1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Sandvikens IF – Gefle IF)

2 min läsning


Spelmässigt var det ingen enorm skillnad, om man inte ser till målchansskapandet. Gefle IF lyckades aldrig att hota Sandvikens IF, som helt enkelt blev för bra. Avgörandet skedde vid straffområdena och där var GIF inte tillräckligt bra, varken offensivt eller defensivt. Jag hade dock önskat att SIF:s ledningsmål tillkommit efter något annat än den väldigt tveksamma straffen som blev. Jag hade gärna velat höra en motivering från huvuddomare Oscar Johnson.

MATCHENS TRE ÄR:

1. Isac Lidberg

Fick, likt övriga GIF-anfallare, väldigt lite att arbeta med och saker att göra. Isac Lidberg var ändå den som var mest aktiv och involverad, men dock utan att skapa några riktigt heta chanser. Han hade ett avslut under första halvlek, men annars uteblev lägena. Lidberg har kvalitéer som gör honom till ett ständigt hot för alla lag, men även för bra för Ettan.

FOTO: Jens Carlsson

2. Erik Granat

Tog otroligt mycket stryk, främst sista 45 – men visade verkligen stor vilja. Erik Granat var tillsammans med Sebastian Sandlund trygga och rensade bort det mesta av SIF:s centrala anfallsspel. Kvickheten och förmågan att komma förbi sina motståndarspelare för Granat upp till andraplatsen. Hittade inte upp med särskilt många instick, tyvärr…

FOTO: Jens Carlsson

3. Sebastian Sandlund

Var tillbaka senast efter en längre tid med skadeproblematik. Lyste upp Gavlevallen och var en stor bidragande anledning till att Gefle vann förra helgen. Överraskade framför allt med sin attackerade och offensiva sida. Lika anfallssugen var GIF-kaptenen verkligen inte denna kväll, men fortfarande ett stort lugn och en viktig trygghet.

FOTO: Jens Carlsson

BESVIKELSEN: Bänkningen för Pontus Jonsson

Han har varit fullständigt lysande den här vårsäsongen och varit otroligt viktig när Gefle inledde tungt och tufft. Gjorde inte sin bästa match senast, när det istället var Jacob Hjelte som kom in och var aktiv. Jag har en viss förståelse för att Hjelte fick chansen från start, men inte för att Pontus Jonsson fick sitta och fram till den 75:e matchminuten. Jonsson är kanske den GIF-spelare som har störst förmåga att utmana och skapa egna målchanser. GIF hade verkligen behövt det.

FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x