1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Mer och mer allvarligt läge för Gefle – fyra matcher och tre förluster gör att toppen drar ifrån: ”Självförtroendet är inte det bästa”

4 min läsning

Gefle IF:s läge blir mer och mer krisartat, när man fortfarande saknas seger. FOTO: Jens Carlsson

Det skulle bli vändningen efter tre väldigt tuffa inledningsmatcher. Istället blev det bara fortsättningen när Gefle IF:s mardrömsinledning vägrar att sluta. Länsderbyt mot nykomlingen Hudiksvalls FF slutade med den tredje förlusten för säsongen, som bara hunnit vara fyra matcher. – Vi har inte förtjänat mer, säger en väldigt besviken Jacob Hjelte.

Blåsten var hård och kall under alla 90 minuter, men motvinden för Gefle IF var tung redan innan matchstarten. Säsongsinledningen har inte alls blivit som förväntningarna var inför säsongen och fredagskvällens länsderby mot Hudiksvalls FF målet upp som en måstematch för att inte hamna för långt efter toppkonkurrenterna.

LÄS OCKSÅ: GIF-backen redo för möte med sin tidigare klubb – tiotalet säsonger med motståndaren: ”Kommer kännas märkligt”

Motvinden blev dock inte lättare när Abdulmannan Khalil sköt ledningsmålet till Hudiksvall efter bara åtta minuter och Cristoffer ”Våfflan” Ericson tvingas utgå med hjärnskakning mot sitt tidigare lag. Ledningen var inte heller oförtjänt, även om motståndaren inte skapade särskilt många fler lägen. Gefle var nämligen oerhört bleka under matchens första halvlek och hade egentligen ingenting att hota med. Något som bidrog till att motståndaren enkelt kunde ta med ledningen till halvtidsvilan.

– Vi gör en riktigt usel första halvlek, ingenting stämmer och allt blir bara helt fel. Vi förlorar alla dueller och vinner inga bollar, vilket gör det svårt för oss. Det gör även att Hudiksvall får flera farliga omställningslägen. Vi får inget eget spel och skapar ingenting. Det är alldeles för dåligt, säger Hjelte som spelade hela matchen för sitt GIF.

Det var lite andra taktiska instruktioner, vilka skillnader var det?

– Det blev en 5-3-2-variant, som även innebar lite annan taktik. Tanken var att sätta lite högre press och försöka vinna mer bollar. Vi ville även komma till lite andra ytor och ändra ursprungspositionerna. Det var mest offensivt som tanken var att bli ännu bättre. Men det hade nog behövs lite fler träningar. Det fungerade inte särskilt bra, tyvärr.

Det var ett annat Gefle under den andra halvleken. Positionerna var högre, spelet mer framåtlutat och bollinnehavet betydligt större och säkrare. Motståndarna hade knappt några omställningar och fick kämpa för att ens komma över mittlinjen. Men istället blev man väldigt djupa, vilket försvårade GIF-möjligheterna offensivt väldigt mycket.

MISSA INTE: Englund med första målet senast – siktar mot årets första seger: ”Revanschsuget”

Leo Englund hade GIF:s farligaste läge, men efter 90 minuter var laget nollat.
FOTO: Jens Carlsson

Rekommenderat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Hudiksvalls FF – Gefle IF)

Målchanserna uteblev, trots det stora bollinnehavet. Tshutshu Tshakasua blixtrade till vid några sekvenser, men byttes efter nästan 75 minuter. Detta tillsammans med Isac Lidberg, som fortfarande väntar efter första målet för säsongen. Det farligaste läget man skapade var när Leo Englund, tillsammans med fyra motståndarspelare, hade bollen längs mållinjen. Men hela tiden utanför och inte innanför.

– Andra halvlek blir bättre, framför allt första 15-20 minuterna. Därefter blir det lite sämre och det blir aldrig någon riktigt bra slutforcering. Det finns nog flera olika faktorer till att det blev som det blev. Mattan var riktigt svårspelad, men lika för båda lagen. Spelsystemet blev inte som tänkt och ställde till det för oss. Det blev inte bra, verkligen inte.

Fyra matcher och tre förluster, hur tungt känns det mentalt?

– Väldigt tungt, det var ingen som hade förväntat detta. Vi hade alla stora förhoppningar efter den fina försäsongen. Det hade varit en sak om det varit mycket otur. Vi har inte förtjänat mer och därför känns det riktigt dåligt. Självförtroendet är inte det bästa. Man villa alltid vinna fotbollsmatcher. Jag är dock övertygad att det kommer vända

Toppkonkurrenterna kan sticka iväg ordentligt, hur orolig ska man vara över tabelläget?

– Det är inget som man kollar, det får komma senare under säsongen. Vi ska göra några bra matcher och vinna, därefter kan man kolla tabellen. Tabellen är intressant under hösten, när allt ska avgöras. Det har fortfarande bara varit fyra matcher och det återstår mycket. Det känns inte bra, men ingenting är över. Säsongen kommer vara lång och alla klubbar har svackor. Vi behöver komma ifrån den här direkt, säger Jacob Hjelte som tvingas avsluta samtalet med 1882-Bloggen för ett möte med laget efter matchen.

MATCHFAKTA:

Hudiksvalls FF – Gefle IF

Målen: 1–0 (8) Abdulmannan Khalil

Hörnor: 0–9

Domare: Mohammadreza Faghani

Publik: 0

Jacob Hjelte var riktigt besviken efter matchen mot Hudiksvalls FF, men övertygad att det kommer vända.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x