1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

GIF-kaptenen efter tunga derbyförlusten: ”Vi måste skapa mer”

3 min läsning

Sebastian Sandlund var besviken efter Gefle IF:s förlust mot Sandvikens IF. FOTO: Jens Carlsson

Sandviken var inte särskilt mycket bättre spelmässigt, men när det gällde att försvara eget straffområde och skapa chanser var man klart mycket bättre. Det blev avgörande när Gefle IF ännu en gång föll tungt mot den stora rivalen. – Det känns bara väldigt surt, säger Sebastian Sandlund som gjorde andra matchen efter knäskadan.

Han var tillbaka med besked förra helgen och var en stor anledning till att Gefle IF tog tillbaka matchen och vann mot Täby FK, efter en stark sista halvlek. Det var framför allt den hotande och anfallsvilliga sidan som Sebastian Sandlund överraskande lyste upp Gavlevallen med, en sida som inte alls fanns och lyste upp Jernvallen under lördagskvällen.

Derbymatchen inleddes relativt väntat med ett trevande spel utan några riktiga farligheter. Sandviken var något mer hotande medan Gefle hade svårt att komma förbi Sandviken och deras kompakta och väldigt stabila försvarsspel. Det var därför varken orättvist eller ologiskt att Sandviken tog ledningen med enstaka minuter kvar av första halvlek. Sättet som målet tillkom – efter en tveksam straff där Kevin Perssons hand fick John Junior att falla – var mer tveksamt.

– Jag var en bit ifrån och såg inte situationen särskilt bra. Men killarna var inte nöjda med den och känslan var att den var lite billig. Det var tråkigt att det hände, sett till att det bara var några minuter kvar, säger Sebastian Sandlund.

Gefle och Sandlund var inte nöjda med straffen som slutade med SIF-ledning.
FOTO: Jens Carlsson

MISSA INTE: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Sandvikens IF – Gefle IF)

Gefle tog över bollinnehavet och fick därmed ett större spelövertag efter halvtid. Men trots detta hade man fortfarande stora bekymmer med att komma förbi SIF:s linjer, som låg tätt och inte tillät några instick. GIF-lägret försökte med flertalet byten och Amadou Kalabane, Nisse Nilsson, Pontus Jonsson, Ibrahim Alhassan och Oskar Karlsson fick alla chansen med inhopp – men faktum är att ingen riktigt lyckades komma in och förändra matchbilden.

– Spelet var väldigt typiskt för en derbymatch, med mycket närkamper och känslor. Det var dock tillbakadraget och ingen händelserik tillställning. Vi tar över mycket efter halvtidsvilan, men saknar den lilla sista saken för att skapa lägen. Sandviken stänger ytorna bra och gör det svårt för oss. Vi måste skapa mer och bättre målchanser, det var inte bra.

Det blir återigen derbyförlust mot Sandvikens IF – hur går tankarna och känslorna?

– Det känns bara väldigt surt. Förluster känns aldrig bra, men den här matchen ville man verkligen inte förlora. Det är aldrig roligt att torska derbyn, man vet att det betyder mycket för väldigt många. Det är laddat känslomässigt, men samtidigt var det en match av väldigt många. Det är bara att kolla igenom, släppa den här matchen och blicka framåt.

Känslan är att det här var sista chansen att hänga med toppen, som rycker ifrån – vilka chanser har ni?

– Vi har fokus att göra en bra våravslutning och komma starka till höstsäsongen. Vi möter bara topplag innan sommaruppehållet och det ger oss chansen att komma ikapp och förbi några klubbar. Vi har mycket kvalité inom truppen och har en bra form. Vi har visat det den sista tiden och ska göra det även framöver. Jag ser fram emot det.

MATCHFAKTA:

Sandvikens IF – Gefle IF

Målen: 1–0 (40) Martin Springfeldt och 2–0 (86) Danilo Al-Saed

Varningar, GIF: Theodor Hansemon, Linus Sahlin och Kevin Persson

Hörnor: 4–7

Domare: Oscar Johnson

Publik: 500

Det blev en tung, men inte orättvis derbyförlust för Gefle IF, som nästa helg möter Örebro Syrianska IF.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x