinna tillbaka: ”Siktar mot seriestarten”

3 min läsning

GIF-nyförvärvet går en kamp mot klockan för att hinna tillbaka till seriestarten. FOTO: Jens Carlsson

Genrepssegern mot IK Brage ledde till stor positivitet, men det innebar även ett orosmoln. Cristoffer Ericson utgick skadad och haltade oroligt efteråt. Med dagar kvar till seriestarten kämpar GIF-backen mot klockan med rehabiliteringen, som går framåt men blir tuff att klara. – Det var en dålig tidpunkt för skadan, säger han.

Gefle IF stod för en bra insats och slog IK Brage med 3-2, efter att Isac Lidberg och Leo Englund återigen imponerat. Hyllningskören var stor, men allt var inte klockrent. Cristoffer Ericson tvingades utgå med skada under den andra halvleken. Haltandet efter matchen skapade huvudbry för GIF-tränaren Mikael Bengtsson, med 12 dagar till seriestart.

Relaterat: Första nyförvärvet på plats – mittback klar för Gefle IF: ”Känns stort att skriva på”

Cristoffer ”Våfflan” Ericsson blev det första nyförvärvet inför årets säsong, med flertalet säsonger inom Hudiksvalls FF och rutin som Gefle saknade under fjolåret. Mittbacken har tagit kliv för kliv under försäsongen och verkligen tagit platsen bredvid Kevin Persson, vilket gjorde skadan ännu tyngre.

– Det var en dålig tidpunkt för skadan och turligt att matchen spelades med många dagar till seriestarten. Den har skadan tar ungefär 14 dagar att rehabilitera och det har gått 12 dagar när det är dags för seriestart. Det kommer bli väldigt tätt och tufft, men inte omöjligt, säger Ericsson och beskriver vad som egentligen hände:

– Jag skulle passa och bollen stack iväg lite för långt. Jag gick ner för att kunna klara det ändå, men kände direkt att det blev ett ryck och sträckning. Det högg till och brände ordentligt. Det var en väldigt konstig situation. Jag var faktiskt uppe när det blev hörna men kunde inte fullfölja löpningen tillbaka. Det blev en liten bristning. Jag har aldrig varit med om det tidigare.

LÄS OCKSÅ: Gefle förbereder inför seriestart – men skyttekungen med kryptiska hintar kring framtiden: ”Det finns alternativ”

”Våfflan” har tagit steg under hela försäsongen, med sin längd och sin fina vänsterfot.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

Hur har rehabiliteringen gått – finns seriestarten inom ett rimligt avstånd?

– Det har gått en vecka och det känns mycket bättre. Jag har sprungit lite lätt och sparkat lite bollar. Det har blivit bättre, men samtidigt är det inte långt kvar till seriestarten. Det kommer bli tufft, men min förhoppning är att vara tillbaka. Vi får kolla hur utvecklingen blir och utvärdera läget. Det hade kunnat vara mycket värre, med någon allvarligare skada. Jag siktar mot seriestarten.

Hur går tankarna inför seriestarten, hur skönt ska det bli att starta?

– Väldigt, väldigt skönt och roligt. Försäsongen har ändå gått fort och känts bra. Men seriespelet blir något helt annat och mycket mer tävling. Vi har blivit bättre och bättre under försäsongen och spelar riktigt fint sista matcherna. Vi håller hög nivå sett till den här serien och årets säsong kommer bli väldigt spännande och intressant.

”Våfflan” spelade endast 12 matcher under fjolåret, eftersom man spelade enkelserie. Hudiksvalls FF vann serien, vilket innebär att GIF-backen kommer att ställas mot sina tidigare lagkamrater. Han erkänner att serieskillnaden märktes under sina första träningsveckor med Gefle, men att det blivit bättre och bättre hela tiden.

– Det har varit lite blandat, som det brukar vara under försäsongerna. Det var lite rostigt första veckorna, men har blivit bättre och bättre. Matcherna har varit väldigt viktiga för att komma igång, det har varit viktigt. Jag spelade inte mycket förra året och saknade matchtempot. Det märktes att det här var en högre nivå och en väldigt hög nivå för serien. Det var en omställning första veckorna, men det har blivit bättre. Nu känns det väldigt bra och det ska bli en rolig säsong.

Under måndagskvällen drar säsongen igång på riktigt för Gefle IF.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x