1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Tydlig förlust när Gefle startade säsongen – men inte allt för negativt efteråt: ”Jätteskönt att serien har startat”

4 min läsning

Det blev en inledande förlust för Gefle IF och Elin Linde mot GUSK. FOTO: Mikael Nord

Det var aldrig något snack om saken. GUSK var för starkt och vann seriestarten med välförtjänta 2–0, som hade kunnat vara ännu mer. Premiärförlusten var dock inte det som tog värst för Gefle, utan det var solen och värmen som fanns närvarande under matchen. Det var stekhett, säger en varm och trött Elin Linde efter seriestarten.

Det var en mycket efterlängtad seriestart som varade under lördagseftermiddagen. Gefle IF åkte ner till Uppsala för att möta topptippade Gamla Upsala SK, som även skulle bevisas vara för starkt. Matchen inleddes dock relativt lugnt, utan att något av lagen riktigt tog initiativ. Men allt eftersom var det GUSK som kopplade grepp och styrde matchen.

Gefle IF:s nya tränare Jonas Andersson fick därför bara vara ärlig och erkänna att det var rättvist när motståndarna tog ledningen efter 35 minuter. Detta efter ett vänsterinlägg som gick över samtliga förutom Hanna Sjöström som kunde slå in bollen. Innan detta hade GUSK även chansen från straffpunkten, men där stod Tilda Keisu för en fin räddning.

MISSA INTE: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gamla Upsala SK – Gefle IF)

1–0-ställningen var intakt hela vägen till halvtidsvilan, även om GUSK var det lag som skapa lägen för fler mål. Elin Linde var mittlås tillsammans med Vanna Carlsten för det Gefle IF som ställde upp med en 4-3-3-liknand formation. 1882-Bloggen når GIF-backen efter matchen, som berättar att det var tungt att spela med värmen:

Det var stekhett, vilket ledde till att det var riktigt tungt. Huvudet tog stryk av värmen, säger Linde.

Hur gick halvtidssnacket, med tanke på att underläget bara var 1–0?

– Vi snackade om att pressa mer kompakt och täta ihop centralt, för att deras mittfält inte skulle få lika mycket tid. 1–0 är ingen stor eller klar ledning och alla var bestämda att verkligen våga köra för att kvittera och vända. Även om GUSK var det bättre laget, kände alla att det inte var mjöligt att vända. Det är ett duktigt lag, men inte omänskligt. En bra dag vinner vi mot GUSK och förhoppningen var att göra det. Vi var tydliga med att ge det en chans.

Elin Linde tillhörde GIF:s bättre spelare när man föll mot Gamla Upsala SK med klara 2–0.
FOTO: Mikael Nord

LÄS OCKSÅ: GIF-tränaren inför tuffa seriestarten – mot satsande motståndet: ”Kommer bli tufft”

Men istället för en vändning blev det egentligen bara ett större övertag för motståndaren, som inte tillät GIF att låna särskilt mycket bollinnehav. Det blev mycket arbeta för att vinna bollen, vilket tog extra mycket energi under solen. Energiförbrukning blev till slut ohållbar för Gefle, som med en dryg halvtimme kvar tvingades släppa in 2–0.

– Defensivt såg flera saker bra ut, även om det fortfarande kan bli bättre. Vi låg kompakt och släppte inte till mycket lägen, trots att mycket av spelet var på vår planhalva. Offensivt finns det dock flera saker som kan bli bättre. Vi behöver hålla bollen mer och klara att vila med den, istället för att tappa direkt. Det är tungt att behöva vinna boll hela tiden.

Det känns som att känslan inte är allt för nedstämt, trots förlusten?

– Nej, det känns faktiskt bra. Vi hade velat vinna matchen, men tar med oss mycket saker och vet vad som behöver förbättras. Jätteskönt att serien har startat, väntan har varit lång. Det har varit svårt att inte spela några träningsmatcher. Det har bara blivit en halvfärdig försäsong, fast den blev väldigt lång. Det kommer bara bli bättre.

Nästa helg väntar ännu en tuff match för Gefle IF, när man tar emot Kvarnsvedens IK som förra säsongen tillhörde Elitettan, men inte klarade att säkra ett nytt kontrakt. Hemmapremiären kan därmed bli tuffare än seriestarten, men någon skräck inför den matchen finns inte, enligt Elin Linde – som väljer att fokusera på det egna laget och spelet:

– Det kommer bli en tuff match, Kvarnsveden här ett bra lag. Vi har också ett bra lag och ska göra allt för att vinna. Vi väljer att inte fokusera för mycket på motståndarna, utan mer på oss och vad vi kan påverka. Nu har vi avklarat den här första matchen och vet lite mer. Det ska bli roligt att spela på Gavlevallen, förhoppningsvis inför lite publik.

MATCHFAKTA:

Målen: 1–0 (35) Hanna Sjöström och 2–0 (57) Caroline Lundberg

Domare: Farhad Mirzayi

Publik:

Nästa helg vänder GIF-damerna hem till Gavlevallen, när man tar emot Kvarnsvedens IK.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x