1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Sandvikens IF – Piteå FF)

2 min läsning

Säsongsinledningen blir bara bättre och bättre för Sandvikens IF, som välförtjänt har delad serieledning. Trots två turer med intensivt snöfall blev det ännu en SIF-seger och denna gång var det Piteå FF:s tur att bli besegrade. Defensiven är spetsig och defensiven har utvecklats till en otroligt stark mur. Det finns mycket fina saker att fortsätta med för SIF!

MATCHENS TRE ÄR:

3. SIF-försvaret

Fyra matcher, åtta halvlekar och 360 raka minuter. Sandvikens IF vet fortfarande inte känslan efter ett insläppt mål och det finns anledningar till detta. Försvarsspelet har varit starkt hela säsongen och var det även denna match. Det finns ett lugn och alla spelare verkar veta sina roller väldigt bra. Välorganiserat och tydligt, en nyckel inför framtiden och den avgörande faktorn till dagens seger. Släpper man inte in några mål, räcker det med att göra ett framåt.

Sandvikens IF:s defensiv fortsätter att vara strakt och har fortfarande inte något insläppt.
FOTO: Mikael/Elin Nord

2. John Junior Igbarumah

Stundtals relativt osynlig, men stundtals blixtrande. Högstanivån är alldeles för bra och håller för högre serier. John Junior Igbarumah har inte nätat särskilt mycket hittills, men bidrar med väldigt mycket till SIF:s fartfyllda anfallsspel. Han kompenserar närkampsspelet med magiska finter och ett väldigt fint spelsinne. En riktig klasspelare!

John Junior Igbarumah libber bakom mycket när SIF spelar anfallsfotboll.
FOTO: Mikael/Elin Nord

1. Ahmed Bonnah

Matchvinnare efter sitt oerhört eleganta straffmål efter bara två minuter. Panenkastraffen var matchens överlägset vackraste händelse och till slut även det som fällde avgörandet. Ahmed Bonnah visade sina kvalitéer redan under försäsongen och har inte slutat att övertyga. Han gör saker som ingen annan gör. Han är kreativ, men fortfarande smart. Han kommer vara otroligt viktig för Sandviken den här säsongen.

Panenkastraffen som Ahmed Bonnah stod för efter några enstaka minuter blev matchavgörande.
FOTO: Mikael/Elin Nord

BESVIKELSEN: Snöfallen

Aprilväder – definitionen av detta utspelades under denna fotbollsmatch. Matchen hade inte hunnit långt innan det första snöfallet tog över uppmärksamheten. Det tog bara ett fåtal minuter innan grönt hade blivit vitt och linjerna inte längre syntes. Matchen tvingades avbrytas under 15 minuter men kunde återupptas. Det var inte långt ifrån att det skulle behöva ske även under den andra halvleken. Trist för matchen, som dock höll bra nivå med förutsättningarna.

Det snöade ordentligt över Jernvallens VM-arena under söndagseftermiddagen.
FOTO: Sandvikens IF

//1882-Bloggen

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x