1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

GIF-tränaren besviken efter 1–1 mot Skutskär: ”Två väldigt olika halvlekar”

5 min läsning

Jonas Andersson var inte nöjd med hela matchen mot Skutskärs IF. FOTO: Jens Carlsson

Gefle kom till matchen med två raka vinster och hade även ledningen efter 45 minuter. Den andra halvleken blev dock inte alls lika bra för GIF som blev mer tillbakatryckt och till slut fick vara lite nöjda med 1–1-resultatet. – Man vet inte riktigt vad man ska tycka, säger Jonas Andersson som öppnar upp för ändringar inför helgens match.

Självförtroendet var starkt och det syntes när Gefle IF direkt styrde matchen. Skutskärs IF fick mest försvara och hade väldigt svårt att komma förbi den höga GIF-pressen, som ofta vann bollar högt upp. Några riktigt heta målchanser hade man dock svårt att skapa, mycket eftersom motståndarens fembackslinje stod upp bra och täckte stora ytor.

MISSA INTE: Derby mot Skutskär – med uppåtgående form: ”Har flera som kan stiga fram”

GIF-ledningen skulle dock komma efter drygt en halvtimme. Detta efter ett inspel som landade framför Emelie Bernhardsson, som inte tvekade utan tryckte bollen högt upp bakom Linn Pousette – som var GIF-målvakt förra året. Målet var Bernhardssons andra den här säsongen, efter att det även blev under storsegern senast mot Avesta AIK.

– Vi tar ledningen välförtjänt och var klart bättre första 45 minuterna. Presspelet satt väldigt bra och tvingade Skutskär att lyfta längre bollar, som ofta slutade med att den kom tillbaka till oss. Passningsspelet var också skapligt och hela kontrollen av matchen kändes stabil. Det var en bra och skön känsla till halvtidsvilan, säger Jonas Andersson.

Hur var halvtidssnacket, blev det några förändringar?

Nej, inga stora förändringar. Vi snackade om att bli lite mer kompakta och inte öppna några ytor. Vi hade en tendens att bli lite för utspridda, även om det inte straffade oss särskilt mycket. Det var endast några små detaljer, annars var det mest att bara fortsätta med vårt. Våra första 45 minuter var inte dåliga och därför var det bara att fortsätta.

Men spelövertaget skiftade sida efter halvtidsvilan. Gefle fick inte alls lika mycket bollinnehav och när man fick bollen var det ofta bara under kortare stunder. Felpassningarna blev fler och det blev väldigt stressat. Defensivt släppte man visserligen inte till några större farligheter, men det var Skutskär som hade initiativet och var närmast att skapa lägen.

LÄS OCKSÅ: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Skutskärs IF – Gefle IF)

Emelie Bernhardsson blev GIF:s målskytt när det blev 1–1 mot Skutskärs IF.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

Jonas Andersson kunde därför inte mena att det var orättvist eller ologiskt när Therese Söderlind kvitterade med kvarten kvar av matchen. Målet tillkom efter en kontring där GIF-försvaret, som saknade en sliten Elin Linde som fick ersättas med Maja Hansson som fick kliva ner bredvid Vanna Carlsten, helt missade sin högerkant och Söderlind med vänsterfoten lyckades överlista Tilda Keisu med ett distansskott. 1–1 blev även slutresultatet efter 90 minuter.

– Det var två väldigt olika halvlekar och man vet inte riktigt vad man ska tycka. Våran sista halvlek är inte alls lika bra, vilket blir kostsamt. Skutskär är tvingade att kliva upp mer och chansar lite, vilket leder till lite tryck. Vi behöver dock göra flera saker ännu bättre. Vi tappar strukturen för vårt anfallsspel och får inte till passningsspelet. Vi släpper inte till mycket lägen, utan det är mest frisparkar och hörnor. Målet är egentligen nästan det enda klara läget, men det räcker.

Känslan är dock att säsongsinledningen har blivit en liten vändning efter några tunga säsonger, hur känns det?

– Positivt, trots att det blev en liten besvikelse efter den här matchen. Vi har förtjänat resultaten som blivit hittills, men känner oss relativt nöjda med starten. Det har blivit bättre och bättre hela tiden, vilket känns intressant. Vi har varit bättre än motståndarna när det blivit vinst och har fyra raka matcher utan förlust. Vi har faktiskt bara förlorat en match den här säsongen och visar att Gefle är väldigt svårslaget. Spelarnas inställning är väldigt bra och gör arbetet lättare.

Match förra helgen, ikväll och om bara några dagar – ett tufft spelschema?

– Ja, men det är ingen större fara och lika för alla klubbar. Vi tillhör nog seriens bäst tränade och förberedda lag. Vi har tränat otroligt mycket under en längre tid och känner oss vana med en hög belastning. Det är tufft med tre matcher under en vecka, men det är inte långt ifrån vår vanliga belastning. Jag har en stark känsla att det inte kommer vara någon fara för oss. Det kommer säkert kännas och det kan nog bli lite byten till helgen. Men vi klarar det bra.

Vaksala SK blir sista motståndet innan sommaruppehållet, hur går dina tankar inför det?

– Vi ska smälta den här matchen och analysera den för att kolla vilka saker som behöver bli bättre. Därefter blir det fokus inför helgens match. Vi ska kolla deras senaste match och försöka hitta taktiska detaljer som blir viktiga. Annars blir det viktigt med våra egna förberedelser. Det är sista matchen innan ledigheten och det finns ingen energi att spara.

MATCHFAKTA:

Målen: 0–1 (34) Emelie Bernhardsson och 1–1 (75) Therese Söderlind

Domare: Natnael Zerezgi

Publik:

Jonas Andersson utesluter inte att det kan bli förändringar till helgen mot Vaksala SK.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x