1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gamla Upsala SK – Gefle IF)

2 min läsning

Premiärmatchen blev ingen succéstart för Gefle IF, som föll mot Gamla Upsala SK med 2–0 och nog skulle vara mer. Motståndaren tillhör dock klubbarna som förväntas slåss om seriesegern, vilket gör förlusten något mer tillåtande. Det fick dock orosmoln och tveksamheter inför kommande matcher. Vilka? Jo, svaren kommer här…

MATCHENS TRE ÄR:

3. Maja Westling

Den mest aktiva GIF-spelaren sett till anfallsfotbollen. Låg bakom chanserna som dök upp, även om det inte var många. Bra löpsteg, teknik och tillslag. Hon besitter ett väldigt bra spelsinne, som gör henne oerhört flexibel. Hon bemästrar en offensiv ytterposition lika bra som en sittande central mittfältare.


FOTO: Nils Westberg Löfgren

2. Elin Linde

Har en rutin och erfarenhet som annars inte finns inom detta unga GIF-lag, men även fotbollskvalitéer som håller otroligt bra för den här nivån. Elin Linde var med och räddade fjolåret med sin entré under höstsäsongen och kommer vara lika viktigt den här säsongen. Hon är resolut och tvekar inte att trycka till, samtidigt som det finns stor smarthet.


FOTO: Mikael Nord

1. Tilda Keisu

Det kanske viktigaste och starkaste nyförvärvet inför årets säsong. Tilda Keisu var strålande under sin senaste sejour med Gefle IF och belönades med Elitettan under fjolårssäsongen. Hon valde dock att flytta tillbaka inför årets säsong och visade direkt att kapaciteten finns för den här nivån. Straffräddning och flertalet andra vassa räddningar. Den stor anledningen till att siffrorna stannade vid 2–0 och inte blev till en ännu större förlust.


FOTO: Joakim Hall

BESVIKELSEN: GIF-offensiven

GUSK kommer att tillhöra toppen den här säsongen och var ingen lätt seriestart. Men nog borde GIF klarat att stå upp ännu bättre. Defensivt var det inte alls dåligt, men offensivt måste det finnas betydligt mer att hämta. Jag kunde bara räkna ett riktigt farligt läge under den andra halvleken och det var en frispark. Annars var bollinnehavet skrämmande mycket till motståndarnas fördel. Nästa helg väntar ännu en tuff match mot Kvarnsveden, det blir tufft…


FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x