1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Helgens match uppskjuten – Bengtsson har bokat träningsmatch mot Sundsvall: ”Finns många fördelar”

4 min läsning

Mikael Bengtsson hade helst mött Piteå FF den här helgen, men ser även fördelar med att möta GIF Sundsvall. FOTO: Jens Carlsson

Gefle IF har fyra raka matcher utan förlust, men kommer inte kunna förlänga sviten den kommande helgen. Lördagens match mot Piteå FF är uppskjuten, efter att motståndarlaget drabbats av ett coronautbrott. GIF-tränaren Mikael Bengtsson har dock bokat en träningsmatch och inte särskilt förvånande är den mot GIF Sundsvall. – Det blir match imorgon, vi hittade en lösning med Sundsvall, säger han.

Efter den misslyckade säsongsinledningen har Gefle IF vaknat mer och mer till liv mot slutet. Laget har fyra raka förlustfria matcher och tog säsongens andra seger när IF Sylvia besegrades förra helgen. Detta efter ett riktigt målfyrverkeri där GIF ledde med 4–1 och till slut vann med 4–3.

– Spelmässigt var den väldigt delat, som det varit många matcher. Vi gör vissa delar väldigt bra, men vissa alldeles för dåligt. Vi hade för lite bollinnehav och var för dåliga med bollen, vilket gör att vi fick försvara väldigt mycket. Vi hade även tre insläppta, vilket är för mycket, säger Bengtsson som fortsätter:

– Den här matchen finns dock skärpan och förmågan att komma till lägen, som saknats mycket tidigare. Våra omställningar är riktigt bra och det var nyckeln till att det blev vinst. Försvarsspelet var egentligen också bra, bortsett från den sista kvarten. Vi försvarade väldigt mycket, men släppte inte till särskilt många lägen. Som sagt, det fanns en hel del bra saker men även mindre bra saker.

Det känns ändå som att mycket har blivit bättre, åtminstone resultatmässigt – här är känslan?

– Känslan har blivit bättre, det är en naturlig effekt när det går bättre. Vi hade en tuff inledning som blev tungt mentalt. Det blev osäkert och självförtroendet blev sämre. Stämningen har blivit bättre, men den har faktiskt aldrig varit dålig och det är nog en anledning till att det blivit en vändning. Vi känner oss fortfarande inte nöjda. Vi har för stora skillnader mellan vår högsta- och lägstanivå.

Trepoängaren mot Sylvia lyfte upp GIF från den riktiga bottenstriden till en åttondeplats. Men något ytterligare tabellyft kommer det inte bli den kommande helgen. Gefle skulle åkt den långa resan till Piteå för att möta nykomlingen Piteå FF, som inlett serien över mångas förväntan. Men den matchen har blivit uppskjuten, efter att motståndaren fått flertalet konstaterade coronafall inom truppen.

Det blir ingen seriematch, men en träningsmatch mot GIF Sundsvall.
FOTO: Jens Carlsson

Nästa seriematch för Gefle IF blir därför när man tar emot Assyriska FF om snart två veckor. Den uppskjutna matchen har tvingat fram förändringar. Träningsschemat har lagts om och GIF-tränaren fick direkt söka efter möjliga motståndare för en träningsmatch, vilket man till slut lyckades hitta.

– Det blir match imorgon, vi hittade en lösning med Sundsvall och det känns bra. Det blir säkert deras U21-lag till stora delar. Sundsvall spelar seriematch under inledningen av nästa vecka och kommer nog därför inte att spela alla sina a-lagsspelare. Men det spelar ingen roll för oss, utan det finns många fördelar. Vi har tränat tuffare den här veckan och för chansen att lufta många spelare som inte har fått mycket speltid. Tim (Markström) skulle varit avstängd den här helgen och där här ger oss möjligheten att låta William (Lindkvist, andramålvakt) stå en match innan det är dags.

Hur känns det att det inte blir någon match, sett till den uppåtgående formen?

– Vi har haft några förlustfria matcher och blivit bättre och bättre. Med den bakgrunden hade det känts bra med match, för att kunna fortsätta den vändning som startat. Samtidigt måste man kolla och tänka vad som är viktigast. Vi har ett stort samhällsproblem och vill inte ställa till ännu mer. Vi fick beskedet att Piteå har fått 7-8 fall och sett till smittspridningen som är där uppe känns det inte bra att spela matchen. Vi skulle övernattat där uppe och risker också att få smitta inom vårt lag, vilket kan göra att det skulle dröja ännu längre till nästa match. Med detta var det inget svårt beslut.

Finns det något bra med att det inte blir någon seriematch den här helgen? Jo, det gör det faktisk. Mikael Bengtsson nämnde ett antal fördelar, men det finns fler. GIF-truppen har den senaste tiden haft en lång frånvarolista och kanske kan den här extra vilan leda till att några hinner tillbaka.

– Läget har blivit bättre och egentligen är det inte många som inte är tillgängliga. Nisse Eriksson (rehabiliterar en tidigare knäoperation) kommer vara borta fram till åtminstone sommaruppehållet. Cristoffer Ericson har fortfarande svårt efter sin hjärnskakning och där är läget väldigt oklart. Han kommer inte vara tillbaka innan uppehållet, men det kan dröja väldigt lång tid men även gå fortare.

– Annars finns det inte många med skadebekymmer. Sebastian (Sandlund) magnetröntgade sitt knä och fick bra besked. Rehabiliteringen har gått framåt, även om det inte är helt bra. Det återstår nog inte lång tid innan ”Sebbe” kommer träna fullt. Jacob Hjelte hade lite problem, men är tillbaka.

GIF-kaptenen Sebastian Sandlund är snart tillbaka, enligt Mikael Bengtsson.

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x