1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Straffmissen blev slutet med GIF – utlandsflytt väntar Lidberg: ”Haft en fantastisk tid”

5 min läsning

Isac Lidberg är tacksam för GIF-tiden och ser fram emot utlandsflytten. FOTON: Jens Carlsson

Tanken var att Isac Lidberg skulle avsluta sin GIF-sejour med helgens möte mot Brommapojkarna, vilket dock inte kommer ske. Anfallsstjärnan fick säsongens tredje varning senast och det innebär att straffmissen mot Örebro Syrianska blev sista aktionen med GIF-tröjan. – Det var inte ett roligt avslut, säger Lidberg som åkt till Stockholm.

Han har dock inte lämnat Gävle helt och hållet, utan har några saker kvar. Lägenheten ska tömmas och troligtvis blir det ett helgarbete eftersom GIF-anfallaren även ska vara åskådare när Gefle IF tar emot serieledande BP under lördagseftermiddagen. En möte som Lidberg skulle varit tillgänglig inför om det inte vore för varningen senast.

– Det var tråkigt att allt blev som det blev. Förlusten kändes tung, men det saknades farliga chanser. Straffen var också olycklig och inte tillräckligt bra. Jag hade velat sätta den, men det hade bara räckt till ett likaresultat. Det är bara att acceptera, tyvärr. Det var inte ett roligt avslut. Jag väljer dock att minnas alla bra stunder, säger Lidberg.

Hur känns det att tiden i Gävle och inom Gefle IF snart är över?

– Bra, även om det känns tråkigt att lämna alla vänner. Jag har haft en bra och rolig tid, men har sökt nya utmaningar. Gefle har varit väldigt bra, lärorikt och utvecklande. Staden har varit fin och även varit nära Stockholm, vilket varit bra. Det känns som att tiden har kommit för att lämna, även om det varit väldigt bra. Jag ser fram emot allt som väntar.

Övergång var det nära att bli redan innan säsongsstart, där några olyckliga detaljer hindrade en dansk flytt. Det var dock strax innan seriestarten som Isac Lidberg var kryptisk till 1882-Bloggen och menade att en övergång var nära. Därefter gick det några veckor innan nyheten blev officiell, nämligen att Gefle säljer anfallsstjärnan till Go Ahead Eagles, som tillhörde den nederländska andraligan. Kort efter detta stod det dock klart att Lidbergs nya klubb, efter lite flyt med andra resultat, lyckats avancera till Eredivisie och därmed ska möta klubbar som Ajax, AZ och Feyenoord.

Övergångssumman har ännu inte kommunicerats utåt, men spekulationerna har varit många. Enligt uppgifter till 1882-Bloggen och flera andra källor ska hälften till IK Start, som var klubbadressen innan fjolårssäsongen. Några menar att summan nog inte är mycket större än 300 000 – 500 000, medan andra menar att den kan vara drygt sjusiffrigt. Troligtvis ligger det någonstans mittemellan, vilket skulle innebära fina och viktiga inkomster för Gefle IF.

– Jag är väldigt motiverad och ser fram emot att säsongen ska starta. Jag åker om nästan tio dagar och efter det väntar en månad med försäsong innan säsongsstarten. Det blir en dröm att komma till en stor liga och bli utlandsproffs, det ska bli extremt roligt. Jag är medveten om att steget är stort från Ettan, men har samtidigt ett bra självförtroende. Jag har inget att förlora utan ska göra allt för att det ska bli bra. Det känns väldigt, väldigt roligt inför det här äventyret.

– Det känns bra att vara med och hjälpa till även ekonomiskt. Jag har trivts otroligt bra och haft en väldigt rolig och lärorik tid. Jag visste inte vad man kunde förvänta, men har bara upplevt bra saker. Gefle var det klart bästa steget för min karriär och helheten inom föreningen har varit bra. Jag har haft en fantastisk tid och ångrar inte valet att välja GIF.

Isac Lidberg tränar inte med Gefle den här veckan, utan är i Stockholm.
FOTO: Jens Carlsson

Känslan var att Isac Lidberg hade fastnat efter tiden som stortalang, vilken betydelse har GIF haft för karriären?

– Mycket, det var det bästa sättet att sätta fart och komma tillbaka. Jag fick stort förtroende från Micke (Bengtsson) direkt och fick väldigt mycket speltid. Det var exakt vad som behövdes och anledningen till att det blev en flytt. Jag har utvecklats väldigt mycket och fått helt nya egenskaper. Micke har varit väldigt bra och varit väldigt viktig. Vi har haft en väldigt bra relation och snackat mycket innan, under och efter matcherna. Han har betytt mycket för utvecklingen.

Totalt har det blivit 36 matcher och 22 mål, som troligen hade varit fler om det inte vore för muskelskadan förra året. Fjolårets alla 19 fullträffar innebar att Isac Lidberg blev första GIF-spelare sedan 2000 att näta över 14 tillfällen under en säsong. Riktigt lika bra har det inte varit 2021, likt hela övriga laget. 12 matcher och tre fullträffar är under mångas förväntningar, även under Isac Lidbergs egna höga krav. Han kommenterar årets lite mer tveksamma säsong så här:

– Vi har inte fått med oss resultaten, framför allt inte första matcherna. Vi har inte skapat tillräckligt med heta lägen och släppt till för många skitmål bakåt. Det tog ett tag innan det blev bättre. Det blir bättre och bättre, men fortfarande inte tillräckligt bra. Laget är bra och kan mycket mer. Målsättningen har dock inte varit att vinna serien, även om alla vill det. Målet är att bli bättre än förra säsongen och det är fortfarande mycket möjligt. Jag är säker att man löser det.

Avslutningsvis – någon sista hälsning till alla GIF-supportrar?

– Jag vill tacka för att stöd som verkligen funnits med hela vägen. Trots att det varit begränsningar och liknande har man alltid känt stödet. När det varit tillåtet att fylla läktarna lite har det varit väldigt bra stämning och när det inte varit tillåtet har det kommit med andra metoder. Det har varit fina stöttningar innan matcherna och liknande. Vi har inte kunnat bidra med någon derbyseger, men det löser killarna. Jag kommer följa Gefle mycket framöver och kolla matcherna. Jag har fått starka känslor för klubben och alla fina människor. Jag tror och önskar all lycka framöver.

Många målfriranden har det blivit, här under fjolårets match mot Nyköping BIS.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x