1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Fiaskostart för Gefle IF – tappade ledning till förlust efter sent straffmål: ”Otroligt tråkigt”

4 min läsning

Säsongsinledningen blev allt annat än det som Gefle IF hade hoppats. FOTO: Jens Carlsson

Gefle IF har haft en bra försäsong och tippats högt, men seriestarten blev allt annat än lyckad. Erik Granat gav visserligen laget ledningen med en kanonfrispark, men därefter tappade GIF spelet helt och hållet. Med bara minuter kvar kom även 12-målet, från straffpunkten. Det var ingen straff, säger Theodor Hansemon som orsakade den.

Resultatraden under försäsongen har varit imponerande, likaså insatserna. Gefle IF inledde även seriestarten med att styra matchen mot IFK Luleå, som inte hade några problem med att falla och försvara. Chanserna fanns, men ofta utan några riktigt farliga skott. Isac Lidberg och Leo Englund hade båda problem med att komma igenom det låga försvaret.

LÄS OCKSÅ: Dags för seriestart – Bengtsson vill inleda med seger men ser utmaningar: ”Behöver hantera alla skeden”

Därför blev ledningsmålet ännu mer förlösande. Erik Granat har ett omtalat tillslag, men fick aldrig visa det under fjolåret. Det här året startade mittfältaren med att skjuta en stenhård frispark från 25-30 meter, som via stolpen innebar 10-ledning för sitt lag. Något som firades ordentligt av spelarna och pressrummets besökare.

Vi gör det bra under första halvlek och framför allt första halvtimmen. Vi styr matchen och skapar lägen. Målet satt riktigt fint, men det spelar ingen roll när det inte gav oss någonting, säger Theodor Hansemon besviket efter matchen.

MISSA INTE: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF – IFK Luleå)

Hansemon flyttades upp inför årets säsong och fått relativt mycket speltid under försäsongen. Den tidigare U19-kaptenen har visat stor pondus och trygghet, trots sin unga ålder. Men att 18-åringen skulle starta när Gefle IF under måndagskvällen startade igång serien var inte inte många som hade förväntat.

Theodor Hansemon fortsatte med sitt ordentliga spel och tvekande inte för närkamperna.
FOTO: Jens Carlsson

Cristoffer ”Våfflan” Ericson saknades med skadebekymmer och Amadou Kalabane var inte tillgänglig eftersom det saknas arbetstillstånd. Theodor Hansemon blev därför valet, vilket Mikael Bengtsson inte kan ånga. Mittbacken var lika säker och trygg som tidigare och bildade tillsammans med Kevin Persson ett stabilt mittlås.

Jag fick veta att det skulle bli startelvan redan igår och det kändes väldigt roligt. Det känns bra att ledarna ger förtroende. Det har känts bra under försäsongen och kändes bra även idag. Jag vill bidra med mina egenskaper och verkligen spela mitt spel. Det har fungerat bra hittills och förhoppningsvis blir det ännu mer speltid.

Hur går dina tankar kring dagens match, andra halvlek blir inte lika bra som den första?

– Nej, blev inte alls bra under andra halvlek. Luleå sätter högre press, vilket gör oss lite mer stressade. Samtidigt blir deras försvarsspel väldigt lågt och det blir svårt för oss att komma igenom. Vår andra halvlek var inte tillräckligt bra. Vi gör många saker sämre. Det håller inte och det straffade oss.

Straffade blev man verkligen. Yassine Assam kunde vackert kvittera med huvudet och sätta ordentlig press på Gefle IF, som inte lyckades svara upp och komma tillbaka. Visserligen skapade man lägen både innan och efter målet, där skottet från Axel Näsholm var det som blev allra farligast. Men istället för ett ledningsmål fick man istället kolla när motståndarlaget kunde säkra alla tre poäng. Detta efter straffsparken som Hansemon orsakade, men inte godkänner:

– Det var ingen straff, det är min syn. Jag har inte mycket kontakt alls, men ändå blir det ett ordentligt fall. Jag får höra att det var någon meter till strafflinjen och går därför för att bryta, men det var innanför. Jag tycker att det var ett dåligt domslut. Det känns bara riktigt tråkigt. Det finns inte mycket glädje. Det är bara att ta nya tag och vinna nästa match.

MATCHFAKTA:

Gefle IF – IFK Luleå

Målen: 1–0 (27) Erik Granat, 1–1 (66) Yassine Assam och 1–2 (90) William Olausson

Domare: Jasmin Svraka

Publik: 8

Erik Granats mål kan räcka för att bli hela säsongens vackraste.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x