1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Matchförbudet kvarstår och seriestarten får vänta – Andersson ändå optimistisk inför framtiden: ”Man har förhoppningar”

4 min läsning

GIF-tränaren Jonas Andersson har fortfarande inte haft tävlingsdebut som huvudtränare för Gefle IF:s damlag. FOTO: Jens Carlsson

Med rådande restriktioner är det endast elitverksamheten som tillåts spela matcher. Gefle IF:s damlag är ett av flera lag som inte ens spelat träningsmatcher den här säsongen. Men trots nuvarande smittspridning och restriktioner finns det förhoppningar att snart kunna köra igång seriespelet. – Vi förbereder oss för det, säger Jonas Andersson.

GIF-tränaren har sedan återkomsten till föreningen inte fått vara med och leda sina spelare under matchsituationer. Istället har det, likt förra året, blivit en annorlunda försäsong. Inledningsvis fick man inte ens använda Gavlevallen för att träna, utan fick enbart fysträna. Därefter har det blivit flera månader med enbart träning, utan några matcher. April var det tänkt att serien skulle starta, men det har flyttats fram flertalet tillfällen och inga träningsmatcher har tillåtits.

– Första uppskjutningarna kändes väntade och det fanns nog ingen som förväntade att det skulle starta. Alla var medvetna att det inte skulle bli någon start. Sista veckorna har man dock haft lite andra känslor. Längtan efter matcher bli bara större och större. Det har varit tråkigt, men även väntat. Vi har inte räknat med något annat, säger Andersson.

Det har aldrig varit någon fara med motivationen?

– Nej, det har åtminstone inte märkts. Vi har arbetat med olika saker hela tiden och därmed fått lite variation. Spelarna har varit väldigt fokuserade och intresserade hela tiden, vilket har betytt mycket och varit viktigt. Vi har tävlat under träningarna istället för matcher, även fast det inte är lika bra. Jag känner inte att det varit någon dålig motivation, även fast alla verkligen hade velat spela fler matcher. Det har faktiskt inte varit några större bekymmer den här tiden.

MISSA INTE: Träningsmatcherna uteblir – oklar framtid för Gefle: ”Stora skillnader mellan match och träning”

Om och i så fall när seriestarten blir är fortfarande inte fastställt. Det nuvarande spelschemat visar en tilltänkt start den 22-23 maj, men om detta ska bli möjligt behöver restriktionerna lättas innan dess. Troligtvis kommer det i så fall bli en seriestart utan några möjligheter till träningsmatcher, vilket inte kommer vara optimalt för klubbarna.

Jonas Andersson (till vänster) har förhoppningar att starta seriespelet snart.
FOTO: Jens Carlsson

Tanken är dock att det kommer bli ett seriespel med dubbelmöten, vilket det inte blev förra säsongen. Vardagsmatcher, kortare sommaruppehåll och ett spelschema som blir längre än vanligt ska göra detta möjligt. Jonas Andersson är mycket nöjd med detta och optimistisk inför starten, men vågar inte helt räkna med en seriestart om tre helger.

– Jag vet inte vad man ska tro eller inte tro efter alla dessa uppskjutningar. Många har fått vaccin och det borde innebära att talen ska sjunka, vilket borde sluta med lättare restriktioner. Det har snackats om att öppna läktarna och det borde innebära att våra matcher ska tillåtas. Jag är optimistiskt lagd och startar helst serien om tre helger.

– Vi förbereder oss för det och man har förhoppningar att kunna starta. Troligen blir det inga träningsmatcher, men skulle det tillåtas finns det några tankar. Vi har några krokar ute och skulle vara redo om det tillåts innan seriestart. Jag är väldigt nöjd om det blir dubbelmöten. Vi kommer vara starka över tid och därför kommer det vara viktigt för oss.

Hur stor är viljan att starta årets seriespel?

Den är väldigt, väldigt stor och det längtar alla efter väldigt mycket. Vi är som löpare som bara vill starta ett lopp. Vi har tränat lite mer taktiskt den sista tiden och kommer att träna mer detaljer sista veckorna. Det känns som att starten kommer närmare och närmare. Vi känner oss väldigt motiverade för att köra igång.

Om det skulle bli seriestart om tre helger kommer Gefle IF att inleda säsongen med att åka till Avesta för att möta nykomlingen Avesta AIK och därefter ta emot Västerås BK30 helgen efter det. Avslutar kommer man göra med ett derby mot Sandvikens IF och detta väldigt sent. November kommer vara månaden när seriespelet avslutas.

LÄS OCKSÅ: KLART: Gefle IF anställer klubbchef – Daniel Kraft får tjänsten: ”Stor stolthet”

Ebba Gavlén och Tilda Keisu har fortfarande inte spelat match det här året.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x