1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Ny nolla, ny seger – Sandvikens IF fortsätter att vara starka och delar förstaplatsen: ”Vi kan göra ännu bättre”

4 min läsning

Sandvikens IF vann mot Piteå FF och leder serien tillsammans med Dalkurd FF. FOTO: Mikael/Elin Nord

Man kom till matchen med klara förutsättningar, seger skulle innebära serieledning. Trots två intensiva snöfall blev det ytterligare en seger för Sandvikens IF, när nykomlingen Piteå FF besegrades under söndagseftermiddagen. Ännu en gång var det defensiven som blev avgörande. – Starkt att kunna vinna fastän det inte riktigt stämde, säger Martin Springfeldt.

Det går inte att blunda för Sandvikens IF:s otroligt starka defensiv. 1–0-segern mot Piteå FF under söndagseftermiddagen innebär att laget fortfarande har något insläppt mål den här säsongen. Detta efter totalt fyra matcher, åtta halvlekar och 360 matchminuter. Defensiven var även den avgörande faktorn för dagens nya seger.

– Det har funkat väldigt bra och det är hela lagets förtjänst. Hela laget tar verkligen ansvaret och gör det defensiva arbetet som krävs för varje position. Alla bidrar med sitt och tillsammans blir det väldigt mycket. Det är viktigt att kunna vinna den här typen av matcher, där man bara gör ett mål. Det var starkt att vinna fastän det inte riktigt stämde idag och det var mycket tack vare det defensiva, säger Springfeldt.

Martin Springfeldt har efter ankomsten från Karlslunds IF varit väldigt nyttig och legat bakom det mesta för SIF:s anfallsspel under säsongsinledningen. Hittills har det inte blivit någon fullträff, men känslan är att det inte kommer dröja många matcher innan det kommer. Förra säsongen blev det elva mål för Karlslund, som åkte ur efter kvalspel.

LÄS OCKSÅ: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Sandvikens IF – Piteå FF)

Rollen som yttermittfältare har inte ändrats särskilt mycket efter klubbytet, möjligen att ursprungspositionen har flyttats lite mer uppåt. Den stora skillnaden är nog medspelarna, som håller högre klass den här säsongen. Tillsammans med spelare som Ahmed Bonnah och John Junior Igbarumah har nämligen Sandviken en väldigt stark offensiv.

Martin Springfeldt har fått en bra start som SIF-spelare, men saknar fortfarande första målet.
FOTO: Mikael/Elin Nord

MISSA INTE: Fortfarande inget insläppt – detta ligger bakom defensiva SIF-succén: ”Varit väldigt välorganiserade”

– Samarbetet har varit bra, vilket det behöver vara. Vi har många skickliga fotbollsspelare och kompletterar varandra. Det hade varit roligt att näta, men det kommer nog snart. Jag är skapligt nöjd med min säsongsinledning. Det är roligt att vara med och bidra. Stundtals är det bra, men anfallsmässigt kan det fortfarande bli ännu bättre.

– Kollektivt har det varit bra, men det blir fortfarande lite för många individuella misstag. Defensiven sitter helt och hållet, vilket har varit tydligt. Men det finns fortfarande saker att utveckla anfallsmässigt. Kvalitén och potentialen finns, troligtvis kommer det bli ännu bättre snart. Vi kan göra ännu bättre.

Dagens seger leder till delad serieledning med Dalkurd, hur känns det?

– Det blir ännu mer inspirerande och motiverande inför våra kommande matcher. Tabellen ljuger inte ofta, även fast det fortfarande inte har varit särskilt många matcher. Vi har nya ledare och många nya spelare inför den här säsongen och det här känns som ett tydligt kvitto att arbetet har varit bra. Det känns roligt, men det återstår väldigt mycket.

Ahmed Bonnah kunde elegant skicka ledningsmålet till Sandviken efter bara två minuter. Detta med en ”Panenka-straff” efter att Rasmus Bonde fallit innanför straffområdet. Därefter kom matchens första stora snöfall, som tvingade matchen att avbrytas. Även under den andra halvleken kom ett intensivt snöfall som förvandlade Jernvallens VM-arena vit, men inte avbröt matchen. Martin Springfeldt erkänner att det försvårade förutsättningarna, men ändå gick bra:

– Man kände det tidigt, att det nog inte skulle fungera att fortsätta matchen. Det blev svårt att följa bollen, eftersom den också var vit. Det var rätt att avbryta och köra igång när det blivit lugnare. Det var tuffa förhållanden, men lika för alla. Det påverkade det tekniska mycket, men det gick skapligt. Arbetsinsatsen blev ännu viktigare. Det känns skönt att det räckte till tre nya poäng, trots att det spelmässiga inte var helt bra.

MATCHFAKTA:

Sandvikens IF – Piteå FF

Målen: 1–0 (2) Ahmed Bonnah

Hörnor: 8–4

Domare: George Jansizian

Publik: 8

Ahmed Bonnah blev dagens matchvinnare med sitt tidiga straffmål för Sandvikens IF.
FOTO: Mikael/Elin Nord

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x