1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Dags för seriestart – här är startdatumen för våra lokala lag

2 min läsning

Den här veckan startar den lokala fotbollssäsongen. FOTO: Jens Carlsson

Efter ett halvår med försäsong har det blivit dags för samtliga lokala lag att starta årets seriespel. Från och med den 1/6 tillåts matcher och den här veckan startar samtliga lokala serier. 1882-Bloggen går igenom samtliga seriers startdatum och startomgångarna för våra lokala lag.

Hittills är det bara Gefle IF och Sandvikens IF:s herrlag som tillåtits spela matcher den här säsongen. Ettan har nämligen räknats till landets elitserier, som även är Allsvenskan, Superettan, Damallsvenskan och Elitettan – som alla redan är igång med sina seriematcher för 2021.

Den lokala fotbollssäsongen har dock fått vänta, hela vägen fram till nu. Inga träningsmatcher har varit tillåtna, utan enbart vanliga fotbollsträningar. Men från och med gårdagen är det nu tillåtet med matcher och den här veckan drar flertalet lokala fotbollsserierna igång, för alla åldersklasser. Division 2, 3 och 4 (HERR) och 1 och 2 (DAM) är 1882-Bloggens fokusserier och här nedan kommer information om samtliga seriers start, med den första omgångens matcher för våra lokala lag:

HERR:

Division 2 Norra Svealand

Startdatum: 5/6

Gästrikelag: Sandvikens AIK

Premiärmatch: Enköpings SK – Sandvikens AIK (5/6, 16.30)

Division 3 Södra Norrland

Startdatum: 4/6

Gästrikelag: Forsbacka IK och Åbyggeby FK

Premiärmatch: Åbyggeby FK – Forsbacka IK (5/6, 15.00)

Division 4 Gästrikland

Startdatum: 3/6

Gästrikelag: BK Legend, Brynäs IF, Helges IF, Hille IF, Hofors AIF, IK Huge, Stensätra IF, Torsåkers IF, Valbo FF, Årsunda IF, Älvkarleby IK och Österfärnebo IF/Hedesunda IF

Premiärmatcher: Älvkarleby IK – Stensätra IF (3/6, 19.00), Österfärnebo IF/Hedesunda IF – Hofors AIF (4/6, 19.00), Helges IF – BK Legend (4/6, 19.00), Årsunda IF – Valbo FF (4/6, 19.00), Hille IF – Torsåkers IF (4/6, 19.00), Brynäs IF – IK Huge (4/6, 19.00)

DAM:

Division 1 Norra Svealand

Startdatum: 5/6

Gästrikelag: Gefle IF, Sandvikens IF och Skutskärs IF

Premiärmatcher: Gamla Upsala SK – Gefle IF (5/6, 12.00), Skutskärs IF – Sandvikens IF (5/6, 13.00)

Division 2 Södra Norrland

Startdatum: 5/6

Gästrikelag: Gefle IF 2, Hagaströms SK, Hille IF, IK Huge, NorrHam, Stensätra IF och Valbo FF

Premiärmatcher: Bollnäs GIF – NorrHam (5/6, 11.00), IK Huge – Stensätra IF (5/6, 13.00), Hille IF – Moheds SK (5/6, 13.00), Ljusdals IF – Valbo FF (5/6, 15.00), Hagaströms SK – Gefle IF 2 (6/6, 13.00)

Efter den oerhört långa försäsongen är det många klubbar som startar säsongen den här veckan.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x