1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

KLART: Gefle IF anställer klubbchef – Daniel Kraft får tjänsten: ”Stor stolthet”

2 min läsning

Gefle IF:s nya klubbchef – Daniel Kraft. FOTO: Nils Westberg Löfgren, Gefle IF

Gefle IF har saknat en klubbchef sedan 2018, när dåvarande klubbchefen David Norell Husein lämnade föreningen. Under torsdagsmorgonen meddelade klubben dock att man gjort klart med Daniel Kraft, som tillhör klubbens styrelse. – Han är en ypperlig person för att leda arbetet med att fortsätta att utveckla föreningen, säger ordföranden Malin Rogström till klubbens hemsida.

Under säsongsavslutningen 2018 stod det klart att David Norell Husein inte skulle fortsätta som Gefle IF:s klubbchef, efter endast ett år. Därefter har uppgifterna delats mellan kanslianställda och ekonomiansvariga Linda Westerlund har även haft rollen som tillförordnad klubbdirektör. Men snart kommer det återigen att finnas en heltidsanställt klubbchef.

Daniel Kraft valdes till styrelseledamot under fjolårets årsmöte och kommer vara den som tilldelas tjänsten. Han kommer även att överta rollen som försäljningsavsnarig eftersom att Sebastian Zettergren, som tidigare haft rollen, blivit rekryterad till ett annat företag. Augusti är dock tidpunkten när Kraft formellt tillträder som klubbchef.

– Han är en ypperlig person för att leda arbetet med att fortsätta att utveckla föreningen, och inte minst då marknad och sälj, för att ta det till nästa nivå, säger Malin Rogström till föreningens hemsida och fortsätter:

– Vi är väldigt nöjda över rekryteringen av Daniel Kraft som ny klubbchef för Gefle IF FF. Daniel har inte bara med sig erfarenheter och god insikt kring föreningsliv och en passion för idrott, utan han står också för ett gott ledarskap med värderingar som rimmar väldigt väl med Gefle IF:s.

Daniel Kraft kommer senast ifrån fem år som försäljningschef på Bilbolaget, där det funnits ett nära samarbete med Brynäs IF och deras arbete med ”En bra start” som liknar Gefle IF:s eget arbete ”Ett bättre Gävle”. Men den nya klubbchefen har även erfarenheter inom Gästriklands ishockeyförbund som ordförande efter Anders Larsson, vilket passar bra när det nu handlar om klubbchef för en idrottsklubb. 42-åringen ser fram emot sitt nya uppdrag och säger följande till GIF:s egen hemsida:

– Gefle IF gör samhället bättre, gör Gävle bättre. Jag vill vara med och bidraga i det och också i att öka förståelse att det börjar med oss alla, vi måste hjälpas åt, både som privatperson, kommun och företag. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Kraft tillträder dock inte rollen förrän efter sommaruppehållet.
FOTO: Hugo Ådvall

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x