1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Gefle vill bryta mardrömsinledningen – Sahlin vill vända trenden mot tidigare laget: ”Beslutna att vinna”

5 min läsning

Det väntar en extra viktig match för Linus Sahlin, som ska möta sina tidigare lagkamrater. FOTO: Jens Carlsson

Fyra matcher och fortfarande inte någon seger. Läget har blivit allvarligt för ett Gefle IF som inför säsongen var högt förhandstippade. Efter förra veckans tunga 1–0-förlust mot Hudiksvalls FF har det varit mycket för laget att diskutera, som kommit fram till att lämna inledningen och fokusera framåt. – Det har bara varit fyra matcher och det finns fortfarande alla möjligheter, säger Linus Sahlin som imorgon möter sin tidigare klubb Umeå FC.

Mötet mot nykomlingen Hudiksvalls FF skulle bli vändningen för Gefle IF:s tunga säsongsinledning. Men inte heller där satt spelet och istället för årets första seger blev det den tredje förlusten av fyra matcher. Mardrömsinledningen har fått det förhandstippade topplaget att ligga näst sist, med endast Hammarby TFF som ett sämre lag.

– Det är inte starten man hade velat och alla är besvikna över situationen. Det har varit ett genomgående mönster under alla dessa matcher, vårt eget spel har inte alls fungerat. Anledningen är inte lätt att veta, annars hade man ändrat direkt. Vi behöver vända hela den här situationen, säger Linus Sahlin som dock inte har gett upp en topplacering:

– Nej, verkligen inte och den känslan har ingen. Vi känner alla stark vilja att vända detta. Det har bara varit fyra matcher och det finns fortfarande alla möjligheter. Säsongen kommer vara lång och alla klubbar brukar göra sämre matcher. Vi har en tuff situation och behöver vända den. Vi kan inte fortsätta att förlora, matcherna går fort. Jag är inte orolig.

Produktionen är två spelmål under dessa fyra matcher och ett spel som överlag inte stämt – vilka är anledningarna?

– Som sagt, det är inte lätt att veta orsakerna till att det blivit som det blivit. Vi har varit slarviga och haft väldigt enkla bolltapp alldeles för ofta. Det har slutat med att vårt bollinnehav inte blivit tillräckligt kontrollerat. Den senaste matchen var det tvärtom, med väldigt mycket bollinnehav men inte några farliga lägen. Det har varit olika bekymmer och beslutsfattningen kan vara en anledning. Vi behöver vara tydligare med vad som ska göras och inte göras.

Cristoffer ”Våfflan” Ericson tvingades utgå skadad senast och kommer saknas ytterligare ett tag, detta med en ordentlig hjärnskakning. GIF-truppen saknade även Erik Granat, Theodor Hansemon och Nisse Eriksson mot Hudiksvall och Granat och Hansemon är närmast spelskick av dessa. Om någon är tillgänglig denna gång, det återstår att se.

MISSA INTE: KLART: Gefle IF anställer klubbchef – Daniel Kraft får tjänsten: ”Stor stolthet”

Linus Sahlin menar att Gefle IF är besvikna men inte mår dåligt över inledningen.
FOTO: Jens Carlsson

LÄS OCKSÅ: Mer och mer allvarligt läge för Gefle – fyra matcher och tre förluster gör att toppen drar ifrån: ”Självförtroendet är inte det bästa”

Skade- och sjukdomsmässigt mår GIF-spelarna med andra ord väldigt bra. Men det är uppenbart att motgångarna har satt sina spår. Spelare och ledare har varit tydliga med att det finns en stor besvikelse efter dessa inledande matcher, något även Sahlin är öppen med och erkänner. GIF-backen menar dock att hans lagkamrater mår bra och är taggade:

– Det har varit tungt eftersom ingen hade förväntat att det skulle bli som det blivit. Vi tillhör en resultatinriktad bransch och alla påverkas när det går sämre. Det har varit besviket, men hela truppen är väldigt stark. Vi har haft bra stämning och står enade. Alla är besvikna, men även inställda för att vända. Vi vet att kvalitén finns och ska använda den.

– Vi har diskuterat hela den här säsongsstarten och kommit fram till olika saker. Det kommer vara viktigt att kunna lämna det här bakom oss och fokusera framåt hela tiden. Vi ska ta match för match och vara lojala mot varandra. Alla kan inte alltid göra sin bästa match, men man ska kunna kräva att alla ska göra sitt yttersta. Inställningen har varit bra, det har inte varit felet. Det har varit det mentala som blivit bekymret. Vi behöver släppa allt som varit och kolla framåt.

Ny match väntar, hur viktig är den för er?

– Det är hög tid att vända och den är väldigt viktig för oss. Jag skulle ljuga om den inte var det, men den är egentligen lika viktig som den förra matchen och den nästkommande. Alla matcher är viktiga och extra viktiga för oss som verkligen behöver vinna våra matcher. Vi har gått ihop och känner oss beslutna att vinna. Jag har en bra känsla.

Matchen blir kanske även lite extra viktig för Linus Sahlin som förra året tillhörde Umeå FC, som under lördagseftermiddagen står för motståndet. Det blev totalt 17 matcher med klubben som åkte ur Superettan och som ligger sexa efter fyra matcher. Sahlin ser fram emot matchen och att träffa framför allt en tidigare lagkamrat:

– Jag har spelat med Adam Chennoufi (spelande sportchef för Umeå FC) sedan min första a-lagssäsong med GIF Sundsvall och efter det varit en nära kompis. Vi spelade även för Team TG och Umeå samtidigt, vilket var roligt. Vi har snackat lite inför matchen och det bli roligt att mötas. Det är några stycken som är kvar efter förra året.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Gavlevallen

Tid: 13.00

TV: Sportexpressen Play och Gefle Dagblad

Pressen blir bara större och större för Mikael Bengtsson och hans lag.
FOTO: Hugo Ådvall

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x