1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Efter omtalade uppbrottet – Marcus Larsson vill skrälla mot tidigare laget: ”Hade inte kunnat starta bättre”

5 min läsning

Premiärmatchen blir märklig för Marcus Larsson, som tar emot sitt tidigare lag. FOTO: Amelia Mauritzon

Marcus Larsson lämnade rollen som Sandvikens IF-tränare efter en minst sagt annorlunda tillställning som blev omtalad och väckte stor uppmärksamhet. Nu, snart ett år efteråt, väntar match mot hans tidigare lag. Det som huvudtränare för nykomlingen Skutskärs IF. – Jag har släppt det nu, säger Larsson som dock saknar vissa saker.

Det var efter fyra raka förluster som Marcus Larsson kallades till möte med SIF-ledningen under fjolårssommaren. Mötet, som slutade med att Larsson och Sandviken gick skilda vägar, fick stor uppmärksamhet eftersom den dåvarande SIF-tränaren var mycket besviken över sättet som klubben hade agerat. Han menade att man först sparkat honom, för att därefter ändra sig och vilja behålla honom. Alltihop slutade med att Larsson inte kände förtroende att vara kvar.

– Det satt kvar länge och det gör vissa saker fortfarande, säger han när 1882-Bloggen når honom men tillägger:

– Jag har släppt det nu och gått vidare. Vissa saker man man sakna, men överlag har det lämnat. Jag kan sakna vissa individer, främst SIF-spelarna som tillhört laget och klubben länge, som alltid ville köra allt. Jag trivs väldigt bra med mina nuvarande roller. Jag trivs väldigt bra inom Skutskärs IF, som är ett väldigt bra lag och en välskött förening.

Relaterat: Mitt i avgörandet – Sandvikens IF sparkar tränaren Marcus Larsson: ”Tycker det är bedrövligt”

Skutskärs IF tillhörde ”trean” för bara några säsonger sedan, men har haft en målinriktad dramasatsning under flera säsonger som verkligen har resulterat. 2020 var man helt överlägsna och tog steget upp till tredjedivisionen. Arbetet med att hitta en huvudtränare slutade med att Marcus Larsson tog över rollen, som huvudpersonen beskriver så här:

– En väldigt inspirerande och motiverande utmaning. Valbo och Stensätra hade den här rollen förra året och klarade inte att fixa ett nytt kontrakt. Jag ska göra allt för att Skutskär lyckas den här säsongen, men inser att det blir tufft. Vi har väldigt bra förutsättningar. Det finns ingen som slutat efter fjolåret och truppen innehåller 8-9 stycken som tillhört den här nivån tidigare. Vi har ett väldigt rutinerat lag, vilket kommer vara viktigt. Det finns inte samma individuella skicklighet som det fanns med Sandviken och därför kommer kollektivet bli det viktiga. Vi behöver vara ett starkt lag.

Marcus Larsson, här som SIF-tränare, saknar vissa av sina tidigare spelare, men har gått vidare.
FOTO: Mikael/lin Nord

Hur känns det att säsongsstarten blir mot Sandvikens IF, efter allt som hänt?

– Speciellt, det måste man erkänna. Jag var SIF-tränare under två och en halv säsong, var med och tog laget till eliten. Det är alltid en märklig känsla att möta sin tidigare klubbar. Jag har ingen kontakt med någon därifrån och det är inte särskilt många kvar. Jag vill att man lyckas med målsättningen att studsa tillbaka, distriktet behöver att elitlag. Jag har inga ”hard feelings”. Vi tänker samtidigt inte vara till någon hjälp, utan kommer göra allt för att vinna våra två möten.

Nykomlingar mot ett topptippat lag som kommer från Elitettan, tuffast möjliga start?

– Vi hade inte kunnat starta bättre. Vi möter SIF och Täby, som båda kommer att tillhöra toppen. Vi får en start utan någon som helst press att behöva vinna matcherna. Vi har allt att vinna och trivs med den rollen. Det har varit en lång försäsong och det här är vad alla har längtat efter. Vi känner oss väldigt laddade. Jag har utlovat en gemensam grillkväll om det blir poäng mot antingen SIF eller Täby, förhoppningsvis kan vi lyckas med det.

– Sandviken har andra förutsättningar och har kunnat värva nästan allt man velat. Vi vet att det kommer bli en väldigt tuff match och den svårast möjligaste seriestarten. Men ingenting avgörs innan matchen och inställningsmässigt känns det väldigt bra. Vi vill verkligen bjuda upp till en hård match och ska göra allt för att vinna. Vi känner oss redo.

Hur går dina tankar kring serien, vilka klubbar är favoriter?

– Jag vet inte när den här serien höll den här nivån senast. Division 1 var riktigt bra under några säsonger när IK Huge var uppe och tillhörde den här nivån, men den kan nog vara ännu bättre den här säsongen. Sandviken och Kvarnsveden kommer uppifrån och vill komma tillbaka direkt. GUSK, Västerås BK30, Täby och GIF har också bra lag. Den här serien blir väldigt tuff för nykomlingar. Det kommer krävas mycket för att klara nytt kontrakt, men vi ska ge allt, säger Marcus Larsson som är tydlig med att man inte kommer ändra sitt spel efter motstånd den här säsongen:

– Vi kommer inte göra några skillnader mot några lag, utan ska spela vårt spel. Vi har mycket rutin inom laget och kommer säkert vara det tuffaste laget som många kommer möta. Vi ska verkligen smälla när det blir närkamper. Vi har många som är starka sett till löpningen och kommer försöka utnyttja det. Jag blir förvånad om Sandviken låter oss vara spelförande. Det blir viktigt att vi ligger rätt som kollektiv och vågar köra när vi vinner bollen.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Skutskärs IP

Tid: 13.00

TV: Gefle Dagblad

Den inledande matchen blir säsongens kanske tuffaste match för Skutskärs IF.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x