1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Spelövertaget räckte inte – Gefle föll mot Vaksala: ”Måste göra mål för att vinna”

3 min läsning

Ebba Gavlén och Gefle IF fick inte avsluta vårsäsongen med vinst. FOTO: Nils Westberg Löfgren

Det blev en tråkig vårsäsongsavslutning för Gefle IF:s damer, som föll tungt mot Vaksala SK under lördagseftermiddagen. Trots ett stort spelövertag fanns inte kvalitén för att skapa och sätta chanserna. För laget väntar nu ett sommaruppehåll innan den långa höstsäsongen. – Tror vi alla behöver det, säger Ebba Gavlén.

Gefle tog direkt kommandot och initiativet när man under lördagseftermiddagen tog emot Vaksala SK, som inför matchen var nära GIF om man såg till tabellen. GIF-damerna, som för bara några dagar sedan mötte Skutskärs IF, hade dock svårt att komma till några riktigt farliga chanser och lyckades därför inte heller att göra några mål.

LÄS OCKSÅ: GIF-tränaren besviken efter 1–1 mot Skutskär: ”Två väldigt olika halvlekar”

Istället kunde motståndarna utnyttja ett stundtals slarvigt GIF-bollinnehav och efter 12 minuter näta bakom Tilda Keisu, som annars stod för en stabil insats. Felicia Carlsten var aktiv men saknade tillsammans med anfallskollegan Sara Hammergård det sista avgörande flytet för att näta. Maja Westling var som vanligt väldigt aktiv, men hade också svårt att komma till några större farligheter. GIF-kaptenen Ebba Gavlén var dock tydlig med att chanserna fanns:

– Man måste göra mål för att vinna matcher, och det gör inte vi idag. Vi har ett bra spel och anfall framåt och skapar chanser men gör inte mål. Hetare i straffområdet är någonting som vi måste bli bättre på, för chanser fanns det.

Trots ett ärligt försök under andra halvlek blev det inget mål framåt och en förlust, hur känns det?

– Otroligt surt! Vi gör en väldigt bra insats men bollen vill inte in, säger Gavlén som beskriver vårsäsongen så här:

– Vi har inlett serien på ett bra sett och är nöjda med många insatser. Vi är nöjda men det är dagens match som svider.

Efter dagens match väntar ett sommaruppehåll för Gefle, som direkt efter matchen tog ledigt. Om drygt tre veckor startar man upp träningarna och har en inplanerad träningsmatch mot IK Huge innan man startar höstsäsongen. Någon större vila väntar dock inte för Ebba Gavlén som ska arbeta, men även vara med några GIF-bekantingar.

– Ja, det ska bli riktigt skönt. Tror vi alla behöver det, att få vila kropparna och huvudet. Jag ska jobba på sjukhuset hela sommaren men får en vecka ledigt. Då ska jag bara ta det lugnt och ladda batterierna. Umgås med tvillingarna Björklund (Anna och Elin, som är GIF-fostrade men spelar med Älvsjö AIK och Lidköpings FK som tillhör Elitettan).

MATCHFAKTA:

Gefle IF – Vaksala SK

Målen: 0–1 (12) Elin Höglund

Domare: Natnael Zerezgi

Publik: 84

Gefle IF startar upp höstsäsongen med ett möte med Vaksala SK den 31/7.
FOTO: Nils Westberg Löfgren

//1882-Bloggen

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x