1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

ÅDVALL: ”Försäsongen var imponerande, men kanske lite för bra – kanske behövde man den här käftsmällen”

3 min läsning

Gefle IF föll övervakande och tungt mot IFK Luleå. FOTO: Jens Carlsson

Premiärförlusten mot IFK Luleå kan bara nämnas som ett stort misslyckande för Gefle IF, som hade förhoppningar och förväntningar för något helt annat. Det var upplagt för att säsongen skulle starta bra. Motståndaren krossade man för bara några veckor sedan. Men denna gång var det under stora delar stressade och tagna spelare. 1–2 ska ses som en stor besvikelse. IFK Luleå ska besegras utan några större ansträngningar. Men kanske var kvällen fiasko faktiskt bra.

Varför?

Försäsongen har varit stark, insatser och resultat. Segrarna mot GIF Sundsvall och IK Brage har fått förväntningarna att stiga flera nivåer. Gefle IF tippas högt överallt och högstanivån håller verkligen för toppen. Men samtidigt som man slagit klubbar högre upp, har man även haft svårt för sämre klubbar. 3–4-förlusten mot Assyriska FF och 2–1-segern mot Hudiksvalls FF har båda visat att lägstanivån inte varit tillräckligt bra. GIF har haft tendenser att sluta spela och sakna motivation och koncentration mot sina sämre motståndare, något som verkligen saknades även denna gång.

LÄS OCKSÅ: Fiaskostart för Gefle IF – tappade ledning till förlust efter sent straffmål: ”Otroligt tråkigt”

IFK Luleå vann inte rättvist, men som Gefle IF spelade under andra halvlek var inte tappet särskilt överraskande. Erik Granat fick nästan hela Gavlevallen att sprängas och därefter behövdes det bara lite darrigt GIF-spel för att Gavlevallens tomma betongläktare skulle rasa ihop. Det fanns lägen, tillräckligt mycket för att vinna matchen. Men när Isac Lidberg och Leo Englund inte lyckades med sina huvuduppgifter, att göra målen framåt, kom inte heller resultatet.

Jag känner inte för att diskutera straffsituationen, utan kan bara konstatera att Gefle IF borde säkrat och vunnit matchen långt innan den uppstod. 1–1 eller 1–2 spelar inte särskilt stor roll, det skulle vara tre klara GIF-poäng efter seriestarten. Försäsongen var imponerande, men kanske lite för bra – kanske behövde man den här käftsmällen.

MISSA INTE: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF – IFK Luleå)

Det går nämligen inte att bara spela fotboll mot Östersund, Sundsvall och Brage, när man faktiskt tillhör tredjedivisionen. Luleå, Täby och Hudiksvall kommer vara seriekonkurrenter den här säsongen, klubbar som MÅSTE besegras för att tillhöra toppen. Det gäller att vara påkopplade och fokuserade även mot dessa lag. Den läxan lärde fick Gefle IF förhoppningsvis lära denna gång. Till helgen väntar drömmotståndaren Sollentuna FK, som man fortfarande inte förlorat mot under den här Ettan-sejouren. Ett utmärkt tillfälle att studsa tillbaka direkt.

Leo Englund fick det inte att stämma och blev mållös när Gefle IF föll under måndagskvällen.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x