1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Gefle får leta vidare efter första segern – GIF-kaptenen kritisk mot underlaget: ”Sämsta under min seniorkarriär”

4 min läsning

Sebastian Sandlund var kritisk mot underlaget efter matchen mot Sollentuna FK. FOTO: Jens Carlsson

Gefle IF:s säsongsinledning hade kunnat vara bättre. Premiärförlusten följdes upp med en tveksam insats mot Sollentuna FK, som innebar säsongens första poäng men inte någon seger. Underlaget ställde till mycket under matchen och Sebastian Sandlund hade kritik mot gräsplanen efter matchen. – Det var inte bra och ställde till mycket, säger han.

Förra säsongen inledde man seriespelet med att vinna mot Sollentuna FK och Team TG, vilket var viktigt för ett till stora delar nytt lag. Den här säsongen har viktiga spelare behållits och spetsspelare tillkommit, men starten har inte blivit till det bättre. Måndagens seriestart mot IFK Luleå slutade med 1–2-förlust, detta efter ett sent och omdiskuterat straffmål.

När man under lördagseftermiddagen åkte till Sollentunavallen var förutsättningarna svara redan innan matchstart. Gräsplanen var mer brun än grön och försvårade möjligheterna, inte minst för ett Gefle som verkligen vill spela bollen efter marken. GIF-kaptenen Sebastian Sandlund är mycket kritisk till underlaget när 1882-Bloggen når honom efteråt.

– Det var inte bra och ställde till mycket. Vi visste att underlaget skulle vara dåligt och fick ändra taktiken efter det och spela högre och rakare. Våra kvalitéer finns inte när man skickar långa bollar, utan när man spelar kortare efter marken. Det påverkade oss mycket och var inte lätt. Bollen studsade mycket. Det var den sämsta under min seniorkarriär.

Relaterat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Sollentuna FK – Gefle IF)

Planens kortaste spelare, Constantino Capotondi, vann överraskande nickduellen mot Amadou Kalabane och satte ledningen efter inte ens tio spelminuter. Därefter skulle dock Gefle ta över spelmässigt, men utan att skapa några riktigt farliga lägen. Ofta stannade spelet utanför straffområdet, där underlaget försvårade möjligheterna att hitta högkvalitativa lagen.

Det blev inget segermål, men Linus Sahlins fina nick innebar åtminstone årets första poäng.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

Linus Sahlin nådde dock högst och nickade kvitteringen, med bara sekunder innan den första halvlekens slut. Hörnmål har inte varit särskilt vanligt för Gefle IF och målet innebar givetvis väldigt mycket energi inför den andra halvleken. Den första halvleken var därför långt ifrån någon katastrof och förhoppningarna fanns inför sista halvleken.

– Vi har bra kontroll och styr matchen efter deras ledningsmål. Planen gör det svårt att hitta några avgörande passningar, vilket gör det svårt att spela med underläge. Målet gav mycket energi och tanken var att bara fortsatta under den andra halvleken. Det blir dock inte alls som tänkt, tyvärr. Vi tillåter att Sollentuna får hålla mer boll och slarvar mycket med vårt eget bollinnehav. Den andra halvleken blir mycket sämre.

1–1 kan inte ses som något stort misslyckande, men verkligen inte heller som något bra resultat?

– Nej, det är inget man kan kanna någon nöjdhet över. 1–1 känns som ett rättvist resultat, sett till chanserna och spelet. Jag kan inte känna någon glädje efter den här matchen. Förutsättningarna gör att det blir väldigt ostrukturerat. Vi försöker anpassa spelet och gör det skapligt, men med ett annat underlag hade det nog varit en annan match.

Fortfarande ingen seger – det här var inte den säsongsstarten som många hade velat och förväntat?

– Förra matchen blev en stor besvikelse för alla, det var inte alls roligt. Man känner fortfarande lite frustration efter den. Dagens match går inte att vara lika besviken över, eftersom underlaget gör det väldigt svårt. Det har varit inte starten man hade önskat, men det finns ingen orolighet. Det väntar 28 matcher och därför känns det väldigt lugnt.

Dalkurd FF väntar den kommande helgen, vad behöver bli bättre till dess?

– Det kommer troligen bli något helt annat. Gavlevallen erbjuder mycket bättre förutsättningar, vilket kommer göra det lättare för oss. Vi behöver hitta tillbaka till vårt eget spel, med mycket passningsspel och bollinnehav. Dalkurd är ett bra lag och kommer vara tuffa att möta. Förhoppningsvis blir det en mycket bättre match. Vi ska göra allt för det, säger Sandlund.

MATCHFAKTA:

Sollentuna FK – Gefle IF

Målen: 1–0 (9) Constantino Capotondi och 1–1 (45+2) Linus Sahlin

Domare: Rambod Beigi

Publik:

Sebastian Sandlund och Gefle IF väntar fortfarande efter årets första seger.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x