1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Överkörning efter halvtidsvilan – GIF med tredje raka vinsten: ”Helheten var bra”

4 min läsning

Gefle IF 4–1-slog Täby FK efter en stark andra halvlek. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Mer och mer stämmer för Gefle IF, som efter den tuffa säsongsinledningen har en stegrande formkurva. Förra helgen kom årets första hemmaseger och under lördagseftermiddagen kom den andra när Täby FK besegrades med klara siffror. Det var dock under den andra halvleken som allt säkrades, efter en tveksammare första halvlek. – Man kände att det skulle bli vinst, säger Jacob Hjelte.

Hjelte, som inte haft särskilt mycket speltid den sista tiden, blev inhoppare när den andra halvleken skulle starta. Utgick gjorde formstarka Pontus Jonsson, som dock inte hade sin bästa match. Hjelte var fartfylld och aktiv längs högerkanten och en stor anledning till att Gefle verkligen styrde allt under den andra halvleken. Något som slutade med klar vinst.

– Det var 45 väldigt bra minuter, som tillhör våra bästa halvlekar den här säsongen. Vi har inga sämre stunder, som det annars ofta varit. Helheten var bra, med bra värderingar för när det skulle anfallas och när det var bäst med tålamod. Vi hade mycket energi och man kände att det skulle bli vinst. Allt stämde väldigt bra, säger Hjelte.

Vad ligger bakom den uteblivna speltiden?

– Jag hade lite skadekänningar, men har varit frisk och skadefri senaste veckorna. Jag har inte riktigt hjärta och lungor för 90 minuter, även fast det blir bättre och bättre. Pontus (Jonsson) har varit väldigt bra och bidragit med mycket. Det har lett till att min speltid blivit lite mindre, med all rätt. Fotbollsmässigt känns dock formen väldigt bra.

Efter matchens första 45 minuter var det dock långt ifrån någon klar vinst. Gefle tog visserligen ledningen när Linus Sahlin nådde högst med huvudet, efter att Erik Granat slagit en vänsterfrispark. Men efter knappa halvtimmen skulle Täby kvittera från straffpunkten, efter att Amadou Kalabane råkat täcka bollen med handen och därmed även varnades.

GIF-backen Linus Sahlin har en imponerande målform och stod för två nya fullträffar mot Täby FK.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

Av den anledningen var det därför stor skillnad när Gefle IF kom ut till den andra halvleken. 2–1-målet kom efter att Erik Granat vunnit bollen, Tshutshu Tshakasua tagit med den en bit utanför straffområdet och serverat Leo Englund som sköt via den tidigare GIF-spelare Jacob Ejerblad innan bollen åkte över mållinjen. Tio minuter efter kom 3–1 och detta med Jacob Hjelte som målskytt, efter ett fint GIF-spel som huvudpersonen beskriver på följande vis:

– Det var ett fint uppbyggnadsspel med flera passningar inom laget. Sebbe (Sandlund) avancerade upp med bollen och hade ett samspel med Isac (Lidberg), som slutade med att bollen styrdes och det vara bara att skjuta. Jag fick en lyckoträff med vänsterfoten, vilket var roligt. Det var ett skönt mål, sett till matchens läge. Det kändes klart efter det.

Klart var det, även om målet inte var matchens sista. Linus Sahlin, som inledde målskyttet och även nätade senast mot Assyriska FF, stannade nämligen kvar efter en hörna och fastställde 4–1-resultatet med en riktig fullträff. GIF-backen har därmed målat vid fyra tillfällen den här säsongen, varav tre stycken senaste två matcherna. Vinsten innebär att GIF har sex raka matcher utan förlust och tre med vinst. Detta gör att man lyfter till sjundeplats, med 15 inspelade poäng.

– Spelmässigt blir det bättre och bättre, vilket resultaten visar. Vi har gått tillbaka till våra grunder, efter den svaga inledningen. Vi känner oss trygga med 3–4–3-uppställningen och det här sättet att spela. Vi bygger vidare härifrån och har fått ett bättre självförtroende. Känslan är att formen bara blir bättre. Vi närmar oss vår riktiga och normala nivå.

Nästa helg väntar derbymatch mot Sandvikens IF – formkurvan verkar bra inför det mötet?

– Verkligen, det känns skönt att komma till den matchen med den här formen. Förhoppningsvis kan formtoppen komma till nästa helg. Det ska bli väldigt roligt med den matchen, även om det inte tillåts mer än 500 åskådare. Det blir alltid speciella och heta matcher mot Sandviken, vilket är roligt. Vi ska göra allt för att komma förberedda och vinna.

MATCHFAKTA:

Gefle IF – Täby FK

Målen: 1–0 (12) Linus Sahlin, 1–1 (28, straff) Hugo Näslund, 2–1 (63) Leo Englund, 3–1 (72) Jacob Hjelte och 4–1 (83) Linus Sahlin

Hörnor: 6–5

Avslut: 12–3

Domare: Rambod Beigi

Publik: 457

Jacob Hjelte var aktiv med sitt inhopp och en stor anledning till att GIF kom tillbaka och vann.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x