1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF – Umeå FC)

2 min läsning

Det fortsätter att vara knackigt, även fast denna match kanske var den bästa hittills. Ledning till halvtid, betydligt sämre andra halvlek. Mönstret känns mer och mer bekant. Fortfarande ingen seger, men sett till läget känns poängen relativt skön. Dagens lista, den kommer här…

MATCHENS TRE ÄR:

3. Pontus Jonsson

Äntligen kom det första seriemålet och det med klass. En vacker men distinkt volleyträff efter ett Leo Englund stått för ett bra förarbete. Jonsson, som var otroligt stark under försäsongen, har försvunnit efter att serien startade men var mer delaktig idag. Hade ett bra samspel med Albin Lohikangas och bildade en vass vänsterkant under första halvlek.

2. Albin Lohikangas

Väldigt bra under första halvlek, med kvalitéerna som hittills saknats den här säsongen. Fina kombinationer med Pontus Jonsson och kreativa lösningar både offensivt och defensivt. Lite för osjälvisk vissa tillfällen nära straffområdet. Jag skulle önska att ”Lohi” vågar trycka iväg ett skott någon gång, istället för att bara försöka hitta små instick.

1. Erik Granat

Inga fullträffar, men väldigt många fina aktioner som ledde till farliga målchanser. Granat stod för en riktigt bra insats över hela matchen och var den spelfördelare som saknats den här säsongsinledningen. Krossbollarna till Albin Lohikangas, djupledsbollen som friställde Tshutshu Tshakasua och väldigt mycket annat.

BESVIKELSEN: 1–1-målet

Frispark nära straffområdet, längst med den förlängda mållinjen. En låg frispark går förbi 1, 2, 3, 4, 5 och 6 spelare innan den därefter styrs över mållinjen. SEX spelare!?! Obegripligt och alldeles för enkelt. Man får inte släppa sådana mål om man ska hålla ledningar och vinna matcher.

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x