1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

Gefle tappade och föll mot Dalkurd – har fortfarande inte vunnit den här säsongen: ”Ingen som vågar göra någonting”

3 min läsning

Tim Markström var frustrerad efter matchen mot Dalkurd FF. FOTO: Jens Carlsson

Det fortsätter att vara tungt för Gefle IF den här säsongsinledningen. Visserligen hade man ledningen efter halva matchen spelad, men efter 90 minuter var det Dalkurd som hade vunnit. Gefle har därför fortfarande inte vunnit någon seriematch det här året. – Det känns väldigt frustrerande, säger Tim Markström efter matchen.

Gefle IF:s säsongstart blir bara sämre och sämre. Två tveksamma matcher mot IFK Luleå och Sollentuna FK följdes upp med ännu en tveksam insats mot Dalkurd FF under lördagseftermiddagen. Leo Englund kunde efter 21 minuter göra ledningsmålet för GIF, detta efter att Pontus Jonsson skjutit ett skott som motståndarmålvakten styrt mitt framför Englund som enkelt kunde näta.

– Första halvlek var inte bra, men den klart bästa idag. Vi gör det skapligt och har några chanser. Vi gör det man ska, men inte mycket mer. Det finns inte mycket att vara nöjd med idag, säger Markström som var märkbart besviken.

Det har varit ett återkommande bekymmer, att bara göra vissa sekvenser bra – varför?

– Jag skulle vilja veta det, men det finns ingen stor och tydlig anledning. Det har känts mycket som det gjorde under förra året. Vid ledning finns det ingen som vågar göra någonting. Vi tar felslut och blir nedtryckta väldigt enkelt. Vi gömmer oss och vill inte utmana våra motståndare. Dalkurd är ett bra lag, men vår kvalité håller också hög nivå.

Tim Markström hade sin nolla efter den första halvleken och stod för fina räddningar under den andra halvleken. Men det blev totalt två insläppta när matchen var färdigspelad. Ezequiel Montagna kvitterade med ett välplacerat skott och Dillan Ismail hörnnickade 1–2-målet mellan Markströms långa ben, vilket även blev slutresultatet.

LÄS OCKSÅ: Har missat säsongsinledningen – ”Våfflan” redo för spel när GIF söker första segern: ”Behöver vinna matcher”

Förlusten innebär att Gefle IF fortfarande inte har vunnit den här säsongen. En poäng efter tre matcher gör att man kan vara nedflyttningsplacerat efter den här omgången. Målproduktionen lyser med sin frånvaro, men det är inte den som Tim Markström är mest kritisk mot, utan istället sätten man har försvarat när man fått sina insläppta mål.

– Våra insläppta har varit helt horribla, det har varit fruktansvärt dåligt. Vi måste vara ännu hungrigare och verkligen göra arbetet ordentligt. Man måste kunna offra kroppsdelar, både offensivt och defensivt. Det kommer inte bli några segrar om man inte vill det. Inställningen behöver vara bättre. Vi måste våga offra lite för att kunna vinna något.

– Vi har inte fått starten som alla hade velat och det känns väldigt frustrerande. Samtidigt behöver man klara detta och kunna komma tillbaka starkare. Vi behöver kolla vad som inte fungerar och släppa det som varit. Vi känner alla stor besvikelse över detta och tränar hela tiden för att det ska bli bättre. Förhoppningsvis blir det en bra träningsvecka som gör att det kommer vara bättre mot Hudiksvall, för det kan inte fortsätta med det här.

MATCHFAKTA:

Gefle IF – Dalkurd FF

Målen: 1–0 (21) Leo Englund, 1–1 (53) Ezequiel Montagna och 1–2 (75) Dillan Ismail

Hörnor: 3–5

Domare: Joel Bäckström

Publik: 0

Leo Englund gjorde sitt första seriemål, men vad hjälpte det när man förlorade.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x