1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Tveksam straffspark ställde till det för GIF – Markström kritisk mot mycket: ”Horribelt”

3 min läsning

Tim Markström var missnöjd med mycket efter kvällen derbyförlust mot SIF. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Derbymatchen mellan Sandviken och Gefle blev en chansfattig historia. SIF-ledningen kom från straffpunkten efter att Kevin Persson varit uppe med handen och fått John Junior att falla ner till marken. GIF-spelarna var direkt tydliga med sina åsikter, vilket även Tim Markström var efteråt. – Det är alldeles för dåligt, säger GIF-målvakten.

Det var efter nästan 40 minuter som allt hände. Gefle väljer att starta spelet med en kort inspark, men tappar bollen som kommer tillbaka till straffområdet. Efter några studsar kommer den fram till John Junior, som direkt faller till marken efter att GIF-backen Kevin Persson hamnat lite efter och tagit upp armen och handen mot SIF-anfallaren. Oscar Johnson, som dömde derbymötet, var tydlig med sin sak och pekade mot straffpunkten till GIF-spelarnas missnöje.

– Horribelt, säger GIF-målvakten Tim Markström som är kritisk mot både domslutet och det egna ingripandet:

– Det är ingen straff, men samtidigt kommer det efter våra misstag. Jag är kritisk mot mitt egna ingripande. Halva laget vill starta med en kort inspark och andra halva vill starta med en lång. Jag, som är äldst, borde tagit mitt ansvar och valt den långa vägen. Det hade aldrig blivit straff med en lång inspark. Jag är riktigt irriterad över hela situationen. John Junior är kanske seriens bästa spelare med bollen och faller smart. Det är alldeles för dåligt att skänka den chansen.

Vilken kontakt fanns med huvuddomaren, vilken motivering fanns?

– Det gick inte att snacka med honom, tyvärr.

Martin Springfeldt var säker från straffpunkten och skickade därmed GIF till halvtid med ett underläge. Även fast man fick ett spelövertag blev den andra halvleken lika, om inte ännu mer, chansfattig som den första halvleken. GIF-försvaret hade mycket boll, men när den skulle upp till mittfält och anfall kom man aldrig till några riktiga målchanser.

LÄS OCKSÅ: GIF-kaptenen efter tunga derbyförlusten: ”Vi måste skapa mer”

Gefle IF har fortfarande inte vunnit ett seriederby mot Sandvikens IF under 2000-talet.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

MISSA INTE: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Sandvikens IF – Gefle IF)

Istället lämnades stora ytor bakom Gefle IF:s backlinje, som ett omställningsskickligt Sandvikens IF skulle utnyttja. Med fåtalet minuter kvar av den ordinarie matchtiden fick Danilo Al-Saed bollen utan för straffområdet, kom enkelt förbi Oskar Karlsson och Amadou Kalabane och rullade behärskat in 2–0, som även blev slutresultatet för derbymötet.

– Jag vet inte riktigt, men det var inte något som stämde. Vi gör en dålig match, men samtidigt är SIF inte heller bra. Det känns som att Sandviken ville mer och var hungrigare. Inget lag har särskilt mycket chanser eller något bra spel. Vi hade konstiga positioner och fick aldrig till något anfallsspel. Det blev bara massa sidledsspel och våra anfallare blev väldigt ensamma. Jag vet inte orsaken, det fanns säkert lite nervositet hos flera. Men det får inte ta över vår insats.

Avslutningsvis, något hälsning till GIF-fansen inför fortsättningen?

– Vi hade bra form inför matchen och får eftersnacka den här matchen och blicka framåt. Det kommer flera nya matcher som kommer vara viktiga. Vi har inte den tabellpositionen att man kan ta det lugnt, utan behöver alla vinster. Det kommer några tuffa matcher framöver, det blir också en chans att komma ikapp, säger Markström och avslutar:

– Jag är övertygad om att vi tar Sandviken och vinner till hösten, med stödet från våra fantastiska supportrar.

MATCHFAKTA:

Sandvikens IF – Gefle IF

Målen: 1–0 (40) Martin Springfeldt och 2–0 (86) Danilo Al-Saed

Varningar, GIF: Theodor Hansemon, Linus Sahlin och Kevin Persson

Hörnor: 4–7

Domare: Oscar Johnson

Publik: 500

Efter kvällen 2–0-förlust är GIF tabellåtta, men med en mindre match än flera andra lag.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x