1882-BLOGGEN

EN BLOGG OM GEFLE IF I SYNNERHET OCH OM GÄSTRIKEFOTBOLLEN I ALLMÄNHET

HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Hudiksvalls FF – Gefle IF)

2 min läsning

Mardrömmen blir bara värre och värre. Tabelläget blir bara sämre och sämre. Gefle IF:s säsongsinledning är inte vad någon hade förväntat. Efter fyra omgångar har man fortfarande inte vunnit och tåget för toppstriden har nog åkt. Detta håller inte. Detta är för dåligt. Detta ska inte vara möjligt med Gefle IF:s trupp.

MATCHENS TRE ÄR:

3. Linus Sahlin

Gjorde tillsammans med Linus Sahlin en stabil defensiv insats som egentligen inte går att kritisera. Ändrade position efter att Cristoffer ”Våfflan” Ericson tvingades utgå med skada. Flexibiliteten har blivit hans stora styrka och kommer vara viktig för Gefle IF den här säsongen. Bra huvudspelare och relativt fina passningsfötter.

Offensiven var dålig, men defensiven stod för en stabil insats och där fanns Linus Sahlin.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

2. Tshutshu Tshakasua

Lika osynlig som sina medspelare under den första halvleken, men kanske den bästa under andra halvlek. Har spetsegenskaper som verkar behövas för GIF, som annars har väldigt svårt att göra några oväntade saker. Visade upp ett bättre passningsspel och sin eleganta teknik. Tshutshu ska starta fler matcher, hans finess behövs ännu mer.

Syntes inte första 45, men var bra under andra halvlek.
FOTO: Jens Carlsson

1. Kevin Persson

Inte hans bästa match, men den utebliva konkurrensen gör att Kevin Persson tar dagens förstaplats. Var lika lugn och kylig som vanligt, med fin teknik för att vara mittback. Kommer vara helt omöjlig att bänka den här säsongen. Evighetsmaskinen måste starta, annars är det något fel. Kan inte lastas för den katastrofala offensiven.

Kevin Persson fortsätter att vara lugn, trygg, kylig och stabil från sin mittbacksposition.
FOTO: Jens Carlsson

BESVIKELSEN: Isac Lidberg

Verkar trött och omotiverat. Fjolårets skyttekung har fortfarande inte nätat den här säsongen och bidrar inte heller med särskilt mycket annat. Kraven ska vara skyhöga efter förra säsongen. Lidberg har varit kryptiskt den senaste tiden och kan mycket troligt vara klar för ett klubbyte till sommaren. Kan tankarna finnas någon annanstans? Kanske, i så fall kan det vara dags för Mikael Bengtsson att markera med bänken för att visa att Gefle IF fortfarande är hans klubb.

Är det dags att bänka Isac Lidberg nästa match?
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x