1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Derby mot Skutskär – med uppåtgående form: ”Har flera som kan stiga fram”

4 min läsning

Tilda Keisu och övriga Gefle IF vill segerfira även efter morgondagens match. FOTO: Vänster: Nils Westberg Löfgren, Höger: Jens Carlsson

Efter några tunga säsonger har Gefle IF fått en bra säsongsinledning. Fyra matcher, bara en förlust och en fjärdeplats. Laget har dessutom två raka vinster och siktar mot en tredje när man under onsdagskvällen ställs mot Skutskärs IF. – Alltid kul med derbyn, säger GIF-målvakten Tilda Keisu.

Defensiven har suttit från start, men anfallsmässigt var det inledningsvis mer tveksamt. Premiärförlusten mot GUSK följdes upp med starka 1–1 mot Kvarnsvedens IK, efter att man länge varit tillbakatryckt. Första vinsten kom mot IFK Västerås och även senast blev det GIF-seger, efter väldigt klara 5–0 mot Avesta AIK som parkerar sist i tabellen.

– Även denna gång blev det en varm match där vi skulle vinna och jag tycker vi gör det på ett bra sätt. Vi får in fem bollar vilket skulle ha resulterat i fler men helt klart stabil seger. Vi fick jobba mycket på anfallsspelet och jag tycker att vi hittar många fina lösningar för att ta oss fram till sista tredjedelen. För min egen del var det en lugn dag på jobbet kan man säga. Dom skapade inte speciellt mycket och när dom väl närmade sig så hade vi ett bra samarbete mellan lagdelarna som gjorde att vi kunde erövra bollen igen, säger Tilda Keisu som därmed fick hålla årets första nolla.

Keisu återvände till Gefle IF inför årets säsong. Detta efter en Elitettan-säsong med Bollstanäs SK, där det dock inte blev särskilt många framträdanden. Målvakten var dock en viktig nyckelspelare under sin senaste GIF-sejour och har visat att högstanivån nog håller för högre serier. Fyra matcher och lika många insläppta, något som Keisu är nöjd med:

– Det är väldigt kul att vara tillbaka. Kul att få lära känna nya personer då det är väldigt många som jag inte spelat med när jag var här senast. Trots premiärförlust så tycker jag att jag fick ut mycket av min spelstil och kvalitéer i den matchen, vilket är kul att själv se då man inte varit i matchspel på väldigt länge. Men som senast fick jag en lugn dag på jobbet vilket gjorde att jag fick bidra mesta dels med snacket. Men jag får ändå vara nöjd med inledningen.

Känslan är att det – efter några tunga säsonger – har blivit en vändning, stämmer det?

– Jag tycker det är en rätt bra start då vi startar serien mot topptippade GUSK på bortaplan men håller ändå igen den matchen till 2-0. Sedan tar vi en krigarpoäng hemma mot Kvarnsveden då vi kvitterar i slutet av matchen. Efter det tycker jag att vi har jobbat oss in i matcherna mer och skapar mer lägen att avgöra på, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker att vi har börjat hitta varandra snabbare och vi vet vart vi ska vara när vi äger bollen och vart vi ska ta vägen. Dom senaste två matcherna har vi gjort nio mål av släppt in ett vilket är ett bra facit. Vi är ivriga att göra mål vilket gör att vi får med oss många in i boxen vilket resulterar till att vi har många olika målskyttar, det väldigt kul och viktigt. Det är viktigt att vi inte kan förlita oss på en utan vi har flera som kan stiga fram när det gäller.

Nästa chans att förlänga vinstsviten blir under onsdagskvällen, när man möter Skutskärs IF som är nykomlingar den här säsongen. Skutskär som inlett med två vinster och lika många förluster, men släppt in hela 16 mål. Därefter väntar match mot Vaksala SK, vilket kommer bli den tredje match på en vecka. Men det ska inte vara några större problem.

– Alltid kul med derbyn och viktiga poäng att hämta. Vi hade match i söndags mot Avesta så det blir viktigt att ta hand om kropparna så man får den återhämtning man själv behöver så minskar vi risken för skador och ökar chanserna att ta fler poäng. Matchen är på gräs så för oss som är mer vana med konstgräs blir det viktigt att ta vara på bollen och behandla den inom laget. Vi får ha tålamod i uppspelsfasen och vara noggranna i sista tredjedelen, avslutar Keisu.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Skutskärs IP

Tid: 19.00

TV: Gefle Dagblad

Jonas Andersson har fått GIF-damerna att bli ett mer vinnande lag.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DigitalOcean Referral Badge
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x