1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Bortamatcher med olika svårighetsgrader – stjärnspelarna inför morgondagen: ”Vi ska vinna”

5 min läsning

Albin Lohikangas (vänster) och Lovisa Lennartsson (höger) ser fram emot morgondagens matcher. FOTO: Jens Carlsson

Gefle IF:s damlag kommer med stärkt självförtroende efter förra helgens match mot IFK Västerås, som slutade med årets första vinst. GIF-herrarna hade tre raka segrar, men föll tungt mot Sandvikens IF efter en tveksam insats. Under lördagseftermiddagen åker man till Avesta och Örebro för att möta Avesta AIK och Örebro Syrianska IF. – Jag var extremt irriterad efter förra matchen, säger Albin Lohikangas som kan komma att byta position.

Efter den flera månader långa försäsongen ställdes Gefle IF:s damer mot tuffast möjliga motstånd när serien startade. 2–0-förlusten mot GUSK var väntad och 1–1 mot Kvarnsvedens IK var ett starkt resultat. Förra helgen tog man även säsongens första vinst när man slog IFK Västerås med klara 4–1, en match där mycket stämde spelmässigt för GIF.

– Det var bra att det spelmässiga stämde, eftersom det var lite sämre innan den matchen. Defensivt har set varit bra, men anfallsmässigt har det inte funkat särskilt bra. Senast var det mycket bättre och skapades flera chanser. Vi visade även att arbetskapaciteten håller väldigt hög nivå. Vi orkade mycket mer än våra motståndare, säger Lovisa Lennartsson som fick göra sitt första mål för säsongen och var nöjd med sitt lags förmåga att styra matchen:

– Första kvarten var det lita knackigt från båda lagen, men därefter var matchen vår. Vi tog över och var bollförande, vilket ledde till att tålamodet blev bättre. Vi fick till uppbyggnadsspelet bättre och fick upp hela laget högre upp. Innan har anfallsspelarna blivit lite isolerade. Kontrollen var större och det var väldigt skönt att vinna första matchen.

Straffmål, är ditt namn förstaalternativet från elva meter?

– Ja, det verkar åtminstone som det. Vi har inte snackat mycket om det, men det känns bra från straffpunkten. Det är alltid roligt att näta som anfallsspelare, även om det var en straff den här gången. Hela anfallsspelet satt bättre senast och om det fortsätter kommer det säkert bli fler lägen för att göra spelmål kommande matcher. Det skulle vara roligt.

Nästa tillfälle för GIF-anfallaren att näta blir under lördagseftermiddagen, när man möter Avesta AIK som inlett tungt. Nykomlingen har förlorat samtliga tre matcher och ligger sist inför matchen. Man har även släppt in 20 mål, vilket är överlägset flest. Framåt har man bara mäktat med att näta vid ett tillfälle. En bra chans för en andra raka seger?

– Vi ska vinna matchen, det är ingen hemlighet. Det går dock inte att underskatta något lag, utan det kommer krävas en bra och noggrann insats av alla spelare. Avesta har också mött tuffa motståndare och bara för att man släppt in mycket kommer det inte bli någon lätt match. Det kommer krävas en bra match av oss alla för att det ska bli vinst.

Avesta AIK väntar för Gefle, ett motstånd som Lovisa Lennartsson är tydlig med att man ska slå.
FOTO: Jens Carlsson

GIF-herrarna har inte heller någon lätt match när man åker till Örebro för att möta tabellsjuan Örebro Syrianska IF, som inledde säsongen starkt men som har haft det något tuffare mot slutet. Förra säsongen slutade matcherna mot klubben 2–2 och med en klar 5–2-seger. Men lika lätt blir det troligtvis inte under morgondagens match.

– Det är ett bra lag som vill styra matcherna mer den här säsongen. Förra året ville man mest ställa om och kontra. Man vill använda mycket instick, som blir viktigt för vårt försvarsspel att klara. Anfallsspelet bli mer attackerande än senast. Förhoppningsvis blir det mer hotande anfallsspel mot Örebro Syrianska, säger Albin Lohikangas efter fredagsträningen.

Hur har veckan efter derbyförlusten varit?

– Jag var extremt irriterad efter förra matchen, som alla andra. Vi har kollat matchen, utvärderat och blickat vidare. Det var väldigt tungt att förlora den matchen. Man vet att den betyder mycket för många och även för oss inom laget. Det fanns saker som var bra, men även mindre bra. Vi saknade det lilla sista för att skapa lägen. Våra utgångspositioner blev lite fel, vilket gjorde att det aldrig blev några bra anfall. Vi behöver få upp fler och hota med ännu fler spelare.

LÄS OCKSÅ: Tveksam straffspark ställde till det för GIF – Markström kritisk mot mycket: ”Horribelt”

Kevin Persson, som var orsakade en väldigt omdiskuterad straff, fick sin tredje varning. Detta gör att GIF-backens fina svit med 43 raka matcher därmed kommer brytas. Säsongens tredje varning fick även Linus Sahlin, vilket gör att Gefle saknar två ordinarie mittbackar till morgondagens match. Detta kan leda till att Albin Lohikangas får flytta ned.

– Jag vill inte nämna några detaljer, men skulle det bli den förändringen är det ingen fara. Jag har spelat som mittback förut och det känns bra. Det kommer märkas att ”KP” och ”Salle” saknas, det är två bra spelare. Men det finns flera spelare som håller bra nivå och som kommer klara det bra. Vi får se vilken lösning det blir, men oavsett blir det bra.

INFÖR MATCHEN:

Avesta AIK – Gefle IF

Plats: Avestavallen

Tid: 13.00

TV:

Örebro Syrianska IF – Gefle IF

Plats: Mellringe IP

Tid: 16.00

TV: Sportexpressen Play, Gefle Dagblad och Arbetarbladet

Gefle IF får klara sig utan Linus Sahlin, som fick sin tredje varning mot Sandvikens IF.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x