1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Premiärnerverna avskakade – Gavlén ute efter säsongens första vinst: ”Ska vara mer framåtlutade”

4 min läsning

Ebba Gavlén (till höger) försöker vinna bollen under förra helgens seriestart mot Gamla Upsala SK. FOTO: @tobbessportfoton

Seriestarten innebar 2–0-förlust mot GUSK, som tippas sluta högt. Defensivt kan det ses som en bra insats. Offensivt fanns det dock inte mycket att lyfta. Under lördagen väntar nästa tuffa motstånd för GIF, som tar emot Kvarnsvedens IK, men denna gång med Gavlevallen som spelplats. – Det betyder mycket för oss, säger Ebba Gavlén.

Förra helgen fick Gefle IF:s damlag starta årets serie, efter åtta månader utan match. Matchen slutade med en klar 2–0-förlust mot topptippade GUSK, som egentligen styrde alla 90 minuter och hade kunnat vinna med större siffror. Efteråt var dock stämningen inte allt för negativ inom GIF-lägret, något som inte heller förändrats efter snart en vecka:

– Det fanns många saker som faktiskt var bra och som tagits med efter matchen. Försvarsinsatsen är bra hela matchen, vilket gör att det bara blev två insläppta. Risken finns att målen kan rinna iväg, men det hände aldrig. Arbetsprestationen var bra, även om det blev förlust. Vi känner oss inte allt för missnöjda med matchen, säger Gavlén.

GIF-kaptenen spelade stora delar av matchen och imponerades av motståndarnas skicklighet. GUSK hade ett bollinnehav som skulle inneburit enormt höga siffror om det hade mätts. Det ledde till att Gefle mest fick täcka ytor och förhindra motståndarna från att komma till farliga chanser, något man lyckades skapligt med.

MISSA INTE: Tydlig förlust när Gefle startade säsongen – men inte allt för negativt efteråt: ”Jätteskönt att serien har startat”

Ebba Gavlén under en vinterträning, när läget kring seriestart fortfarande var osäkert.
FOTO: Jens Carlsson

Hon förklarar även att värmen hade sin påverkan, likt naturgräset man normalt sett inte använder. Det egna spelet var den tydliga saken som inte satt och det har varit huvudfokuset efter matchen. Även om motståndarna var skickliga och hade ett bra bollinnehav, behöver man klara det bättre – enligt Gavlén som lyfter följande som utvecklingspotential:

– GUSK var ett väldigt spelskickligt lag, som säkert kommer tillhöra toppen. Det var lite nervöst inför matchen och det märktes när matchen startade. Första halvlek var det lite stressat, vilket gjorde att det aldrig riktigt blev något lugn. Vi hade behövt lite mer tålamod och kyla. Det blev väldigt stressat direkt när bollen kom och det var tungt att behöva arbeta utan bollen under långa delar. Vi har snackat en del om detta och ska försöka klara det bättre.

Nu väntar ännu en tuff match mot Kvarnsveden, hur går tankarna inför den matchen?

– Jag kollade deras inledande match och väntar en tuff match. Kvarnsveden är ett bra lag, men inte bättre än oss. Vi har också ett väldigt bra lag och kommer verkligen att göra allt för att vinna. Det kommer nog att bli en tät match. Vi har spelat en match och behöver inte vara lika nervösa inför den här matchen. Vi vet vad som sitter och vad som behöver bli bättre. Det har varit en bra träningsvecka och alla känns väldigt fokuserade och medvetna inför vad som väntar.

Hemmapremiär – vilken betydelse har Gavlevallen?

– Väldigt mycket, det betyder mycket för oss. Det var ovant med naturgräs förra helgen, efter flera månader med konstgrästräning. Vår spelidé är lämpad för Gavlevallen, med alla förutsättningar som finns. Det kommer bli en trygghet att komma tillbaka och veta exakt vad som väntar. Vi trivs bra med Gavlevallen och vill visa det. Förhoppningsvis kommer det även lite folk och kollar. Det skulle bli en helt annan känsla som betyder mycket.

Vad kommer krävas för att vinna?

– Mer tålamod och ett större lugn. Vi får inte bli lika stressade som förra matchen och inte vilja hålla bollen. Vi ska försöka styra matchen med bollinnehavet, men samtidigt inte vara rädda för att attackera. Den stora skillnaden inför årets säsong är vår ambition att komma framåt, även om det inte syntes senast. Vi ska vara mer framåtlutade.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Gavlevallen

Tid: 12.30

TV: Gefle Dagblad

Gefle IF förlorade klart mot GUSK och ska ta emot Kvarnsveden den här helgen.
FOTO: @tobbessportfoton

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x