1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Adrian Bjelkendal Haaranen klar för SAIK – förvånad efter uppbrottet med GIF: ”Hade inte samma samma bild”

4 min läsning

Adrian Bjelkendal Haaranen lämnar GIF för SAIK, med blandade känslor. FOTO: Jens Carlsson

Adrian Bjelkendal Haaranen har inte haft särskilt mycket speltid under försäsongen. Det fick honom att bryta kontraktet och under torsdagskvällen kunde Sandvikens AIK meddela att man värvat GIF-mittfältaren, som blivit förvånad över situationen. – Jag hade inte trott att detta skulle hända, säger han.

Det var under tisdagskvällen som Gefle IF meddelade att man gått skilda vägar med Adrian Bjelkendal Haaranen, något som överraskade många. 23-åringen har spelat flertalet säsonger inom föreningen och varit viktig när det varit spelarflykter. Uppbrottet var inte heller något som huvudpersonen varken hade räknat med eller önskat.

– Det känns tråkigt att lämna, men samtidigt helt rätt. Jag har inte varit nöjd med situationen och behöver något annat. Det här blev det bästa för min karriär, även om det känns tråkigt att behöva lämna laget. Jag önskar spelarna och föreningen all framgång och vill att säsongen ska bli bra, säger Bjelkendal Haaranen.

Berätta vad som har hänt, varför hände detta?

– Vi har inte haft samma bild och det har inte hänt något stort. Speltiden har inte blivit som väntat, inte alls som mina förhoppningar. Vi tog ett snack och gick skilda vägar efter det. Jag ville diskutera och valde att lämna efteråt. Det var ingen dålig diskussion, utan väldigt logisk. Jag vill inte berätta allt, det får stanna mellan oss. Vi hade inte samma bild och det var anledningen, men det känns ändå skapligt. Det finns ingen som gjort något fel.

Adrian Bjelkendal Haaranen spelade hela 29 matcher under fjolårssäsongen, varav 18 som startspelare. Under försäsongen har speltiden varit mycket mindre, trots att det inte varit några skador eller sjukdomar. Sebastian Sandlund, Amadou Kalabane och Erik Granat har alla gått före, vilket minskat speltiden ordentligt.

LÄS OCKSÅ: Utgick skadad senast – kämpar mot klockan för att hinna tillbaka: ”Siktar mot seriestarten”

Adrian Bjelkendal Haaranen hade inte förväntat sig detta när säsongen startade.
FOTO: Jens Carlsson

Rekommenderat: Gefle förbereder inför seriestart – men skyttekungen med kryptiska hintar kring framtiden: ”Det finns alternativ”

Mittfältaren inte varit tillfreds med situationen. Han erkänner att det varit tufft att speltiden minskat, men menar även att dialogen med ledarstaben inte pågått länge. Dialogen startade istället dagarna innan parterna gick skilda vägar, vilket kan tyckas vara märkligt.

– Vi har inte haft någon dialog kring det tidigare, innan det här. Jag är inte nöjd, det är sanningen. Jag är inte nöjd över minuterna som blev den här försäsongen. Man märker när det inte finns något större förtroende och det är inte lätt. Det har varit andra spelare som fått spela. Jag hade inte trott att detta skulle hända. Det känns förvånande.

– Min förhoppning var mer speltid. Men det blir mycket bedömning och den gör ledarna. Förtjänade man mer? Ja, det är min känsla men det finns andra som bestämmer. Mina ambitioner var att fortsätta utvecklas den här säsongen och spela ännu mer. Det kommer bli, men med SAIK och det känns bra. Jag startade bara vid ett tillfälle och spelade som mest 45 minuter den här försäsongen.

Sandvikens AIK blir det istället, varför?

– Den lösningen känns som den allra bästa. Intrycken har varit väldigt motiverande och det har framför allt varit Eldar (Abdulic, huvudtränare för SAIK) som var det övertygande. Jag har även varit med och tränat, vilket kändes intressant. Jag behöver spela fotbollsmatcher och det känns som rätt ställe. SAIK känns väldigt ambitiöst och laget har varit hungrigt. Det känns bara roligt att köra igång. Jag är inte besviken längre, utan bara väldigt motiverad att starta nytt.

Den tidigare GIF-spelaren Måns Berggren lämnade också Gefle för SAIK efter fjolårssäsongen. Division 2-nykomlingen har värvat starkt, med mycket tidigare SIF- och GIF-ungdomsspelare. Även fast årets säsong blir tuff, verkar möjligheterna för ett nytt kontrakt vara bra. Föreningens utveckling var viktig för Bjelkendal Haaranen, som hade andra alternativ ännu högre upp.

– Det har varit några väldigt intensiva dagar, med väldigt många samtal hela tiden. Jag kollar inte vilken serie laget tillhör, utan vilken miljö det kan erbjuda. SAIK känns som ett bra alternativ, men det har funnits andra klubbar också. Det har varit någon Ettan-klubb, men det här blev det bästa för min karriär. Det känns verkligen helt rätt, säger han.

Det blir inga matcher med GIF-tröjan den här säsongen, men istället med Sandvikens AIK.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x