1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Övergången klar – Lidberg ska bara vända GIF innan utlandsflytten väntar: ”Kommer vända snart”

5 min läsning

Isac Lidberg har nio GIF-matcher kvar, därefter väntar utlandsflytt. FOTO: Jens Carlsson

Inte ens Isac Lidberg har levererat när Gefle IF inlett säsongen tungt. Fjolårsskyttekungen, som kommer lämna för Go Ahead Eagles FC efter sommaruppehållet, bänkades till och med under förra helgen – men svarade med att kvittera och rädda laget ifrån ännu en förlust. – Jag ville starta, mina kvalitéer skulle bidragit mycket, säger han.

Han nätade vid totalt 19 tillfällen under fjolårssäsongen och var den stora anledningen till att Gefle IF-vindarna vände ordentligt. Fem matcher har hittills avverkats den här säsongen, samma siffra visar hela lagets totala målskörd och den medvind som GIF hade inför säsongen har blivit till en isande kall motvind. Detta efter tre förluster och fortfarande ingen seger under årets seriespel.

– Varför det gått dåligt? Svårt att veta, annars hade man förändrat. Vi har inte hjälp varandra tillräckligt mycket. V har varit olika lagdelar som inte suttit ihop som ett kollektiv. Det finns nog många olika anledningar, men det har bara inte stämt och det har försämrat självförtroendet, säger Isac Lidberg.

Anfallaren har inte heller hållit fjolårets höga nivå och hade fram till förra matchen inte nätat den här säsongen. Trots det har intresset för 22-åringen dock varit stort och förra veckan kunde Gefle Dagblad berätta nyheten att Go Ahead Eagles FC har köpt GIF-anfallaren som därmed kommer att lämna klubben direkt efter sommaruppehållet.

MISSA INTE: KLART: Gefle IF anställer klubbchef – Daniel Kraft får tjänsten: ”Stor stolthet”

Övergångssumman har inte kommunicerats, men spekulationerna har varit mellan 700 000 och 1 000 000 kronor. Enligt säkra källor till 1882-Bloggen ska dock hälften till IK Start, som var anfallarens tidigare klubbadress. Säkrare är dock att Nederländerna och Deventer kommer bli Isac Lidbergs nya vardag för åtminstone två säsonger.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande. Det kommer vara några nivåer upp och bli en intressant utmaning. Det kommer vara bättre medspelare, motspelare och klubbar. Det är bara en match kvar att spela och går allt vägen kan det bli direktuppflyttning till högstsaligan, vilket skulle vara ännu större skillnad och roligare. Jag följer laget och önskar att alltihop slutar bra. Det känns väldigt intressant och rätt att fortsätta min karriär med Go Ahead Eagles.

Hur var förhandlingarna – har processen varit lång eller kort?

– Vi har haft kontakt ett bra tag, men det har tagit tid. Efter att allt bröts med Lyngby har det funnits dialog, även fast förhandlingarna varit långa. Det var skönt att alla sidor kom överens och att det kunde bli klart. Det verkar som att alla har blivit vinnare med den här överenskommelsen och det känns väldigt roligt. Jag ser fram emot det som väntar.

Det kan bli matcher mot AFC Ajax nästa säsong för Isac Lidberg.
FOTO: Hugo Ådvall

Hur är tankarna inför sista tiden med GIF – kan ditt eget spel bli mer avslappnat nu?

– Jag är väldigt motiverad att köra fullt här den sista tiden. Det ska bli roligt att vända den här tuffa starten och vinna lite matcher. Vi har ett bra lag och ska vara bättre än resultaten har varit. Vi vet alla att vår kapacitet är högre och bättre. Jag är övertygat att det kommer vända snart. Vi har en väldigt bra spelartrupp och ledarstab. Det är bara en tidsfråga innan allt kommer vända, men det får inte bli för sent. Vi behöver vinna fotbollsmatcher.

– Det känns skönt att alltihop har blivit klart, men det har nog inte varit anledningen att inledningen varit dålig. Jag har varit fokuserad och verkligen arbetat lika hårt. Jag har även vetat om att det varit klart ett tag, men det har ändå inte hjälpt. Jag ska göra allt för att min sista tid med Gefle ska bli bra och känslan är att det kommer att vända väldigt snart.

Förra helgens match mot Umeå FC blev den första där Isac Lidberg bänkandes med sportsliga insatser som anledning. Den första halvleken var bra och med 45 minuter kvar hade GIF ledningen och gick mot årets första seger. Men istället vände allt och gick mot ännu en förlust. Lidberg blev därför stor räddare med sitt fina kvitteringsmål under slutskedet. Han är inte nöjd med bänkningen och inte heller överdrivet nöjd med målet, utan beskrivet matchen med dessa ord:

– Det var tråkigt att inte starta. Jag ville starta, mina kvalitéer skulle bidragit mycket. Det fanns lite andra ytor mot Umeå, som det inte funnits hittills den här säsongen. Jag hade haft bra chanser att bidra med mycket. Det blev ett inhopp och mycket stämde bättre efter det. Vi skapade mer och det var skönt att göra målet, även om det hade varit bättre om det hade inneburit seger. Jag har en bra kontakt med Micke (Bengtsson, huvudtränare), som snackar mycket. Han har ändrat rollen lite och vill att mitt arbete ska bli lite mer defensivt. Det har varit bra och ska bli ännu bättre.

LÄS OCKSÅ: Förbannelsen fortsätter – halvtidsledning var nära att sluta med förlust: ”Alldeles för enkla insläppta”

Nio matcher med GIF-tröjan återstår för Isac Lidberg, nästa blir morgondagens mot Hammarby TFF – klubben där allting tog fart. Föreningen, som tagit över platsen som IK Frej hade förra säsongen, är det enda laget som ligger bakom GIF om man kollar tabellen. Därför blir söndagseftermiddagens match en bra chans för årets första seger.

– Hammarby TFF skiljer sig från många andra lag. Det är ett väldigt ungt lag som inte har resultaten som det stora fokuset. Deras målsättning är att utveckla talangfulla spelare till deras a-lag, vilket innebär att det är duktiga spelare. Det blir en utmaning, men samtidigt inte omöjligt. Förhoppningsvis kommer segern, det är dags för den nu.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Hammarby IP

Tid: 13.00

TV: Sportexpressen Play, Gefle Dagblad, Arbetarbladet

Hur många fullträffar kommer Isac Lidberg att hinna med innan övergången till Go Ahead Eagles?
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x