1882-BLOGGEN

DEN DRIVANDE NYHETSKÄLLAN OM GEFLE IF

Gefle tar semester efter gårdagens vinst – Bengtsson om segermatchen, beslutet att bänka stjärnanfallaren och värvningsryktet: ”Hans namn tillhör listan”

6 min läsning

Mikael Bengtsson vill hitta lösningar med eventuella nyförvärv innan 26/7. FOTO: Vänster: Jens Carlsson, Höger: IK Sirius

Efter tre raka förlustmatcher vann Gefle IF till slut lördagskvällens match mot IF Karlstad, efter ett sent avgörande. Matchhjälte blev Leo Englund, som något överraskande fick inleda matchen som bänkad, men stod för ett aktivt inhopp. – Ibland kan den typen av förändringar behövas, säger Mikael Bengtsson som fick följa matchen hemifrån.

Det blev succé för Mehmet Bakir och övriga GIF-ledarstaben som tvingades leda laget utan huvudtränaren Mikael Bengtsson, som efter utvisningen mot Brommapojkarna inte tilläts vistas innanför Gavlevallens fyra betongläktare. Jacob Hjelte kunde elegant lyfta in 1–0-målet efter 33 minuter, vilket även stod sig till halvtidsvilan. Karlstad kvitterade dock med bara 20 minuter kvar och matchen gick mot ett likaresultat när Leo Englund, som inledde matchen från bänken, blev frispelad av Albin Lohikangas och kyligt rullade in 2–1 och säkrade att trepoängaren blev kvar i Gävle.

– Väldigt skönt, särskilt efter förra matchen slut, säger Mikael Bengtsson som syftar kring BP-matchen och fortsätter:

– Jag tycker att matchen har väldigt många olika sidor och det varierar mycket vilket lag som driver matchen. Vi inleder matchen skapligt, även om det är Karlstad som stundtals tar över lite och faktiskt skapar en del heta chanser. Det blir återigen våra genombrott som inte stämmer. Vi klarar speluppbyggnaden bra, men när bollen ska fram för att hota är inte kvalitén tillräckligt bra. Det blir bättre sista 45 minuterna, när spelet blir mer öppet och båda lagen skapar mycket. Vi hade kunnat förlora med 2–1, men var inte heller oförtjänta vinnare. Det var vår tur att vinna med lite flyt.

Hur var det för egen del att behöva följa matchen hemifrån och inte leda laget från sidlinjen?

– Haha, det var faktiskt tufft. Jag har förståelse för känslan som avstängda eller skadade spelare har, när man behöver kolla matcherna istället för att vara med och spela. Som tränare inte kan påverka något fysiskt, men den egna känslan blir mycket bättre vid sidlinjen. Jag är mycket nöjd och stolt över arbetet som hela ledarstaben gjorde och har gjort den här veckan. Man löste allt väldigt bra och utfallet blev lyckat. Jag var aldrig orolig, även om man ville vara där.

Du var med och tog ut laget – många var lite överraskade när Leo Englund blev bänkad, vilken är din kommentar?

– Vi ville få till en förändring och testa en annan konstellation. Vi hade samtidigt en förhoppning att matchbilden och motståndet skulle vara bra för Jacob (Hjelte), vilket det verkligen gjorde. Alla vet att Leo håller hög kvalité för den här nivån, men ibland kan den typen av förändringar behövas. Det blev lite samma när Isac (Lidberg) bänkades tidigare den här säsongen. Jag hade ett lång samtal med Leo inför matchen, som var väldigt bra. Han tog det här helt rätt och bidrar verkligen med sitt inhopp. Hans spelsätt uppvisar nästan lite aggression, vilket gjorde honom väldigt het.

Gårdagens vinstmatch blev ett mycket bra avslut för vårsäsongen. Laget fick semestervila direkt efter matchen och har fått egna träningsprogram man ska använda under den exakt två veckor långa ledigheten. Gefle startar nämligen upp höstsäsongen lite tidigare. Detta eftersom man ska avklara hängmatchen mot Piteå FF, som sköts upp efter smittfall inom motståndartruppen. Bortamatchen spelas den 5/8 och uppstarten med träningar blir därför den 26/7.

MISSA INTE: Bengtsson avstängd – Mehmet Bakir tar över huvudansvaret när GIF avslutar vårsäsongen: ”Inga konstigheter”

Leo Englund blev frälsare med sitt 2–1-mål mot IF Karlstad.
FOTO: Jens Carlsson

Rekommenderat: HUGOS TRE UPP OCH EN NED (Gefle IF – IF Karlstad)

Ser man till tabellen har GIF och Piteå, därför en match mindre spelad när samtliga klubbar tar sommaruppehåll. Gefle har efter 14 omgångar lyckats få ihop 18 poäng, vilket räcker till en åttondeplats. Det är betydligt sämre än många förväntade inför årets säsong och även GIF-tränaren erkänner att man inte är nöjda med vårsäsongen:

– Jag ska kolla alla matcher mer fördjupat under ledigheten och verkligen försöka analysera och utvärdera våren. Spelet behöver alltid bli bättre, men det är ingen hemlighet att vår förhoppningar var högre inför säsongen. Det har varit lite besviket och frustrerande, främst under säsongsinledningen. Spelmässigt hade man önskat att det var bättre, men även resultatmässigt där det blivit lite för många matcher som blivit fel. Men det lätt att bara se allt negativt. Vi hade faktiskt sju raka matcher utan förlust och tre raka vinster. Det finns bra saker att ta med och bygga vidare.

Isac Lidberg fick sin avtackning inför mötet med Brommapojkarna och lämnar snart Sverige för att bli utlandsproffs. Det har lämnat en stor lucka, men även frigjort lite större ekonomiska möjligheter. Transferfönstret öppnar torsdag nästa vecka, vilket gör det möjligt för klubbar att värva. Micke Bengtsson berättade redan förra veckan för 1882-Bloggen att man letar ersättare till Lidberg och att man hade kontaktat tre spelare från högre nationella nivåer.

LÄS OCKSÅ: SILLY-SEASON 2021: ”Senaste nytt om Gefle IF”

Uppgifter till 1882-Bloggen gör gällande att IK Sirius-anfallaren Joakim Persson är ett av namnen som GIF har intresse för och kontaktat. 19-åringen har a-lagskontrakt och noterat för tre allsvenska framträdanden den här säsongen. Förra säsongen blev Persson utlånad till GIF:s seriekonkurrent IFK Luleå, där det totalt blev tio matcher och fyra fullträffar. Mikael Bengtsson menar att Joakim Persson är ett intressant namn, men ingen man är nära att hitta en lösning med:

– Jag blir alltid nyfiken varifrån alla rykten kommer, eftersom det ofta är saker man själv inte vet. Det är ett intressant namn och en bra fotbollsspelare, som varit utlånad till den här nivån förut. Han har inte fått spela särskilt mycket för Sirius den här säsongen och behöver säkert mer speltid. Vi har koll och hans namn tillhör listan. Men det är ingen spelare som är nära någon lösning med oss. Vi för dialog med flera spelare som nog ligger närmare en lösning.

– Vi har kontakt med olika spelare och ska även kontakta ännu fler till veckan. Vi har några spår som förhoppningsvis kan sluta med någon lösning. Jag skulle vara väldigt nöjd om det blir två nyförvärv som direkt kan komma och höja kvalitén, men som ekonomin också tillåter. Förhoppningsvis är allt klart när träningarna startar, men allt ska stämma.

GIF-tränaren menar att Joakim Persson är ett intressant namn, men kanske inte den mest aktuella.
FOTO: Jens Carlsson

//1882-Bloggen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x