1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Bengtsson avstängd – Mehmet Bakir tar över huvudansvaret när GIF avslutar vårsäsongen: ”Inga konstigheter”

4 min läsning

Mehmet Bakir tar över huvudansvaret när Mikael Bengtsson saknas under morgondagen. FOTO: Jens Carlsson

Förra helgens tunga övertidsförlust mot Brommapojkarna väckte mycket känslor. Tillräckligt för att Mikael Bengtsson skulle tilldelas ett rött kort efter slutsignal, något som innebär att GIF-huvudtränaren är avstängd under helgens match. Istället blir det Mehmet Bakir som får huvudansvaret, med målet att avsluta vårsäsongen med vinst mot IF Karlstad. – Det kommer krävas mycket av oss, säger Bakir som inte är orolig inför matchen.

Gefle IF hade länge 0–0 mot serieledande Brommapojkarna, som fortfarande inte har förlorat den här säsongen. Men efter 95 minuter, trots att endast fyra tilläggsminuter lagts till, lyckades BP med att överlista Tim Markström och därmed lämna Gavlevallen med vinsten. Förlusten väckte mycket känslor och stor besvikelse inom GIF-lägret, som menade att man skulle haft frispark innan målet. Mikael Bengtsson tilldelades till och med ett rött kort, vilket kommer hålla GIF-huvudtränaren borta från Gavlevallen när vårsäsongen avslutas mot IF Karlstad under lördagskvällen.

– Det var ett tungt avslut, övertidsförluster är aldrig roliga. Vi stod för en bra arbetsinsats över hela matchen och förtjänade inte 0–1-förlusten, men ibland är det väldigt små marginaler som avgör, säger Mehmet Bakir och fortsätter:

– Vi har tre raka förluster och har inte lyckats näta. Det känns frustrerande, men visar att det inte varit tillräckligt bra. Vi kunde fått 1–1 mot Örebro Syrianska om straffsparken suttit. Vi hade kunnat näta mot BP, men missar väldigt mycket. Vi har inte skapat ofantligt mycket lägen, men ändå tillräckligt för att inte bli nollade. Vi har saknat kvalitén för att sätta chanserna, men spelarna har egenskaperna och kommer snart att sätta lägena. Det är bara att fortsätta, det lossnar.

Mikael Bengtsson är avstängd och saknas, vilka konsekvenser får det?

– Huvudtränaren saknas och alla förstår nog att det inte är bra. Spelarna ska dock klara det utan några problem. Det är inte tränaren som spelar. Jag har aldrig sett någon tränare avgöra matcherna med ett fint skott. Spelarna ska visa professionalitet och ansvar. Det är inga konstigheter egentligen. Jag tar huvudansvaret och coachar, samtidigt som Magnus (Jonsson, assisterande tränare) och Magnus (Nilsson, fystränare) finns med och hjälper till. Jag står inte själv.

Bengtsson har inte heller tillåtelse att vistas vid läktarna, utan tvingas stanna utanför arenan ett antal timmar före och efter matchen. Mehmet Bakir har därför haft nära kontakt med Micke Bengtsson under träningsveckan och lyckats förbereda laget. Han behöver inte vara särskilt orolig över truppläget, där samtliga är tillgängliga bortsett från långtidsskadade mittbackarna Cristoffer ”Våfflan” Ericson och Nisse Eriksson, som fortsatt dras med stora besvär.

MISSA INTE: Serieledaren väntar för Gefle – som letar ersättare till Isac Lidberg: ”Har tre intressanta namn från högre nivåer”

Lördagskvällens match mot IF Karlstad blir vårsäsongens sista match innan ett lite längre sommaruppehåll. Avsparkstiden är satt till 19.00 och väderprognoserna visar risk för åskskurar. Huruvida det kommer påverka matchen är oklart. Klarare är att Gefle IF behöver studsa tillbaka efter sina tre raka förluster. Motståndaren kommer med två raka vinster mot Sylvia och Hammarby TFF, med en offensiv som varit bra. Bakir väntar tufft motstånd från tabellfemman:

Karlstad är ett bra lag och det kommer krävas mycket av oss. Troligtvis blir det en tät match mellan två relativt lika lag om man ser till kvalité. Karlstad har haft en lite bättre vårsäsong, men ska vara ungefär lika bra som oss. Det blir viktigt för oss att använda hög hastighet och vara uppmärksamma för deras kontringar, som är bra. Det är sista matchen före uppehållet, vilket betyder att det inte finns något att spara. Det skulle vara skönt att vinna, även fast det fortfarande kommer behövas flera vinster efter sommaruppehållet för att få den här säsongen mer åt det hållet som vi alla vill.

INFÖR MATCHEN:

Plats: Gavlevallen

Tid: 19.00

TV: Sportexpressen Play, Gefle Dagblad och Arbetarbladet

Gefle IF föll tungt mot BP förra helgen och möter Karlstad under lördagskvällen.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x